Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНТЕРНЕТ В БІЗНЕСІ.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
5.4 Mб
Скачать

1. Створення облікового запису у програмі поштового клієнту ms Outlook Express:

1.1. Завантажити програму Outlook Express, натиснувши піктограму з на робочому столі або засобами головного меню Windows ПускПрограммыOutlook Express.

1.2. В меню «Сервис» вибрати пункт «Учетные записи», натиснувши кнопку «ДобавитьПочта», ввести в дію майстра створення облікових записів.

Рис. 2. Екранна копія роботи «майстра» створення електронної поштової скриньки

Створити обліковий запис дотримуючись порад «майстра». В якості імені поштової скриньки вибрати мережне ім’я Вашої робочої станції:

Рис. 3. Вікно «майстра» адреси електронної пошти

В якості сервера вхідних та вихідних листів вибрати POP3 із IP адресою 192.168.101.2. Для імені облікового запису вибрати ім’я поштової скриньки, а для пароля необхідно повторити введення імені облікового запису, наприклад, 15-01. У вкладці «Дополнительно» меню Сервис Учетные записи Свойства призначити номера портів, як вказано на рисунку нижче.

Рис. 4. Екранна копія вікна «Дополнительно» налаштування скриньки електронної пошти

2. Відправка повідомлень у програмі електронної пошти ms Outlook Express:

2.1. Завантажити програму Outlook Express, натиснувши піктограму з на робочому столі або із головного меню Windows:

.

2.2. Клацніть на піктограмі «Создать сообщение» в правій частині вікна програми або виберіть в меню «Файл» підменю «Создать» команду «Почтовое сообщение», або застосуйте комбінацію гарячі клавіші «Ctrl+N».

2.3. У вікні «Создать сообщение» введіть в полі «Кому» E-mail адресату. Наприклад, 15-01@chtei.intra.net, де 15-01 ім’я ПК у аудиторії №15 з порядковим номером 01. Аналогічно у полі «Копия» - ввести адреси адресатів, яким необхідно відправити копії повідомлень.

2.4. В полі «Тема» введіть короткий опис повідомлення, наприклад, ТЕСТОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ.

2.5. Наберіть текст повідомлення.

2.6. Відправте повідомлення, клацнувши по кнопці «Отправить» або виберіть в меню «Файл» підменю «Отправить», або застосуйте комбінацію гарячі клавіші ««Alt+S».

3. Прийом повідомлень у програмі електронної пошти ms Outlook Express:

3.1. Перевірити, чи прийшли повідомлення на сервер, необхідно натиснути піктограму «Доставить почту» або виберіть в меню «Сервис» підменю Доставить почту Доставить почту, або застосуйте комбінацію клавіш «Ctrl+M».

3.2. Для перегляду отриманих повідомлень клацніть по піктограмі «Входящие» як зображено на рисунку нижче:

Рис. 5. Екранна копія вікна програми електронної пошти MS Outlook Express

У результаті будуть доступні всі електронні листи, що надійшли з сервера на комп’ютер. Кількість нових листів буде вказано ліворуч напівжирним шрифтом. Всі нові листи будуть позначені піктограмою - закритими кольоровими конвертами та темою напівжирним шрифтом, а старі – чорно-білими відкритими та темою звичайним шрифтом.

3.3. Відмітьте всі сторонні повідомлення за допомогою правої кнопки миші при затисненій клавіші «Ctrl» та натисніть клавішу «Delete». Повідомлення будуть переміщені до папки «Удаленные», звідки їх можна за необхідністю поновити.