Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Neprod_tov_ekzaen.docx
Скачиваний:
49
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
150.58 Кб
Скачать

8. Фарби: призначення, вид плівко твірної речовини, огляд асортименту

Призначення : Фарба призначена для декоративного захисного фарбування фасадів, будівель та споруд, а також стін в середині приміщень. Кожна тип фарби має своє призначення: одні придатні тільки для зовнішніх робіт, інші – для зовнішніх, треті універсальні. Асортимент фарб:1. Масляні: густо терті, готові до вжитку;2. Водоемульсійні( полівінілацетату, пігменту);3. Емалеві;4. Водо клейові.

19. Дайте характеристику видам оздоблення скловиробів, які наносять у гарячому стані (під час формування)

Вільне видування (у торговлі - гутенське формування) - здійснюють також за допомоги склодувної трубки, але вироби формують та остаточно доробляють на відкритому повітрі. Дані вироби мають складні форми, плавну зміну форми, відрізняються більш товстою стінкою виробу. Декорують їх кольоровими смугами, стрічками, міхуром, наліпками та ін.

З орнаментом, Оптичний ефект, Рельефом, Газовими і сторонніми вкрапленнями, „кракле” 

9. Розкрити види жирового мила; визначити вплив сировини на якість мила, розкрити асортимент господарського та туалетного мила.

Гліцерин -  пом'якшує, зволожує шкіру – підходить для чутливої шкіри.

Асортимент господарського мила: · За призначенням - для замочування, прання і кип'ятіння білизни з бавовняних і лляних тканин, для миття посуду і різних поверхонь, для миття забруднених рук (при введенні різних пом'якшувальних добавок); · Консистенція - тверде (кускове), рідке, мазеподібної, порошкове;  · Змісту жирних кислот - 1-а група - 72%, 2-а група - 70%, 3-а група - 65%; · Способу отримання - клейове, ядерне, пілірованое; · Кольору - звичайне або освітлене; · Характеру упаковки - відкрите і закрите (в упаковці); · Массі шматка - 150, 200, 250, 300, 350, 400 і 500; · Формі шматка твердого мила - прямокутне і складної форми. Асортимент туалетного мила:1.За консистенцією: тверде кускове, рідке, порошкоподібне. 2.За жировим складом: екстра(1,2,3 групи). 3.За кольором: непофарбоване(біле), пофапбоване. 4.За характером пакування: відкрите, в обгортці.5. За запахом: квіткове, фантазійне

7. Розкрийте класифікацію та асортимент клею, визначте вимоги до якості

1.За походженням речовини: 1.1. Природні:а)рослинні:крохмальний, декстриновий, білковий;б)тваринні: міздровий(столярний), кістковий(малярний), рибій, казеїновий, альбуміновий;в)мінеральні: асфальтобітумний; 1.2. Синтетичні: а)на основі термопластичних смол: поліамідні, полівінілацетатні (ПВА), ключі стрічки, перхлорвінілові;б) на основі термореактивних смол: феноло-формальдегідні, епоксидний, БФ-2,БФ-4,БФ-6;в) на основі синтетичних канчуків (еластомерів): гумові. 2.За характером склеювання: а)оборотні;б) необоротні. 3.За водостійкістю клейового з’єднання: а)водотривкі;б)висоководотривкі(БФ, епоксидні);в) не водотривкі: клеї тваринного та рослинного походження. 4.За фізичним станом та консистенцією: а)у вигляді рідин;б)пасти;в)порошок або лусочки;г)плитки тверді, шматки;д)плівка(липка стрічка). 5.За призначенням: а)конторські або канцелярські: казеїновий, декстриновий;б)господарчі:КМЦ, БФ-6;в)герметики для утілення;г)універсальні БФ, епоксидний. Асортимент клеїв Клеї поділяють в залежності від різних ознак . За призначенням клеї ділять на виробничі (для з'єднань матеріалів) і побутові (для ремонту, склеювання). За походженням клейової речовини клеї поділяють на синтетичні і штучні. Синтетичні клеї відрізняються високою міцністю склеювання, хімічною стійкістю, водостійкістю, здатністю склеювати матеріали, кераміку, скло. Побутова синтетичні клеї поступають в продаж готовими до використання, вони зручні в застосуванні і забезпечують надійність склеювання. Найбільш поширеними являються наступні клеї:- на основі полівінілхлориду – МЦ-1, ПВХ;- на основі полі вінілацетату і його похідних – ПВА, полі вінілацетат;- на основі модифікованих фенол формальдегідних смол – БФ-2, БФ-4 і ін.- двокомпонентні – епоксидний, уретановий та ін., в які перед використанням добавляють затвердувач. Штучні клеї характеризуються стійкістю до дії води і мікроорганізмів. Це клеї на основі целюлози, крохмалю, білків і силікатів. До нітроцелюлоз них відносять клей КМЦ-Н (для приклеювання миючих і паперовищ обоїв), АГО, Нітроцелюлозний, Суперцімент; до крохмальних – обойний; до білкових – столярний, кістяний і казеїновий; до силікатних – силікатний канторський. По універсальності розрізняють клеї одно цільові (для склеювання паперу), напівуніверсальні і універсальні (для склеювання різних матеріалів). По консистенції клеї бувають тверді (у вигляді гранця, порошків та ін.) і рідкі (у вигляді розчинів, емульсій, маси). За характером затвердіння клеї можуть бути холодної (при кімнатній температурі) і гарячої (при нагріванні) сушки.Вимоги до якості. Клеї повинні мати притаманні їм властивості, мати визначений склад, однорідного кольору і відповідного відтінку, без домішок, не мати неприємного запаху.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]