Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2009 Ридер вступ до спеціальності.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
1.5 Mб
Скачать

3. Члени Асоціації

3.1. У складі Асоціації є індивідуальні члени, колективні члени, почесні члени, асоційовані члени.

3.2. Індивідуальні члени Асоціації:

3.2.1. Індивідуальними членами Асоціації можуть бути фахівці та науковці, які працюють у галузі соціології, визнають Статут Асоціації, Професійний кодекс соціолога України, беруть участь в її діяльності, сплачують членські внески.

3.2.2. Прийняття в індивідуальні члени Асоціації здійснюється на підставі письмової заяви вступаючого та письмових рекомендацій двох індивідуальних членів Асоціації.

3.2.3. Рішення про прийняття в індивідуальні члени Асоціації приймає бюро територіального Відділення Асоціації, де мешкає вступаючий. Рішення Відділення про прийняття, затверджує Правління Асоціації. Питання про прийняття в індивідуальні члени Асоціації вирішується відкритим голосуванням. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більше половини присутніх членів бюро Відділення та Правління Асоціації.

3.2.4. Відмова в прийнятті в індивідуальні члени Асоціації може бути оскаржена на З'їзді Асоціації. Рішення останнього є остаточним.

3.2.5. Індивідуальним членам Асоціації видаються членські квитки за зразком, що затверджується Правлінням Асоціації. Членські квитки виготовляються та оформлюються Правлінням Асоціації і підписуються Президентом Асоціації.

3.2.6. Індивідуальні члени Асоціації мають право:

3.2.7. Індивідуальні члени Асоціації зобов'язані:

  1. працювати в галузі соціології;

  2. визнавати Статут Асоціації;

  3. визнавати Професійний кодекс соціолога України;

  4. брати участь у діяльності Асоціації;

  5. сплачувати членські внески.

3.3.Колективні члени Асоціації:

3.3.1. Колективним членом Асоціації можуть бути трудові колективи наукових установ, вищих навчальних закладів та їх підрозділів (факультетів, кафедр, лабораторій, відділів, центрів тощо), підприємств, організацій, установ, громадські об'єднання, інші організації, що ведуть роботу в сфері соціології.

3.3.2. Рішення про прийняття в колективні члени Асоціації приймає бюро територіального Відділення Асоціації, де знаходиться вступаючий, на підставі рішення колективу організації з проханням про прийняття у колективні члени Асоціації. Рішення Відділення про прийняття затверджує Правління Асоціації. Питання про прийняття в колективні члени Асоціації вирішується відкритим голосуванням. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини присутніх членів бюро Відділення та Правління Асоціації.

3.3.3.Колективним членам Асоціації видаються свідоцтва за зразком, що затверджується Правлінням Асоціації. Членські квитки виготовляються та оформлюються Правлінням Асоціації і підписуються Президентом Асоціації.

3.3.4. Колективний член Асоціації має право:

  1. делегувати своїх представників для участі у зібраннях Відділення Асоціації за місцем знаходження колективного члена Асоціації;

  2. брати участь у заходах, що проводить Асоціація;

  3. використовувати з науковою метою наукові, методичні, інформаційні та інші матеріали, що є у розпорядженні Асоціації;

  4. користуватися матеріальною базою Асоціації у порядку, що встановлюється Правлінням Асоціації;

  5. брати участь у роботі дослідницьких комітетів та інших структур, що утворюються Асоціацією для виконання своїх завдань.

3.3.5. Колективний член Асоціації зобов'язаний:

  1. сприяти реалізації заходів, що приводить Асоціація згідно зі своїми завданнями;

  2. інформувати Асоціацію про результати своєї роботи, проведеної у сфері соціології;

  3. сприяти реалізації проектів, які виконує Асоціація згідно зі своїми завданнями;

  4. займатися пропагандою та розповсюдженням соціологічних знань;

  5. регулярно сплачувати членські внески.

3.3.6. Для роботи у зборах Відділення колективний член Асоціації направляє свого повноважного представника, повноваження якого завірені письмово. Представник колективного члена на зборах Відділення має право одного голосу.

3.4. Почесні члени Асоціації:

3.4.1. Почесним членом Асоціації можуть бути обрані громадяни України та іноземні громадяни, які мають видатні заслуги в сфері соціології та практичного застосування результатів соціологічних досліджень.

3.4.2. Почесний член обирається відкритим голосуванням на З'їзді Асоціації за пропозицією Правління Асоціації більшістю голосів присутніх.

3.4.3. Почесним членам Асоціації видаються дипломи за зразком, що затверджується Правлінням Асоціації. Дипломи виготовляються та оформлюються Правлінням Асоціації і підписуються Президентом Асоціації.

3.5. Асоційовані члени Асоціації:

3.5.1. Асоційованим членом Асоціації може бути учнівська молодь, яка отримує соціологічну освіту, визнає Статут Асоціації, професійний кодекс українського соціолога, бере участь в її діяльності, сплачує членські внески.

3.5.2. Прийняття в асоційовані члени Асоціації здійснюється на підставі письмової заяви вступаючого та письмових рекомендацій двох індивідуальних членів Асоціації.

3.5.3. Рішення про прийняття в асоційовані члени Асоціації приймає бюро територіального Відділення Асоціації, де мешкає вступаючий. Рішення Відділення про прийняття в асоційовані члени є остаточним та направляється до Правління Асоціації для повідомлення. Питання про прийняття в асоційовані члени Асоціації вирішується відкритим голосуванням. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більше половини присутніх членів бюро Відділення Асоціації.

3.5.4. Відмова в прийнятті в асоційовані члени Асоціації може бути оскаржена на загальних зборах Відділення Асоціації. Їх рішення є остаточним.

3.5.5. Асоційовані члени Асоціації мають право:

  1. брати участь у зібраннях Відділення Асоціації за місцем проживання з правом дорадчого голосу;

  2. брати участь у заходах, що проводить Асоціація;

  3. публікувати свої наукові праці в друкованих органах Асоціації;

  4. використовувати з науковою метою наукові, методичні, інформаційні та інші матеріали, що є у розпорядженні Асоціації;

  5. користуватися матеріальною базою Асоціації у порядку, що встановлюється Правлінням Асоціації;

  6. брати участь у роботі дослідницьких комітетів та інших структур, що утворюються Асоціацією для виконання своїх завдань.

3.5.6. Асоційовані члени Асоціації зобов'язані:

  1. успішно отримувати соціологічну освіту, наполегливо здобувати соціологічні знання;

  2. визнавати Статут Асоціації;

  3. визнавати Професійний кодекс соціолога України;

  4. брати участь у діяльності Асоціації;

  5. сплачувати членські внески.

3.6. Колективні, індивідуальні або асоційовані члени за невиконання своїх обов'язків виключаються з колективних, індивідуальних або асоційованих членів Асоціації. Рішення про виключення з колективних, індивідуальних або асоційованих членів приймає бюро територіального Відділення Асоціації, де знаходиться член Асоціації. Рішення Відділення про виключення затверджує Правління Асоціації. Питання про виключення з колективних, індивідуальних або асоційованих членів Асоціації вирішується відкритим голосуванням. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більше половини присутніх членів бюро Відділення та Правління Асоціації. Рішення про виключення може бути оскаржене на З'їзді Асоціації. Рішення останнього є остаточним.

3.7. В окремих випадках прийняття, керівництво діяльністю та виключення колективних та індивідуальних членів Асоціації можуть відбуватися безпосередньо за рішенням Правління Асоціації.