Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОЗИК Зовнішньоекономічні операції і контракти.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
22.67 Mб
Скачать

2. Порядок укладення договорів страхування

2.1. Договори страхування за даними правилами укладаються на підставі заяви страхувальника за умови надання усієї необхідної документації для визначення ступеня ризику за укладеним договором.

3. Правила й обов'язки сторін за договорами страхування

3.1. Страхова компанія зобов'язана при настанні страхового випадку виплатити страхове відшкодування в розмірі і в строки, встановлені договором страхування і даними правилами.

3.2. Страхувальник зобов'язаний:

• надати страховій компанії при укладенні договору страхування: а) документи, що підтверджують його платоспроможність за Договором факторингу на суму відповідальності за страховими ризиками; б) копії Договорів та інші необхідні документи, які дають можливість судити про ступені ризику за договором страхування, що укладається; в) протягом трьох днів від дати настання страхового випадку в письмовій формі повідомити про нього до страхової компанії для складання Акта про страховий випадок; г) надати страховій' компанії можливість реалізації регресного права у зв'язку з виплатою страхового відшкодування шляхом передачі їй усіх необхідних для цього документів у встановленому законом порядку; д) надавати інформацію про хід виконання Договору факторингу на вимогу страхової компанії; е) повідомляти про зміну своєї платоспроможності та інші суттєві зміни, що виникають під час строку дії договору страхування, для судження про ступінь ризику за договором страхування.

3.3. Страхувальник має право:

• з настанням страхового випадку і при невиконанні зобов'язань за договором страхування і відповідно до даних правил одержати страхове відшкодування від страхової компанії;

• достроково розірвати договір страхування, попередивши про свій намір

страхову компанію за___днів до дати передбачуваного розірвання договору

страхування. При цьому страхова премія не повертається.

3.4. Страхова компанія має право:

• на одержання інформації про хід виконання Договору факторингу Страху­вальником на першу вимогу;

• за умови виплати страхового відшкодування пред'явити регресні права на підставі отримання згідно з п. 3.2 даних правил документів на реалізацію регресних вимог;

• повністю або частково відмовити у виплаті страхового відшкодування за договором страхування при порушенні п. 1.4 даних правил, при порушенні страхувальником зобов'язань, що випливають із договорів і даних правил у випадках, передбачених діючим законодавством, при настанні страхового випадку як прямого наслідку форс-мажорних зобов'язань, впливу авторитарної чи виконавчої влади, військових дій чи громадянських хвилювань, страйків, стачок чи впливу зазначених факторів на виконання зобов'язань за договором страхування;

• зажадати суму страхового відшкодування при порушенні страхувальником п. 3.2 даних правил. При настанні страхового випадку і вчасному повідомленні про його настання Страхувальником страхова компанія зобов'язується виплатити страхове відшкодування протягом десяти робочих днів після підписання Акта про страховий випадок згідно з пп. 2.3, 2.4, 3.2. У разі невиконання зобов'язання п. 3.1 у строк після подання представника страхової компанії страхова компанія сплачує штраф Страхувальникові в розмірі 0,1% за кожний день затримки понад установлений строк з вини страхової компанії.

3.5. При порушенні Страхувальником п. 3.2 даних правил страхова компанія відповідальності за договором страхування не несе.

4. Строк дії договору

4.1. Договір укладається на строк факторингу і набирає чинності з 00 годин після перерахування Страхувальником премії згідно з п. 2.1 і закінчується в такому разі:

• якщо договір, ідо страхується, закінчився і у сторін не виникло претензій один до одного протягом 7 робочих днів після його закінчення;

• при розірванні страхованого договору за обопільною згодою Страхувальника, Контрагента і фактора, що підтверджено відповідними документами.

5. Розгляд спорів

Спори, пов'язані з укладанням та виконанням договору страхування, розгля­даються в межах строку позовної давності в порядку, встановленому діючим законодавством.

Додаток 11. Документи для факторингових операцій з валютою

Найменування банку

Розпорядження про списання комісії за купівлю валюти

„ " 200_р ВАЛЮТА: Долари США

Списати з валютних рахунків клієнтів на рахунки банку:

Підприємство

Дата торгів

Сума зарахованої валюти

Комісія біржі, % сума

Комісія банку, % сума

Факторингова комісія, % сума

Разом

X

X

X

X

X

Відповідальний виконавець: прийняв

(підпис, прізвище, ім'я, по батькові) (підпис, прізвище, ім'я, по батькові)