Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AUTOCAD.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
11.32 Mб
Скачать

1.5. Одиниці вимірювання.

AUTOCAD може працювати в двох лінійних одиницях вимірювання: у міліметрах і дюймах, і різних кутових одиницях, причому одиниці в процесі роботи можуть бути змінені. У діалоговому вікні Startup (Загрузка) (див. рис. 1.1) показані встановлені в даний

а)

б)

в)

г)

д)

Рис. 1.10. Діалогове вікно Advanced Setup

(Расширенная установка)

момент лінійні одиниці – вони включені перемикачем Metric (Метрические) і це означає, що як одиниці вимірювання вибрані міліметри. У вікні Startup (Загрузка) при натисненні кнопки Use a Wizard (Вызов мастера) відкривається діалогове вікно Advanced Setup (Расширенная установка) (рис. 1.10а,б,в,г,д) в якому здійснюється докладна установка одиниць. Виберіть десяткові одиниці (включить перемикач Decimals (Десятичные)) (рис. 1.10а). Малюнок справа ілюструє ті одиниці, які ви вибрали. Потім за допомогою списку, що розкривається, Precision: (Точность:) встановите точність, з якою ви оперуватимете з дійсними числами (клацніть лівою кнопкою миші, помістивши її покажчик на трикутнику списку, що розкривається, і відзначте відповідний для вас варіант; за умовчанням це чотири знаки після десяткової точки), і натисніть на кнопку Next (Дальше). З'явиться чергове діалогове вікно Advanced Setup (Детальная подготовка) для задавання одиниць і точності кутів (рис. 1.10б).

Виберіть Decimal Degrees (Десятичные градусы). Малюнок справа знову покаже ілюстрацію до вибраного вами способу. Встановіть точність вимірювання кутів (звичайно це повинно бути ціле число) і натисніть кнопку Next (Дальше). Переходимо до наступного вікна. У цьому вікні (рис. 1.10в) треба вибрати той напрям, який відповідатиме нульовому куту (звичайно це East (Восток)), і знову натиснути Next (Дальше). З'явиться чергове вікно настройки, що визначає орієнтацію відліку кутів (рис. 1.10г). Тут потрібно визначитися із напрямом відліку кутів. Звичайний варіант – це Counter-Clockwise (против часовой стрелки). Натисніть на кнопку Next (Дальше), внаслідок чого відкриється завершальне вікно, що встановлює розміри області малюнка (рис. 1.10д). У новому вікні треба визначити початкові розміри зони малювання, яка називається зоною лімітів. Як правило, лівий нижній кут цієї прямокутної зони має нульові координати, як по горизонтальній, так і по вертикальній осях, а верхній правий кут визначається користувачем. За умовчанням це зона формату A3 (420мм х 297мм), але користувач може вибрати і інші розміри, користуючись двома спеціальними полями: Width: (Ширина:) і Length: (Длина:) (для активізації поля потрібно клацнути лівою кнопкою миші по цьому полю, в якому після цього з'явиться мерехтливий курсор, і ввести або відредагувати значення розміру). Після установки розмірів залишається натиснути на кнопку Finish (Готово). Креслення після цього буде настроєно відповідно до вибраних лінійних і кутових одиниць вимірювання.

У лівому нижньому кутку графічного екрану зображена піктограма осей координат (рис. 1.2-1.8). Вісь Х екрану направлена уздовж горизонтальної кромки екрану, вісь Y – уздовж вертикальної кромки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]