Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6_SRS_2013.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
481.79 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ і НАУКИ, молоді та спорту УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економіки і підприємництва

Реєстр. № 94/364-11.02.13

Методичні рекомендації

та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів

з дисципліни «Макроекономіка»

для студентів 2 курсу

напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»

за професійним спрямуванням «оподаткування»

галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

факультетів економіки

Херсон 2013

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів з дисципліни «Макроекономіка».

Укладач: к.е.н., доц. Тарасюк А.В., кількість сторінок – 29.

Рецензент: к.е.н.. доц.. Копосов Г.О.

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри економіки і підприємництва

Протокол № _6_від 28.01.2013 р.

Зав. кафедрою __________ М.В. Шарко

Відповідальний за випуск М.В.Шарко

ВСТУП

Якісні зміни в економіці в сучасних умовах пред’являють особливі вимоги до рівня компетентності спеціалістів. У зв’язку з цим особливого значення набуває підготовка майбутніх спеціалістів, що глибоко розуміють теорію ринкової економіки та вміють ефективно використовувати отримані знання на практиці. Це обумовлює необхідність викладання економічних дисциплін з урахуванням нових підходів.

Навчальним планом підготовки передбачено самостійну роботу студентів з дисципліни. Самостійна робота студентів направлена на розвиток пізнавальної самостійної діяльності студентів по опануванню знаннями дисципліни, а також на розвиток їх ініціативи та відповідальності.

Мета самостійної роботи – формування у студентів здатності самостійно мислити; оволодіти базовими поняттями, опанувати новітніми теоретичними підходами до здійснення ефективного діяльності підприємства та прикладним інструментарієм оцінки результативності функціонування підприємства на такому рівні, щоб після закінчення навчання можна було на високому професійному рівні вирішувати проблеми, пов’язані з підвищенням ефективності діяльності підприємства, приймати зважені рішення, спрямовані на посилення конкурентних позицій підприємства.

Самостійна робота студентів з даної дисципліни передбачає самостійне вивчення окремих теоретичних питань тем дисципліни, а також виконання індивідуальних завдань, що є обов’язковими видами самостійної роботи.

При виникненні складностей при опрацюванні зазначених теоретичних питань, студент отримує необхідні консультації у викладача-лектора під час проведення індивідуально-консультаційних занять. Контроль за опрацюванням теоретичних питань, що виносяться на самостійний розгляд, здійснюється шляхом тестування на практичних заняттях та включення цих питань до завдань модульної контрольної роботи (поряд з теоретичними питаннями, що розглядаються під час лекцій) та перевірки конспектів зазначених питань.

Індивідуальні завдання потрібно виконувати відповідно до свого варіанту. Варіанти обираються за номером залікової книжки. Виконання індивідуальних завдань контролюється викладачем, що проводить практичні заняття Необхідні консультації з виконання індивідуальних завдань студент отримує під час проведення індивідуально-консультаційних занять. Індивідуальні завдання студент виконує в зошиті і здає викладачу на перевірку у встановлений термін. Виконання індивідуальних завдань передбачає обов’язкове його оцінювання, яке відбувається під час індивідуально-консультаційного заняття у формі співбесіди.

Окрім обов’язкових передбачаються вибіркові види самостійної та індивідуальної роботи: - участь у конференціях, олімпіадах з дисципліни, підготовка статті, роботи на конкурс. Також враховується при оцінюванні активна участь студента у всіх видах робіт при вивченні дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]