Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AUTOCAD.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
11.32 Mб
Скачать

1.3. Способи введення команд

Система AUTOCAD створена для інтерактивної роботи користувача. Ваш діалог з системою йде на мові команд. Найпростіший спосіб введення команд – набір їх на клавіатурі в командному рядку у відповідь на запрошення Command: (Команда:), в англійському верхньому або нижньому регістрах (у російському верхньому або нижньому регістрах). Якщо ви знаєте англійські найменування команд, ви можете вводити їх і в російській версії AUTOCAD в англійському верхньому або нижньому регістрі, встановивши перед ним знак підкреслення. Так, наприклад, команда LINE (Отрезок) для малювання відрізків може бути введена з клавіатури будь-яким з наступних способів:

  • ОТРЕЗОК

  • отрезок

  • _LINE

  • _line

Після набору команди на клавіатурі не забудьте натиснути клавішу <Enter> або Spacebar (пробел), оскільки вона являється для системи AUTOCAD вказівкою розпочати обробку команди. Доки одна з цих клавіш не натиснута, ви можете відредагувати набраний в командному рядку текст, використовуючи клавіші <→>, <←>, <Del> (видаляє символ праворуч від курсору), <Backspace> (видаляє символ зліва від курсору).

Іншим способом введення команд є вибір відповідних пунктів випадаючих меню, екранного меню або кнопок панелей інструментів.

Якщо у відповідь на запит Command: (Команда:) натиснути клавішу <Enter> або Spacebar (пробел), то AUTOCAD повторить виклик попередньої команди.

Після введення команди система видає запит, який у багатьох командах супроводжується переліком опцій даної команди. Принцип вибору опцій більш детально розглянутий при описі команди LINE (Отрезок) (див. розділ 2.3)

Перервати будь-яку команду, що вже почала роботу, можна, натиснувши на клавішу <Esc>.

1.4. Текстове вікно

Якщо ви, знаходячись в графічному екрані (див. рис. 1.2-1.6), натиснете на клавіатурі функціональну клавішу <F2>, то на екрані дисплея з'явиться AUTOCAD Text Window (Текстовое окно AUTOCAD), яке виводиться поверх робочої зони (рис. 1.9).

Прибрати текстове вікно можна, натиснувши ще раз клавішу <F2> або скориставшись стандартної для вікон системи Windows кнопкою Close (Закрыть) із знаком "х", розміщеною у верхньому правому кутку вікна. Текстове вікно виводиться системою AUTOCAD, коли потрібно видати користувачеві велику порцію текстової інформації (наприклад, при роботі команди LIST (Список)), або викликається користувачем за допомогою згаданої клавіші <F2>.

Вміст цього вікна є протоколом всього сеансу роботи з системою AUTOCAD, а для його перегляду (прокрутки) використовуються вертикальна і горизонтальна лінійки прокрутки (вертикальна лінійка на рис. 5 відсутній, оскільки на початку роботи кількість рядків в текстовому вікні мало і лінійка прокрутки не потрібна; по мірі зростання об'єму текстового вікна вертикальна лінійка з'явиться автоматично). Зверніть увагу: область командних рядків повторює останні рядки (як правило, три рядки) текстового вікна.

Рис. 1.9. Текстове вікно

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]