Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проц. документы 2010

.pdf
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
6.97 Mб
Скачать

Позовна заява щодо оскарження відмови у приватизації земельної ділянки в садівничому кооперативі

Подається до місцевого загального суду за місцем проживання позивача

Деснянський районний суд м. Києва (як адміністративний суд)

(підсудність визначена в порядку п. 1 ч. 1 ст. 18, ч. 2 ст. 19 КАС)

ПОЗИВАЧ:

Кісіль Михайло Михайлович

02232 м. Київ,

вул. Цвєтаєвої, 8, кв. 1

тел. (093) 640-00-00 yurpract@ua.fm

ВІДПОВІДАЧ:

Сакська міська рада АР Крим

96500, АР Крим, м. Саки, вул. Леніна, 15 (06563) 26330

адреса електронної пошти невідома

ТРЕТЯ ОСОБА: Садово-городнє товариство «Мік»

96500, АР Крим, м. Саки, вул. Заболотнього, 8

засіб зв’язку відсутній адреса електронної пошти невідома

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання протиправним бездіяльність Сакської міської ради, зобов’язання вчинити дії

Позивач є членом СГТ «Мік» (копія членської книжки додається). Відповідно до чого ним була подана заява про вступ у члени СГТ, сплачений вступний внесок та отримана членська книжка. В користування Позивачу була надана земельна ділянка № 1 загальною площею 1012 кв.м. Прийняття в члени СГТ відбулось Рішенням Правління відповідно до 5.3. та 5.4. Статуту.

Відповідно до п. 5.4. Статуту Рішення Правління про прийняття в члени СГТ «Мік» підлягає затвердженню загальними зборами товариства. З моменту рішення правління про прийняття члена в товариство і до моменту його затвердження загальними зборами товариства, член СГТ «Мік» має ті ж права та обов’язки, як і інші члени товариства.

Так, п. 6.1. Статуту передбачено, що члени товариства мають право приватизувати надану йому земельну ділянку у відповідності з нормами чинного законодавства.

Відповідно до ст. 35 Земельного кодексу України громадяни України мають право набути безкоштовно у власність земельні ділянки для ведення індивідуального або колективного садівництва. Частиною 5 статті 35 ЗК визначено, що приватизація земельної ділянки громадянином — членом садівницького товариства здійснюється без згоди на те інших членів цього товариства.

Частиною 3 статті 116 Земельного Кодексу встановлено, що одним з випадків безоплатної передачі земельних ділянок у власність громадян є приватизація земельних ділянок, які перебувають у користуванні громадян.

27 листопада 2008 року у порядку встановленому ст. 118 Земельного Кодексу України Позивач відправив рекомендованим листом до Сакської міської ради заяву з відповідними документами з проханням передати йому безоплатно у приватну власність зазначену земельну ділянку (копія заяви додається).

01 грудня 2008 р. лист був отриманий адресатом, про що в поштовому повідомлені розписалась відповідальна особа (копія поштового повідомлення додається), але до теперішнього часу будь-яка

відповідь не надана.

251

Відповідно до ч. 2 ст. 118 Земельного кодексу України рішення органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приватизації земельних ділянок приймається у місячний строк на підставі технічних матеріалів та документів, що підтверджують розмір земельної ділянки та заяві громадянина.

Згідно ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення питань про приватизацію земельної ділянки є винятковою компетенцією міських рад, які в межах своїх повноважень після обговорення питання на пленарному засіданні приймають нормативні і інші акти у формі рішень.

Відповідно до ч. 3 ст. 24 Закону України «Про місцеве самоврядування» органи місцевого самоврядування діють лише на підставі, у межах повноважень і способами, передбаченими Конституцією України і законами України, і керуються в своїй діяльності Конституцією і законами України.

Згідно ст. 12 Земельного Кодексу України до повноважень міських рад у сфері земельних відносин відносяться розпорядження землями територіальних громад, надання земельних ділянок в користування, рішення інших питань у сфері земельних правовідносин.

Пунктом 11 статтею 118 ЗК передбачено, що у разі відмови органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у передачі земельної ділянки у власність або залишення заяви без розгляду питання вирішується в судовому порядку.

Відповідно до ст. 2 КАС завданнями адміністративного судочинства є захист прав, свобод і інтересів фізичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інших осіб при здійсненні ними управлінських функцій на основі законодавства, зокрема виконання ними делегованих повноважень.

До адміністративних судів може бути оскаржена бездіяльність суб’єктів владних повноважень. У справах по оскарженню бездіяльності суб’єктів владних повноважень суди перевіряють чи здійснені вони на підставі, в межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України, своєчасно, тобто в перебігу розумного терміну.

Одним з принципів адміністративного судочинства, передбачених ст. 7 КАС є принцип законності, який відповідно до ст. 9 КАС, полягає в тому, що суд при вирішенні питання керується принципом законності, відповідно до якої органи місцевого самоврядування зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України.

Вважаю, що ухилення Сакської міської ради від розгляду заяви та надання дозволу розробити технічну документацію по землеустрою в частині складання документів, що засвідчують право власності на земельну ділянку для ведення садівництва в передбачені законодавством терміни не відповідає вимогам земельного законодавства України, порушує право на отримання земельної ділянки для ведення садівництва, і є протиправним, що в свою чергу дає право на звернення до суду за захистом інтересів конкретної особи.

У відповідності з ст. 162 КАС у разі задоволення адміністративного позову суд може прийняти постанову про визнання протиправними дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень та зобов’язати відповідача вчинити певні дії.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 18 КАС місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган чи посадова особа місцевого самоврядування, посадова чи службова особа органу місцевого самоврядування, крім тих, які підсудні окружним адміністративним судам.

Згідно ч. 2 ст. 19 КАС адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуаль-

ної дії, а також дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 118, 152 ЗК, ст. 74, 77 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 1 ст. 18, ч. 2 ст. 19, ч. 3 ст. 71, 105, 162 КАС,

Прошу:

1.Визнати протиправним бездіяльність Сакської міської ради АР Крим щодо розгляду питання по заяві Позивача про отримання безкоштовно в приватну власність земельної ділянки № 1 для ведення садівництва розташованій в СГТ «Мік».

2.Зобов’язати Сакську міську раду АР Крим на найближчій сесії розглянути питання та прийняти вмотивоване рішення щодо отримання дозволу розробити технічну документацію по землеустрою в частині складання документів, що засвідчують право власності на земельну ділянку № 1 за заявою про отримання безкоштовно в приватну власність земельної ділянки.

252

Додатки:

1.Копія членської книжки з копіями квитанцій про сплату внесків.

2.Копія витягу зі Статуту.

3.Копія довідки СГТ «Мік».

4.Копія довідки Головного управління земельних ресурсів м. Києва.

5.Копія викіпировки ділянки.

6.Копія заяви про приватизацію.

7.Копія чеку про відправлення рекомендованого листа.

8.Копія технічного звіту земельної ділянки № 1.

9.Копія паспорту.

10.Квитанції про сплату державного мита (3,40 грн).

11.Копії позовної заяви з додатками (2 прим.).

20 вересня 2009 року

 

Позивач

М. М. Кісіль

253

Позовна заява щодо оскарження дій пов’язаних накладенням кадастрових номерів земельних ділянок

Київський окружний адміністративний суд

ПОЗИВАЧ:

Котурна Тетяна Михайлівна

03221 Київська обл. Києво-Святошинський р-н, с. Дмитрівка, вул. Леніна, 3

тел. (050) 997-00-00 asen@ukr.net

ВІДПОВІДАЧ:

Управління земельних ресурсів у Макарівському районі Київської обл.

08000 Київська обл., смт. Макарів, вул. Котовського, 18

тел. (278) 5-13-48

адреса електронної пошти невідома

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання кадастрового номеру нечинним, зобов’язання вчинити дії

03 березня 2005 року помер Котурний Сергій Васильович, від якого залишилось спадкове майно — земельна ділянка площею 0,25 га (рілля) надана для будівництва, обслуговування житлового будинку, що знаходиться в с. Мар’янівка, Макарівського р-ну Київської обл., по вул. Лісна. Дане спадкове майно прийняла за законом дружина спадкодавця — позивач, відповідно до Свідоцтва про право на спадщину за законом (додається) видане державним нотаріусом Першої Київської обласної державної нотаріальної контори від 15.09.2008 р., реєстраційний номер 2-2000.

Котурному С. В. зазначена земельна ділянка належала на праві приватної власності згідно Державного акту на право приватної власності на землю Серія ІІ-КА № 078000 виданого Колонщинською сільською радою Макарівського району Київської обл. від 30.03.2001 р. на підставі рішення Виконкому Колонщинською сільською радою від 19.11.2001 р. № 1.

Відповідно до п. г ст. 81 ЗК громадяни України можуть набувати права власності на земельні ділянки на підставі прийняття спадщини. У спадкодавця Котурного С. В. право власності на спірну земельну ділянку припиненим не було.

Згідно ч. 1 ст. 125 ЗК право власності на земельну ділянку виникає після одержання її власником документа, що посвідчує право власності земельною ділянкою, та його державної реєстрації, тобто Свідоцтво про право на спадщину за законом видане позивачу підлягає державній реєстрації та було зареєстровано в Макарівському райвідділі КРФ ЦДЗК за № 50/20, від 15.09.2008 р.

Право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою посвідчується державними актами (ст. 126 ЗК).

На підставі цього позивач звернулась до відповідача для присвоєння кадастрового номеру та отримання Державного акту на земельну ділянку.

11 грудня 2008 року Управлінням земельних ресурсів у Макарівському р-ні Київської обл. було письмово повідомлено (копія відповіді додається) про неможливість присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці площею 0,25 га, яка знаходиться у власності Котурної Т. М. Обґрунтовуючи тим, що дана земельна ділянка накладається на земельну ділянку площею 1,899 га, щодо якої технічну документацію виготовляв ТОВ «ІОН» від 13.09.2005 року.

Згідно викопіровки Земельного поля (копія додається), на якому знаходяться ці земельні ділянки вбачається, що 90 % земельної ділянки 0,25 га Котурної Т. М. накладається на земельну ділянку, площею 1,899 га що належить Виденко А. Б., якій було надано кадастровий номер:

3222000600:06:001:0000.

За цих обставин позивач, як спадкоємиця, право якої посвідчується Свідоцтвом про право на спадщину за законом не може отримати кадастровий номер та відповідно Державний акт на дану земельну ділянку, чим порушується її право на набуття права власності на земельну ділянку.

254

Відповідно до п. 1 Положення «Про порядок ведення державного земельного кадастру», затв. Постановою КМУ від 12.01.1993 р. № 15 Державний земельний кадастр призначений для забезпечення Рад народних депутатів, заінтересованих підприємств, установ, організацій і громадян вірогідними і необхідними відомостями про природний, господарський стан та правовий режим земель з метою організації раціонального використання та охорони земель, регулювання земельних відносин, землеустрою, обґрунтування розмірів плати за землю.

Державний земельний кадастр включає дані реєстрації права власності, права користування землею та договорів на оренду землі, обліку кількості та якості земель, бонітування ґрунтів, зонування територій населених пунктів, економічної та грошової оцінки земель.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 КАС Адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.

На підставі викладеного та керуючись ст. 81, 125 ЗК, ч. 3 ст. 105, 117 КАС,

Прошу:

1.Визнати протиправним та нечинним присвоєний відповідачем кадастровий номер 3222000600:06:001:0000 на земельну ділянку площею 1,899 га.

2.Зобов’язати відповідача присвоїти кадастровий номер на земельну ділянку площею 0,25 га (рілля) наданої для будівництва, обслуговування житлового будинку, що знаходиться в с. Мар’янівка, Макарівського р-ну Київської обл., по вул. Лісова, на підставі Свідоцтва про право на спадщину за законом виданого Котурній Тетяні Михайлівні державним нотаріусом Першої Київської обласної державної нотаріальної контори від 15.09.2008 р., реєстраційний номер 2-2000.

Додатки:

1.Копія Свідоцтва про смерть.

2.Копія Свідоцтва про право на спадщину за законом.

3.Копія витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі.

4.Копія Державного акту на право приватної власності на земельну ділянку.

5.Копія довідки із Управління земельних ресурсів від 11.12.08 р.

6.Копія кадастрового плану на земельну ділянку площею 1,899 га.

7.Копія викопіровки земемельної ділянки.

8.Квитанція про сплату державного мита (3,40 грн).

9.Копія позовної заяви з додатками.

05 лютого 2009 року

 

Позивач

Т. М. Котурна

255

Ðîçä³ë 3

ГОСПОДАРСЬКО-ПРОЦЕСУАЛЬНІ ДОКУМЕНТИ

256

257

ГЛАВА 3.1. ДОВІДКОВА

ІНФОРМАЦІЯ

Справи, підвідомчі господарським судам

(ст. 12 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК), Рекомендації Вищого господарського суду України від 27.06.2007 р.

04-5/120 «Про деякі питання підвідомчості і підсудності справ господарським судам»)

1)справи у спорах, що виникають при укладанні, зміні, розірванні і виконанні господарських договорів, у тому числі щодо приватизації майна, та з інших підстав, крім:

спорів про приватизацію державного житлового фонду;

спорів, що виникають при погодженні стандартів та технічних умов;

спорів про встановлення цін на продукцію (товари), а також тарифів на послуги (виконання робіт), якщо ці ціни і тарифи відповідно до законодавства не можуть бути встановлені за угодою сторін;

спорів, що виникають із публічно-правових відносин та віднесені до компетенції Конституційного Суду України та адміністративних судів;

інших спорів, вирішення яких відповідно до законів України та міжнародних договорів України віднесено до відання інших органів;

2)справи про банкрутство;

3)справи за заявами органів Антимонопольного комітету України, Рахункової палати з питань, віднесених законодавчими актами до їх компетенції;

4)справи, що виникають з корпоративних відносин у спорах між господарським товариством та його учасником (засновником, акціонером), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками (засновниками, акціонерами) господарських товариств, що пов’язані із створенням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності цього товариства, крім трудових спорів.

Структура спеціалізованих господарських судів

Систему спеціалізованих господарських судів складають місцеві господарські суди як суди першої інстанції, апеляційні господарські суди та Вищий господарський суд України як касаційна інстанція.

Вищий господарський суд України

Вищий господарський суд України є вищим судовим органом господарських судів України, які є спеціалізованими судами і входить до складу судів загальної юрисдикції.

Згідно з Законом України «Про судоустрій України» Вищий господарський суд України переглядає в касаційному порядку судові акти місцевих та апеляційних господарських судів. Вищий господарський суд України також вивчає і узагальнює судову практику, здійснює аналіз судової статистики, надає методичну допомогу та рекомендаційні роз’яснення судам нижчого рівня з метою однакового застосування законодавства у вирішенні господарських спорів, здійснює інші повноваження, передбачені законом.

Вищий господарський суд України складається з Голови Вищого господарського суду України, Першого заступника Голови, заступників.

Голова Вищого господарського суду України — Демченко Сергій Федорович.

Судові палати Вищого господарського суду України:

1.Судова палата з розгляду справ про банкрутство. Голова судової палати — заступник Голови Вищого господарського суду України Шульга О. Ф.

2.Судова палата з розгляду спорів, пов’язаних з державним регулюванням економічних відносин. Голова судової палати — заступник Голови Вищого господарського суду України Осетинський А. Й.

3.Судова палата з розгляду справ у спорах між господарюючими суб’єктами.

4.Судова палата з розгляду справ у господарських спорах, пов’язаних із захистом права на об’єкти інтелектуальної власності. Голова судової палати — заступник Голови Вищого господарського суду України Москаленко В. С.

Для вирішення організаційних питань у Вищому господарському суді України діє президія, кількість членів якої визначається Пленумом Вищого господарського суду України.

258

Пленум Вищого господарського суду України діє у складі Голови Вищого господарського суду України, його заступників, всіх суддів Вищого господарського суду України та голів апеляційних господарських судів. Скликається не рідше 2-х разів на рік і вирішує найважливіші питання діяльності господарських судів: заслуховує питання діяльності відповідних господарських судів, вносить пропозиції щодо необхідності змін чинного законодавства, приймає рішення про звернення до Конституційного Суду України з поданням щодо офіційного тлумачення Конституції України, дає роз’яснення з питань застосування господарськими судами чинного законодавства, розглядає та вирішує інші питання, віднесені законом до його повноважень.

Адреса: 01016, м. Київ, вул. О. Копиленка, 6 Телефон інформаційного центру: 536-18-01 Телефон канцелярії: 536-05-55

e-mail: inbox@vasu.arbitr.gov.ua

АПЕЛЯЦІЙНІ ГОСПОДАРСЬКІ СУДИ УКРАЇНИ

Дніпропетровський апеляційний господарсь-

Львівський апеляційний господарський суд

кий суд

Голова Мазовіта Богдан Степанович

49600, м. Дніпропетровськ,

79010 м. Львів, вул. Личаківська, 81

пр-т К. Маркса 65

(032) 275-72-69, inbox@lva.arbitr.gov.ua

Голова Плевако Володимир Іванович

 

(0562) 333-898, факс 36-72-73,

 

inbox@dpa.arbitr.gov.ua

 

Донецький апеляційний господарський суд

Одеський апеляцiйний господарський суд

Голова Татьков Віктор Іванович

Голова Балух Валерій Сергійович

83048 м.Донецьк, вул. Артема, 157, (062) 332-57-

65119 м. Одеса, пр. Шевченка, 29

00 inbox@dna.arbitr.gov.ua

(0482) 30-14-00, 30-14-01,

 

inbox@oda.arbitr.gov.ua

Житомирський апеляційний господарський

Севастопольський апеляцiйний господарсь-

суд

кий суд

Голова Зав’язун Василь Степанович

Голова Коваль Володимир Миколайович

10002 м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

99011 м. Севастополь, вул. Суворова, 21

(0412) 48-16-02, inbox@zta.arbitr.gov.ua

(0692) 54-74-95, inbox@sba.arbitr.gov.ua

Запорізький апеляційний господарський суд

Харківський апеляційний господарський суд

Голова Федоров Іван Олексійович

Голова Кухар Василь Іванович

69001, Запоріжжя вул. Тюленіна, 21

61022 м. Харьків, пр. Леніна, 5

(061) 224-08-71, inbox@zpa.arbitr.gov.ua

(057) 702-20-00, inbox@hra.arbitr.gov.ua

Київський апеляційний господарський суд

Київський міжобласний апеляційний госпо-

01025 м. Київ, пров. Рильський, 8

дарський суд

Голова Стахурський Микола Феодосійович

(044) 278-46-14, inbox@kia.arbitr.gov.ua

01033, м. Київ, вул. Жилянська, 58-б

 

 

284-37-31, inbox@kiarea.arbitr.gov.ua

Луганський апеляційний господарський суд

 

Голова Зуєвич Аза Муса-Кизи

 

91016, м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2

 

тел/факс:(0642) 58-22-97,

 

inbox@lga.arbitr.gov.ua

 

259

МIСЦЕВI ГОСПОДАРСЬКI СУДИ УКРАЇНИ

Господарський суд АР Крим

Господарський суд Вiнницької областi

Голова Луцяк Михайло Іванович

Голова Баранов Микола Миколайович

95003, м. Сімферополь,

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7

вул. Р.Люксембург, 29/11

(0432) 66-13-43, inbox@vn.arbitr.gov.ua

(0652) 561-302, 561-336, inbox@cr.arbitr.gov.ua

 

Господарський суд Волинської області

Господарський суд Дніпропетровської області

Голова Кравчук Віктор Оксентійович

Голова Парусніков Юрій Борисович

43010, м. Луцьк, пр. Волі, 54А

49600, м. Днепропетровськ,

(0332) 72-41-10, inbox@vl.arbitr.gov.ua

вул. Куйбишева,

 

(056) 377-18-58 факс 377-38-63,

 

inbox@dp.arbitr.gov.ua

Господарський суд Донецької області

Господарський суд Житомирської області

Голова Темкіжев Ігор Хажмуридович

Голова Бобрович Володимир Миколайович

83048, м. Донецьк, вул. Артема, 157

10002, м. Житомир,

(062) 305-60-41, inbox@dn.arbitr.gov.ua

майдан Путятинський, 3/65

 

(0412) 48-16-20, inbox@zt.arbitr.gov.ua

Господарський суд Закарпатської областi

Господарський суд Запорiзької областi

Голова Ващиліна Надія Михайлівна

Голова Немченко Олександр Іванович

88008, м. Ужгород, вул. Коцюбинського,

69001, м. Запоріжжя, вул. Шаумяна, 4

(0312) 61-72-21, inbox@zk.arbitr.gov.ua

(061) 224-17-70, inbox@zp.arbitr.gov.ua

ГосподарськийсудIвано-Франкiвськоїобласті

Господарський суд Київської областi

Голова Соботник Вікторія Вікторівна

Голова Грєхов Анатолій Станіславович

76000, м. Івано-Франківськ,

МСП 01601, м. Київ-32, вул. Комінтерну, 16

вул. Шевченка, 16

(044) 230-31-77, inbox@ko.arbitr.gov.ua

8 03422 2-57-62, inbox@if.arbitr.gov.ua

 

Господарський суд Кiровоградської області

Господарський суд Луганської області

Голова Балик Володимир Михайлович

Голова Зубова Любов Володимирівна

25022, м. Кіровоград,

91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3-а

вул. Луначарського, 29

(0642) 55-17-32, inbox@lg.arbitr.gov.ua

(0522) 24-14-96, inbox@kr.arbitr.gov.ua

 

Господарський суд Львiвської областi

Господарський суд Миколаївської областi

Голова Гулик Григорій Степанович

Голова Коваль Юрій Михайлович

82010, м. Львів, вул. Личаківська, 128

54009, м. Миколаїв, вул. Адміральська,22

(032) 293-64-93, inbox@lv.arbitr.gov.ua

(0512) 37-24-62, inbox@mk.arbitr.gov.ua

Господарський суд Одеської області

Господарський суд Полтавської області

Голова Продаєвич Валентин Олександрович

Голова Ціленко Валерій Анатолійович

65119, м.Одеса, пр.Шевченка, 29

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1

(0482) 307-972, inbox@od.arbitr.gov.ua

(05322) 610-429, inbox@pl.arbitr.gov.ua

Господарський суд Рiвненської області

Господарський суд Сумської області

Голова Демянчук Юрій Григорович

Голова Понікар Микола Іванович

33001, м. Рівне, вул. Яворницького, 59

40011, м. Суми, проспект ім. Т.Г. Шевченка,18/1

(0362) 62-57-16, inbox@rv.arbitr.gov.ua

(0542) 77-52-36, inbox@su.arbitr.gov.ua

Господарський суд Тернопiльської області

Господарський суд Харкiвської області

46001, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14-а

Голова Потапенко Володимир Іванович

8 (0352) 52-41-34, inbox@te.arbitr.gov.ua

61022, м. Харків, пл. Свободи, 5

 

(057) 705-14-50, inbox@hr.arbitr.gov.ua

260