Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш і розташ. ост.doc
Скачиваний:
774
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
6.41 Mб
Скачать
    1. Дії відділення на привалах

      1. На привалах побудова колони не порушується. Машини зупиняються на правому узбіччі дороги не ближче 10 м одна від одної або на встановленій командиром дистанції. Для машин, що відстали, залишаються місця.

БМП (БТР) розміщується, по можливості, під кронами дерев, у радіолокаційній тіні місцевих предметів, а на відкритій місцевості, за наявності часу, маскується штатними маскувальними покриттями і місцевими матеріалами.

Особовий склад виходить з машини тільки за командою (сигналом) командира відділення і розташовується для відпочинку праворуч від дороги.

В машині залишаються спостерігач і черговий навідник-оператор (навідник кулемета, гармати), якщо вони призначені зі складу відділення

Екіпаж машини (водій) проводить контрольний огляд БМП (БТР) і спільно з призначеним для допомоги особовим складом усовує виявлені несправності.

    1. Дії відділення в районі відпочинку

У районі відпочинку відділення взводу розосереджуються в призначених їм місцях розташування у порядку, який забезпечує дотримання постійної бойової готовності і найменшу витрату часу на зайняття свого місця в колоні.

Райони відпочинку (зосередження) підрозділами займаються з маршу без зупинки.

    1. Особливості організації і здійснення маршу узимку

Узимку перед маршем командир відділення зобов’язаний:

  • вжити заходів щодо забезпечення особового складу засобами проти відмороження;

  • переконатися в наявності зимового дизельного пального і спеціальних рідин у БМП (БТР) і, у разі необхідності, вжити заходів щодо їх дозаправлення;

  • перевірити:

  • справність засобів підігріву двигуна (двигунів) машини;

  • готовність озброєння до застосування в умовах низьких температур;

  • натягування гусениць;

  • оснащення машини засобами підвищення прохідності;

  • наявність і кріплення буксирного тросу та пристрою для самовитягування.

  • дати вказівки механікам-водіям (водіям) щодо заходів запобігання розморожування системи охолодження двигуна;

  • організувати просушування обмундирування і взуття.

    1. Особливості організації і здійснення маршу у горах

У горах під час підготовки до маршу командир відділення приділяє особливу увагу перевірці справності ходової частини і механізмів управління БМП (БТР). На машині необхідно мати спеціальне пристосування для запобігання її скочування під час зупинок, на підйомах і спусках, мати запас рідини для охолодження двигуна.

Долаючи тунелі великої протяжності, люки, двері, бійниці бойової машини зачиняють. При необхідності одягаються протигази з протидимними фільтрами. У випадку зупинки колони двигун (двигуни) машини повинен бути заглушений, особовий склад одягає протигази.

Після подолання тунелю необхідно провести перевірку особового складу, особливо механіка-водія (водія) на предмет отруєння чадним газом.

При здійсненні маршу в горах необхідно пам’ятати, що в результаті падіння потужності двигуна (двигунів) швидкість руху зменшується. Температура закипання охолоджувальної рідини понижується.

Під час подолання небезпечних місць особовий склад механізованого відділення, як правило, спішується.

Під час руху в пішому порядку скельні ділянки, осипи і перевали долаються відділенням із дотриманням вимог безпеки та обов’язковою страховкою один одного або самостраховкою.

На привалах і під час розташування на відпочинок у гірській місцевості особовий склад і БМП (БТР) розташовуються в місцях, безпечних від обвалів, каменепадів, осипів, снігових лавин і затоплень.