Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш і розташ. ост.doc
Скачиваний:
774
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
6.41 Mб
Скачать
  1. Дії дозорного відділення на марші

  1. Порядок огляду місцевості дозорним відділенням

Дозорне відділення (рис. 5.3) просувається в напрямку, що йому вказаний, від укриття до укриття, ведучи спостереження за прилеглою місцевістю, не затримуючи рух колони, що охороняється.

Особлива увага під час огляду звертається на ознаки обладнання противником засідок, мінування дорожнього покриття і місцевих предметів.

Закриті ділянки місцевості, окремі будівлі, узлісся, входи в ущелини і тунелі, де можливо приховане розташування противника і раптовий його напад із засідок, а також вузькі проходи, мости та інші об’єкти воно ретельно оглядає, у разі необхідності висилає піших дозорних або проводить огляд всім відділенням, діючи бойовими групами під прикриттям БМП (БТР).

П

Рис. 5.2 Дії дозорного відділення (варіант)

ід прикриттям відділення дозорні прихованонаближаються до об’єкта, старший дозорний, як правило, пересувається за дозорним у готовності підтримати його вогнем.

В ході дій у складі групи дозорні, використовуючи складки місцевості, прикриваючи один одного, за чергою просуваються до об’єкту і здійснюють його огляд.

  1. Дії дозорного відділення при виявленні противника

Про все виявлене на маршруті руху і про зустріч із противником командир дозорного відділення (танка) негайно доповідає командиру, який вислав дозор.

У разі виявлення засідки противника (рис. 5.2) дозорне відділення доповідає про це командиру дозору, вступає в бій (займає позицію) і забезпечує висування і вступ у бій головних сил дозору.

Дрібні групи противника головна похідна застава (головний дозор, дозорне відділення, танк), як правило, знищує, а зразки озброєння, топографічні карти та інші документи захоплює і продовжує виконувати завдання.

Під час зустрічі із переважними силами противника вона діє в залежності від обстановки: раптовим вогнем із вигідної позиції і рішучою атакою знищує його, а якщо головна похідна застава не в змозі самостійно знищити противника, вона стійко утримує зайняту позицію, забезпечує розгортання і вступ у бій колони, що охороняється.

  1. Дії дозорного відділення при блокуванні ділянок маршруту місцевими жителями

Під час блокування ділянок маршруту місцевими жителями дозорне відділення, не входячи з ними в контакт, обходить цю ділянку і проводить колону, яка охороняється, обхідним маршрутом. У разі блокування колони охорона сковує дії цивільного населення, не допускаючи роззброювання військовослужбовців і взяття їх у заручники, здійснює спроби пройти маршрутом або вийти назад.

      1. Питання для самоконтролю за темою «Механізоване відділення у похідній охороні»

  1. Від яких підрозділів призначається дозорне відділення на марші, його місце у похідному порядку і завдання?

  2. Організація спостереження в дозорному відділенні?

  3. Зміст бойового завдання, що ставиться дозорному відділенню, яке висилається від батальйону (роти)?

  4. Зміст бойового завдання, що ставиться дозорному відділенню, яке висилається від взводу, призначеного у похідну охорону?

  5. Загальний порядок роботи командира відділення, призначеного у похідну охорону?

  6. Зміст бойового наказу командира відділення, призначеного дозорним відділенням?

  7. Порядок огляду місцевості дозорним відділенням?

  8. Як діє дозорне відділення при виявленні противника?

  9. Як діє дозорне відділення при блокуванні ділянок маршруту місцевими жителями?