Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш і розташ. ост.doc
Скачиваний:
774
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
6.41 Mб
Скачать
        1. З’ясування завдання

Під час з’ясування отриманого завдання командир (старший бойової групи) повинен:

  • вивчити призначені старшим командиром єдині орієнтири і сигнали;

  • оцінити вплив місцевості, погоди, часу доби на виконання бойового завдання;

  • визначити заходи, які необхідно провести щодо підготовки озброєння до бойового застосування.

        1. Бойовий наказ командира відділення (старшого бойової групи), призначеного у сторожовий пост

У бойовому наказі командир відділення (старший бойової групи) вказує:

  • у першому пункті – орієнтири, склад, положення і характер дій противника;

  • у другому пункті – завдання взводу, відділення, позицію, полосу вогню і додатковий сектор обстрілу, завдання сусідів;

  • у третьому пункті – після слова “наказую” ставляться завдання особовому складу;

  • у четвертому пункті – час готовності до виконання завдання, час зайняття позицій, час готовності системи вогню, черговість і терміни інженерного обладнання позицій, сигнали оповіщення, управління, взаємодії, порядок дій за ними і пропуск;

  • у п’ятому пункті – своє місце і заступника.

Під час постановки завдань командир відділення (старший бойової групи) вказує:

  • навіднику-оператору (навіднику кулемета, гармати), кулеметникам – основні і запасні вогневі позиції, основний і додатковий сектори обстрілу з кожної позиції;

  • гранатометнику – основні і запасні вогневі позиції;

  • старшому стрільцю (стрільцям) – місця для стрільби, послідовність їх обладнання і зміни під час бою;

  • механіку-водію (водію) – маршрут виходу на запасну вогневу позицію, порядок спостереження, корегування вогню і маршрут відходу;

        1. Варіант бойового наказу командира механізованого відділення, призначеного у сторожовий пост від батальйону

1. Орієнтири: перший — башта, другий — пам’ятник, третій — висота «Довга», четвертий — дім лісовика.

«Коричневі» під виглядом оперативно-тактичних навчань концентрують війська на ділянці державного кордону в зоні відповідальності 16 мбр і одночасно проводить заходи щодо відмобілізування за планами військового часу. Почастішали випадки порушення повітряного простору України авіацією «коричневих». У прикордонній смузі активно діють їх розвідувально-диверсійні групи і агентурна розвідка. Мають місце диверсійні акти проти військових об’єктів, об’єктів державного управління, інфраструктури і господарчої діяльності. Початок повномасштабних бойових дій можливий не раніше ніж через три доби, зустріч з розвідувально-диверсійними групами і повітряними десантами «коричневих» можлива в будь-який час.

2. 1 мб о 3.25 був піднятий за бойовою тривогою і після здійснення маршу зосередився в районі урочища Темного із завданням поповнення особовим складом, озброєнням і технікою, матеріальними запасами до штатів військового часу, підготовки до прикриття ділянки державного кордону між селищем Макіївкою і залізничним мостом через річку Тиху.

1 мвід призначене у сторожовий пост від 1 мб із завданням зайняти бойову позицію на рубежі руїни, каміння, не допустити проникнення розвідки противника до району розташування 1 мб в напрямку міст – урочище Темне, завчасно виявити появу наземного противника, попередити про нього командира батальйону.

Особовому складу спостерігати за наземним і повітряним противником. Повітряні цілі противника, що атакують, знищувати зосередженим і супроводжувальним вогнем стрілецької зброї. Дрібні групи противника знищувати вогнем БМП і стрілецької зброї або захоплювати в полон. При появі переважаючих сил противника завзято обороняти зайняту позицію до вступу в бій головних сил або одержання наказу на відхід.

Смуга вогню і охорони: праворуч – зруйнована будівля, окремий дім; ліворуч – каміння, ор. 4. Додатковий сектор обстрілу – праворуч в напрямку церква. Вогонь відкривати за моєю командою.

Праворуч на північно-східній околиці Реутово охорону 1 мб здійснює сторожовий пост, призначений від 2 мр із завданням не допустити проникнення розвідки противника до району розташування 1 мб з напрямку Вакулівка – Дронове, завчасно виявити появу наземного противника з цього напрямку, попередити про нього командира батальйону і стійко обороняти позицію поста.

Ліворуч на висоті 112,4 охорону батальйону здійснює сторожовий пост, призначений від 3 мр, який має завдання не допустити проникнення розвідки противника до району розташування 1 мб з напрямку Козаче – Тернівка, завчасно виявити появу наземного противника з цього напрямку, попередити про нього командира батальйону і стійко обороняти позицію поста.

В районі розташування 1 мб призначено черговим підрозділом 2/3 мр із завданням надавати допомогу сторожовим постам у випадку нападу на них наземного противника.

Між позиціями сторожових постів виконують бойові завдання секрети від 1 мб.

Прямого вогневого зв’язку з сусідами нема.