Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш і розташ. ост.doc
Скачиваний:
774
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
6.41 Mб
Скачать
    1. Варіант бойового наказу командира відділення на дії відділення у похідній охороні

1. Противник зусиллями наших військ прикриття зупинено на рубежі Іванівка, Семенівка, Горіле. Одночасно розвідкою установлено висування його резервів із глибини. Зустріч з противником можлива на рубежі Високе, Старе Місто.

В тилу наших військ активно діють диверсійно-розвідувальні групи, очікується висадка повітряних десантів. Зустріч з ними можлива в будь-який час.

2. 1 мв головна похідна застава (ГПЗ) здійснює марш за маршрутом селище Зернове, Зелений Гай, Панасівка, Степове, Саровськ із завданням не допустити раптового напад противника на колону 3 мб, забезпечити йому вигідні умови для вступу в бій, не допустити проникнення наземної розвідки до колони батальйону.

1 мвід дозорне прямує за маршрутом ГПЗ на віддаленні зорового зв’язку і вогневої підтримки із завданням не допустити раптового нападу противника на колонну ГПЗ. Швидкість руху 25...30 км/год..

Під час руху відділення веде візуальне і за допомогою оглядових приладів БМП спостереження, розвідку маршруту, місцевості й місцевих предметів. Про все помічене негайно доповідає встановленими сигналами, а при вступі в бій – по радіо, командиру ГПЗ.

Дрібні групи противника відділення знищує і продовжує рух за маршрутом. При зустрічі переважаючого за силою противника відділення займає вигідну позицію і забезпечує розгортання і вступ в бій основних сил ГПЗ.

3. Наказую:

  • старшому солдату Петренку (механіку-водію) – рухатися за вказаним маршрутом ГПЗ, спостереження вести в напрямку руху, при спішуванні командира відділення виконувати команди навідника-оператора;

  • старшому солдату Остапчуку (навіднику-оператору) – вогонь вести за моєю командою, а при спішуванні відділення та й самостійно, піші групи противника, а також противника на легкоброньованих і неброньованих машинах знищувати вогнем кулемета і гармати, танки протитанковими ракетами; спостереження вести в напрямку руху і за повітряним противником; при спішуванні командира відділення керувати діями механіка-водія.

В ходе маршу екіпажу БМП рухатися із закритими, а десанту з відкритими люками.

Вести спостереження:

  • старшому солдату Сірку (старшому стрільцю) в тил і за сигналами командира взводу;

  • солдату Купченку (кулеметнику) і солдату Зачепі (снайперу) – вліво;

  • солдату Павлову (гранатометнику), солдату Громову (помічнику гранатометника) — вправо.

Про все помічене негайно доповідати мені за внутрішнім зв’язком, голосом і встановленими сигналами.

Старшому солдату Сірку і солдату Купченку бути в готовності за моєю командою діяти дозорними для огляду місцевості і місцевих предметів; старший бойової групи – старший солдат Сірко.

Десанту бути в готовності до знищення противника через бійниці, а при зустрічі з переважаючим за силою противником за моєю командою спішитися, зайняти вигідну позицію і вогнем з місця забезпечити розгортання і вступ в бій ГПЗ.

4. Сигнали

Оповіщення:

  • про повітряного противника – голосом «ПОВІТРЯ», по радіо – «555»;

  • про радіоактивне зараження – голосом «РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА», по радіо – «666»;

  • про хімічне, бактеріологічне (біологічне) зараження – голосом «ХІМІЧНА ТРИВОГА», по радіо – «777».

За сигналом «ПОВІТРЯ» механіку-водію продовжувати рух, здійснюючи часте маневрування машиною, десанту за командою старшого стрільця вести вогонь з відкритих люків БМП: загороджувальним вогнем по літаках, супроводжувальним – по вертольотах. Вогонь корегувати за трасами куль.

За сигналами «РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА» і «ХІМІЧНА ТРИВОГА» всьому особовому складу закрити всі люки і надіти протигази. Механіку-водію включити систему колективного захисту і продовжувати рух. Спостереження вести через прилади спостереження машини. Засоби захисту шкіри надягати за моєю командою.

Управління і взаємодії:

  • «Зустрів противника» – по радіо «Град-222», дозорним – підняти автомат стволом уверх;

  • «Зустрів загородження» – по радіо «Паркан-333», дозорним – підняти автомат прикладом вверх;

  • «Виявив заражену ділянку місцевості» – по радіо «Туман-444», дозорним – підняти автомат горизонтально над головою;

  • «Шлях вільний» – по радіо «Рушник-555», дозорним – показати рукою в бік руху.

За всіма сигналами управління і взаємодії діяти тільки за моєю командою.

5. Готовність до маршу 19.40. Заступник – старший солдат Сірко.