Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш і розташ. ост.doc
Скачиваний:
774
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
6.41 Mб
Скачать
    1. Дисципліна на марші

Залежно від обстановки, завдань, які виконуються, і дорожніх умов відділення (екіпажі) за рішенням старшого командира (начальника) можуть здійснювати марш “по-похідному” або “по-бойовому”. Машини на марші рухаються тільки правим боком дороги, дотримуючись встановленої швидкості руху, дистанції і вимог безпеки.

Для захисту від високоточної зброї противника максимально використовуються поля радіолокаційної невидимості, утворені складками місцевості та місцевими предметами, а також придорожня рослинність. На відкритих ділянках маршруту не допускаються скупчення та зупинка машин, швидкість руху і дистанції між машинами збільшуються.

Під час вимушеної зупинки машина відводиться на праве узбіччя або убік від дороги, де несправність усувається. Поворот башти на БМП (танку) у бік проїжджої частини категорично забороняється.

Машина, що зупинилася (несправна), об’їжджується тільки ліворуч.

Обгін колон під час руху забороняється.

Уночі машини рухаються з використанням приладів нічного бачення або світломаскувальних пристроїв, а під час руху ділянками місцевості, які проглядаються противником, і світлої ночі – з приладами нічного бачення, які працюють у пасивному режимі, вимкненим зовнішнім і внутрішнім освітленням або повністю вимкненими приладами.

    1. Ремонт і евакуація техніки

Машини, які вийшли з ладу в ході маршу, зупиняються на правому узбіччі дороги або відводяться. Екіпажі машин (обслуги), механіки-водії (водії) виявляють причини несправностей і вживають заходів для їх усунення. Після усунення несправностей машини продовжують рух, приєднуючись до колони, яка проходить. Місця в колонах своїх підрозділів вони займають на привалах.

Технічне замикання колони батальйону:

  • надає допомогу екіпажам (водіям) несправних машин в усуненні несправностей;

  • організовує передачу несправних машин, які неможливо відремонтувати самостійно, та застряглих машин евакуаційним і ремонтним підрозділам старшого начальника;

  • забезпечує прибуття машин батальйону, які відстали, у призначений район.

Командири підрозділів доповідають про машини, які відстали в дорозі своєму безпосередньому начальнику.

    1. Надання медичної допомоги

Поранені та хворі після надання їм медичної допомоги евакуюються до найближчих медичних підрозділів, військових частин, установ, а в разі неможливості евакуації прямують зі своїми підрозділами або з медичним взводом (пунктом) батальйону.

    1. Управління підрозділами на марші

Командир батальйону, як правило, пересувається в голові колони батальйону, командир роти (взводу) — в голові колони свого підрозділу. Звіряючи по карті маршрут руху, командир суворо підтримує встановлений порядок маршу. З метою збереження управління підрозділом командир може перебувати в глибині колони.

Зв'язок на марші здійснюється рухомими засобами, а в підрозділах, крім того, встановленими сигналами. Управління підрозділами на марші здійснюється встановленими сигналами і командами. Радіозасоби працюють лише на прийом.

У разі зустрічі з противником з початком бою радіозв’язок використовується без обмежень.