Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Англійська мова / Англійська мова (поглиблений) ІІ курс денне.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
478.72 Кб
Скачать

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна

фінансова академія

АНГЛІЙСЬКА МОВА (ПОГЛИБЛЕНИЙ КУРС)

Навчально-методичний посібник

Дніпропетровськ – 2011

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА ЕКОНОМІКА ПРАЦІ

КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ

АНГЛІЙСЬКА МОВА (ПОГЛИБЛЕНИЙ КУРС)

Навчально-методичний посібник

для студентів ІІ курсу денної форми навчання, які навчаються

за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030505 «Управління персоналом та економіка праці”,

6.030504 “Економіка підприємства”

Дніпропетровськ – 2011

Г - 60

81.2 Англ

Д.О. Голуб Англійська мова (додатково): Навчально-методичний посібник для студентів ІІ курсу денної форми навчання, які навчаються за галуззю знань 0305 «Економіка і підприємництво» за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505«Управління персоналом і економіка праці»– Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2011. – 74 с.

Мета навчально-методичного посібника – допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, навчити застосовувати набуті знання й навички при спілкуванні з носіями англійської мови, розвити між культурну комунікативну компетенцію та її складові.

Автор – укладач: Д.О. Голуб – асистент кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти: І.М. Клименко – старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної медичної академії

І.І. Токун - старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Відповідальний за випуск: Н.М.Кучина - завідувач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено

Вченою радою

фінансового факультету

Протокол № 3 від 05.12.2011

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

іноземних мов

Протокол № 12 від 13.06.2011

Зміст вступ

Курс навчальної дисципліни “Англійська мова (додатково)” викладається на I, II та III курсах. Даний навчально-методичний посібник охоплює зміст тем 3 та 4 модулів дисципліни “Іноземна (англійська) мова (додатково)”.

Мета навчально-методичного посібника - допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, навчити застосовувати набуті знання й навики при спілкуванні з носіями англійської мови, розвити міжкультурну комунікативну компетенцію та її складові.

Працюючи з посібником, студенти оволодіють основним лексичним матеріалом, який міститься в темах 3 та 4 модулів, опанують граматичний матеріал; ознайомляться з проблемами зі здоров’ям, способами боротьби зі стресом та релаксації, а також з досягненнями науково-технічного прогресу у повсякденному житті людини. Набуття студентами відповідних мовленнєвих навичок (фонологічних, лексичних, граматичних) стане основою у формуванні комунікативної компетенції, що означає оволодіння мовою як засобом між культурного спілкування, розвитку умінь використовувати іноземну мову як інструмент в діалозі культур. Робота з посібником сприятиме сформованості інших видів мовленнєвої діяльності, таких як аудіювання, читання та письмо. Студенти зможуть застосовувати здобуті у процесі вивчення англійської мови комунікативні навички для вирішення повсякденних проблем та навички письма при вираженні згоди чи незгоди, а також при написанні есе, статті або листа.

Послідовна і цілеспрямована робота з навчально-методичним посібником забезпечує вирішення основних задач, що стоять перед студентами.

Посібник містить програму навчальної дисципліни, розподіл балів, що присвоюється студентам, методичні рекомендації до самостійної роботи, методичні рекомендації до практичних занять, та бібліографічний список.