Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Англійська мова / Англійська мова (поглиблений) ІІ курс денне.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
478.72 Кб
Скачать

Практичні заняття

Поточне оцінювання роботи студентів на практичних заняттях здійснюється в залежності від теми і обсягу навчального матеріалу і у відповідності до наведеного вище розподілу балів за темами. Об’єктом контролю роботи студентів на практичному занятті є:

  • ознайомлення з теоретичним матеріалом та виконання тренувальних вправ з метою набуття певних іншомовних навичок (фонетичних, орфографічних, орфоепічних, лексичних, граматичних);

  • виконання комунікативних вправ (переважно діалогічного характеру) з метою формування лінгвістичної, соціолінгвістичної, прагматичної компетенцій, які забезпечують адекватну мовленнєву поведінку в типових мовленнєвих ситуаціях, пов’язаних з життям студента;

  • читання, та аудіювання навчальних текстів, виконання комунікативних вправ з метою формування лінгвістичної, соціолінгвістичної, прагматичної компетенцій, які забезпечують адекватну мовленнєву поведінку в типових мовленнєвих ситуаціях, пов’язаних з наданням і розумінням інформації.

Критерії оцінювання роботи студентів на практичних заняттях

Тема 9.Спосіб життя людини та її здоров’я

4 бали: інформативне читання кожного з 4 навчальних текстів оцінюється у 1 бал:

- встановлений для даного тексту бал ставиться, якщо студент зрозумів його головну ідею, основні факти та важливі деталі тексту; завдання до тексту виконав у повному обсязі.

- встановлений для даного тексту бал знижується, якщо студент зрозумів його головну ідею, основні факти та важливі деталі тексту, але завдання до тексту виконав не у повному обсязі (знімається 0,1 бала за невиконання кожного завдання);

- студент одержує 0 балів, якщо не зрозумів головну ідею та основні факти тексту.

0,5 бала: студент підготував і зробив усне повідомлення про причини, які спричиняють хвороби у людей; за кожну граматичну або фонематичну помилку знімається 0,05 бала.

0,5 бала: студент підготував і зробив усне повідомлення про робочий день студента; за кожну граматичну або фонематичну помилку знімається 0,05 бала.

2,0 бали: працюючи з партнером, студент склав, а потім інсценував 4 діалоги з теми (0,5 бала за один діалог).

1,5 бала: працюючи в команді, студент взяв активну участь у обговоренні проблемних ситуацій з теми (0,5 бала за одну ситуацію); встановлений бал знижується пропорційно зниженню активності студента.

0,5 бала: студент написав листа другові з порадою у певній ситуації; за кожну граматичну або орфографічну помилку знімається 0,05 бала.

0,5 бала: студент написав статтю про один із відомих курортів у світі; за кожну граматичну або орфографічну помилку знімається 0,05 бала.

0,5 бала: студент написав службову записку; за кожну граматичну або орфографічну помилку знімається 0,05 бала.

0,5 бала: студент написав листа електронною поштою; за кожну граматичну або орфографічну помилку знімається 0,05 бала.

0,5 бала: студент написав статтю для журналу про переваги та недоліки фастфуду; за кожну граматичну або орфографічну помилку знімається 0,05 бала.

38,5 балів: студент виконав 88 вправ з формування мовленнєвих компетенцій; за виконання частини вправ ставиться відповідний бал (0,4 – 0,5 бала за одну вправу).

Письмове лексичне тестування з теми 3:

2,5 бала: студент правильно виконав 100% завдань;

2,0 бали: студент правильно виконав не менше 80% завдань;

1,5 бали: студент правильно виконав не менше 60% завдань;

1,0 бал: студент правильно виконав не менше 40% завдань;

0,5 бали: студент правильно виконав не менше 20% завдань;

0 балів: студент правильно виконав менше 20% завдань;