Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка,2010.doc
Скачиваний:
97
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Завдання дослідження:

1... (Як правило, в курсовій роботі вирішуються три завдання: перше завдання – все про об’єкт дослідження; друге завдання – все про предмет дослідження; третє завдання – експериментальна перевірка (методів або засобів, або змісту, або впливу предмета дослідження на його об’єкт та ін.).

Наприклад:

Завдання дослідження:

  1. На основі аналізу наукових джерел з теми дослідження розкрити сутність понять „самостійність”, „пізнавальна самостійність”. Виявити структуру пізнавальної самостійності, дослідити її зв’язок з пізнавальною активністю, розглянути дидактичні умови та шляхи формування пізнавальної самостійності молодших школярів.

  2. Теоретично обґрунтувати необхідність використання системи самостійних робіт, розробленої на основі принципів системності, перспективної спрямованості і врахування індивідуальних і вікових особливостей учнів при формуванні пізнавальної самостійності молодших школярів.

  3. Експериментально перевірити вплив системи самостійних робіт на формування пізнавальної самостійності молодших школярів.

Методи дослідження: аналіз наукової літератури з теми дослідження, аналіз та узагальнення масового і передового педагогічного досвіду, спостереження, вивчення учнівських робіт, педагогічний експеримент, методи математичної статистики (якщо в дослідженні були використані інші методи дослідження, їх теж треба описати).

4. Основна частина

Рекомендований обсяг (зразок Н).

4.1. Основна частина курсової роботи для молодшого спеціаліста складається з одного теоретичного розділу. В ньому необхідно на конкретному матеріалі послідовно розкрити тему.

Викладаючи свої спостереження, міркування, кожне теоретичне положення слід підтверджувати самостійно дібраними прикладами, кількість яких має бути достатньою для висновків та узагальнень. Усі приклади слід прокоментувати.

4.2. Для здобуття студентом освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, основна частина курсової роботи містить два розділи. Перший – теоретичний, другий – експериментальний. Він передбачає проведення констатувального експерименту досліджуваної теми (рис. 2.1).

Рисунок 2.1 Структура проведення констатувального експерименту

4.3. Основна частина курсової роботи спеціаліста передбачає два розділи: теоретичний та експериментальний. Експериментальний розділ складається з опису загальної методики проведення статистичного однофакторного експерименту, а також аналізу перебігу та результатів констатувального, формувального та контрольного експерименту.

Схематично хід статистичного однофакторного експерименту можна уявити собі таким чином (рис. 2.2):

Рисунок 2.2 Структура статистичного однофакторного експерименту

5. Висновки. У заключній частині подають стислі висновки, які іноді формулюють тезисно. Висновки повинні відповідати визначеним завданням.

Рекомендований обсяг згідно (зразок Н).

6. Додаток (якщо є).

Додатки оформлюють як продовження роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті.

Якщо додатки оформлюють на наступних сторінках роботи, кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово „Додаток ___ ” і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ ,Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А.

При оформленні додатків окремою частиною на титульному аркуші під назвою роботи друкують великими літерами слово „ДОДАТКИ”.

Ілюстрації, таблиці та формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 – другий рисунок першого розділу додатка Д; формула (А.1) – перша формула додатка А.

Список використаної літератури (зразок В).