Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка,2010.doc
Скачиваний:
97
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

5. Послідовність виконання курсової (дипломної) роботи

5.1. Курсова та дипломна роботи мають свою специфіку, їх деталі завжди потрібно узгоджувати з науковим керівником. Структура, методика їх написання та оформлення мають подібні риси.

5.2. Курсову (дипломну) роботу доцільно виконувати в такій послідовності: вибір теми, визначення мети і завдань дослідження формулювання гіпотези, виявлення і відбір літератури з теми, її вивчення, складання попереднього плану, написання вступу, виклад теорії і методики, вивчення досвіду роботи, формулювання висновків і рекомендацій, оформлення списку використаних джерел та додатків. Потім здійснюється літературне й технічне оформлення роботи, її рецензування, підготовка до захисту і захист курсової (дипломної) роботи.

6. Підготовка до захисту та захист курсової (дипломної) роботи

6.1. Дипломна робота друкується та подається до Державної кваліфікаційної комісії з рецензією провідного спеціаліста чи практичного працівника та відзивом наукового керівника.

6.2. Захист курсової роботи проводиться відповідно до графіка, затвердженого кафедрою, в присутності комісії у складі керівника та двох-трьох членів кафедри не пізніше ніж за місяць до державних іспитів. Захист дипломної роботи відбувається на відкритому засіданні Державної комісії та регламентується “Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах”.

6.3. Захист дипломних робіт може проводитись як у вищому навчальному закладі, так і в закладах освіти, якщо тема має науково-теоретичний або практичний інтерес для цих закладів.

6.4. До захисту дипломних робіт допускаються студенти, які виконали всі вимоги навчального плану. Списки студентів, допущених до захисту дипломних робіт, подаються до Державної кваліфікаційної комісії деканом факультету.

6.5. До Державної кваліфікаційної комісії перед захистом дипломних робіт декан факультету подає такі документи:

  • зведена відомість про виконання студентами навчального плану і про отримані ними оцінки з теоретичних дисциплін, курсових робіт, практик, державних екзаменів;

  • відзив керівника про дипломну роботу;

  • рецензія на дипломну роботу спеціаліста відповідної кваліфікації і фаху.

6.6. Процедура захисту включає:

  • доповідь студента про зміст роботи;

  • запитання до автора;

  • оголошення відзиву наукового керівника або його виступ (для дипломної роботи – й рецензента);

  • відповіді студента на запитання членів комісії із захисту курсової роботи (для дипломної роботи – членів ДКК) та осіб, присутніх на захисті;

  • заключне слово студента;

  • рішення комісії про оцінку роботи.

6.7. Складання державних екзаменів або захист дипломних робіт проводиться на відкритому засіданні Державної кваліфікаційної комісії за участю не менше як половини її складу з обов’язковою присутністю голови комісії.

6.8. Студент, який на захисті дипломної роботи отримав незадовільну оцінку, відраховується з вищого навчального закладу і йому видається академічна довідка.

Студент, який не склав державного екзамену або не захистив диплому роботу, допускається до повторного складання державних екзаменів чи захисту дипломної роботи протягом трьох років після закінчення вищого навчального закладу.

Студентам, які не складали державні екзамени або не захищали дипломну роботу з поважної причини (документально підтвердженої ректором вищого навчального закладу), може бути продовжений термін навчання до наступного терміну роботи Державної кваліфікаційної комісії зі складанням державних екзаменів чи захистом дипломної роботи, але не більше одного року.

6.9. Студенти, які виявили особливі здібності до наукової роботи, захистили дипломну роботу на “відмінно”, мають публікації, є переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, можуть бути рекомендовані Державною кваліфікаційною комісією до вступу до аспірантури.