Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейна. / РегламДн_05.DOC
Скачиваний:
497
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.39 Mб
Скачать
    1. Пуск та зупинка виробництва

      1. Пуск шеретувально-віяльного відділення

Перед пуском відділення в роботу необхідно перевірити стан основного технологічного обладнання – шеретувальних машин DOSB BUHLER, насіннєвіялок Р!-2МС-2Т, НВХ, сепараторів контролю лушпиння АС-40, циклонів, установки АLS -1500DА а також транспортних механізмів.

Прибрати сторонні предмети, перевірити наявність мастила в підшипниках, кріплення болтів, наявність захисних засобів (огорожі) на приводах.

Після перевірки стану обладнання приступити до пуску його в холостому режимі, додержуючись послідовності у відповідності з технологічною схемою.

При виявленні дефектів у роботі обладнання та транспортних механізмів необхідно терміново зупинити його, вияснити причину виникнення дефектів, ліквідувати несправності і пустити в роботу заново.

Після перевірки роботи обладнання та транспортних елементів в холостому режимі приступити до пуску його під навантаженням, попередньо переконатись у готовності підготовчо-пресового цеху прийняти м’ятку в жаровні.

      1. Зупинка шеретувально-віяльного відділення

При зупинці шеретувально-віяльного відділення необхідно припинити подачу насіння на виробництво і послідовно виробити насіння по всьому ланцюгу технологічної схеми.

Після звільнення від насіння всього обладнання і транспортних механізмів послідовно по технологічному ланцюгу, зупинити обладнання в такому ж порядку. Провести зачищення всього обладнання від олійного матеріалу.

Технологічний процес шеретувально-віяльного відділення повністю автоматизований. Ручний режим роботи необхідний тільки під час операцій пуску і зупинки та в аварійних ситуаціях.

Система автоматичного управління ділиться на вісім груп. Всі групи запускаються автоматично тільки в тому випадку, коли всі вимоги техніки безпеки виконані.

Технологічний процес шеретувально-віяльного відділення проводити у відповідності з інструкцією «Автоматизировання система управления технологическим процессом рушально-веечного отделения».

      1. Пуск підготовчо-пресового цеху

Перед пуском підготовчо-пресового цеху попередньо перевірити справність усіх транспортних елементів, наявність кришок на шнеках, відсутність сторонніх предметів у них, наявність захисних засобів (огорожі) на приводах.

Потім пустити транспортні елементи вхолосту.

Якщо не виявлено стуків та поломки при пуску на холостому ходу всіх транспортних елементів, їх тимчасово зупиняють і приступають оглядати магнітний захист, аспіраційну систему, люки, огорожу, муфти, прилади, потім - до пуску пресових агрегатів.

Перевірити наявність мастила в редукторі жаровні, оглянути площадки та кришки жаровень, прибрати всі сторонні предмети та інструмент, прокрутити вал жаровні вручну і переконатись у відсутності сторонніх предметів у чанах.

Перед пуском преса АС-МАХ необхідно:

  • Запустити двигун жаровні та вентилятори.

  • Повільно відкрити клапан пари при тиску 0,5 бар, переконатись в надходженні пари по манометру, який встановлений на колекторі, і на протязі 30 хвилин продовжувати повільно відкривати клапан, довести тиск до норми у відповідності з роз. 7.1 регламенту.

  • Відкрити заслінку й подати м’ятку в жаровню.

  • Заповнити всі чани м’яткою, почекати 30 хвилин, поки не буде досягнута регламентована температура в жаровні.

  • Установити контроль температури і клапан подачі пари перевести на автоматичний режим.

  • Довести температуру і вологість мезги в нижньому чані до значень, при яких проходе краще віджимання олії з матеріалу, який обробляється згідно з технологією.

  • Запустити вентилятори 66.1, 66.2, відрегулювати відсмоктування повітря від чанів жаровні за допомогою дросельного клапана, регулюючи вологість м’ятки в жаровні.

  • Переконатись, що температура і вологість мезги в жаровні відповідає нормі технологічного режиму (див. розділ 7.1).

Пуск преса:

  • Подати напругу на пульт управління.

  • За допомогою кнопок управління включити:

а) головний привод преса;

б) привод вертикального пристрою. Одночасно спрацьовує варіатор швидкості дозувального гвинта зі швидкістю обертання вала преса.

Після проведення вищевказаних операцій управління пресом залишається в автоматичному режимі. Вал преса обертається без навантаження так само, як і вертикальний пристрій подачі матеріалу на прес з мінімальними обертами.

  • Перед подачею матеріалу прес переводять в ручний режим управління.

  • Збільшують оберти вала на 20-30%. Далі, шляхом послідовних операцій (розбитих по часу), збільшують швидкість поступово, кроками по 10% з тим, щоб прес почав формувати макухову черепашку, а далі щоб вийшли на регламентовані показники, які передбачені в розділі 7.1, після чого перевести прес в автоматичний режим.

  • Включити вентилятори для відсмоктування випару з преса.

  • Час між припиненням і початком подачі мезги в прес не повинен перевищувати 10 хвилин.