Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVO_menedzh.docx
Скачиваний:
235
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
364.86 Кб
Скачать

132. Вплив сучасних тенденцій на ефективність управління

Сучасні процеси глобалізації світової економіки, зусилля України з інтеграції економіки країни у світову систему господарювання спричинили посилення конкуренції як на світовому, так і на внутрішньому ринку України. Конкурентоспроможність різних підприємств залежить від правильного підбору видів діяльності, встановлення пропорцій між ними, раціонального розташування компонентів, тобто від повноти і раціональності застосування системного підходу.

Для ефективного становлення національної моделі корпоративного управління доцільно вжити системний підхід до управління підприємствами. Оскільки сформована модель корпоративного управління є банківської орієнтації, то роль вітчизняного фондового ринку залишається обмеженою, і зводиться до створення надійної системи реєстрації прав на цінні папери та забезпечення виконання укладених угод. А банківське спрямування вимагає розробити більш чітке і пріоритетне законодавство щодо банківської системи, особливо зараз в період кризового стану економіки.

Необхідно врегулювати відносини на корпоративному рівні, так щоб відбувалося дотримання основних принципів корпоративного управління, а саме:

- гарантувати захист прав акціонерів і рівне ставлення до кожного з них;

- заохочувати до співробітництва корпорацій і зацікавлених осіб для створення багатства, робочих місць;

- забезпечувати своєчасне і точне розкриття інформації щодо основних параметрів діяльності корпорації;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]