Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КНД 45-141-99.doc
Скачиваний:
203
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
9.2 Mб
Скачать

11 Монтаж оптичного кабелю

11.1 Монтаж підземних оптичних кабелів

11.1.1 Загальні положення

Під час будівництва ВОЛЗ для зрощування окремих будівельних довжин ОК та його підімкнення до апаратури ВОСП виконуються відповідні монтажні роботи.

Монтаж ОК необхідно розпочинати одразу ж після закінчення прокладання всіх або більшої частини будівельних довжин ОК на регенераційній ділянці, а також на магістральних і роз­подільних ділянках абонентських кабельних ліній МТМ після обов'язкового проведення кон­трольних вимірювань.

Монтажному підрозділу при здачі прокладеного ОК в монтаж передаються такі документи:

- укладальні відомості за встановленою формою;

- відомості групування будівельних довжин ОК;

- протоколи оптичних та електричних вимірювань і випробувань (за наявності у конструкції ОК металевих елементів) будівельних довжин ОК;

- протоколи заводських вимірювань на будівельні довжини ОК.

Під час приймання ОК в монтаж перевіряється:

- відповідність проекту довжин регенераційних ділянок;

- правильність групування будівельних довжин на регенераційній ділянці;

- достатність технологічного запасу кінців ОК для монтажу муфт і кінцевих ввіднокабельних пристроїв на кінцевих пунктах;

- правильність розгалужування кінців ОК у місці монтажу розгалужувальних муфт;

- викладка ОК у колодязях кабельної каналізації;

- глибина закладання ОК у місцях стику будівельних довжин;

- наявність замірних стовпчиків чи тимчасових знаків на стиках будівельних довжин, поворотах, перехрещеннях з іншими підземними спорудами, а також написів на стовпчи­ках;

- опір ізоляції шлангових покривів кабелю (за наявності в конструкції ОК металевого броньового покриття);

- цілість та коефіцієнт загасання ОВ в ОК.

Зрощування окремих будівельних довжин ОК полягає в з'єднанні конструктив­них елементів кабелю із захистом місця з'єднання захисною муфтою.

Монтаж муфт має проводитися згідно з технологічною картою на монтаж дано­го типу муфти з урахуванням конструктивних особливостей монтованого ОК.

У разі використання з'єднувальних муфт імпортного виробництва замовник має передати підрядній організації документацію (українською чи російською мовою) з техно­логії її монтажу і стежити за її дотриманням через свого представника з контролю за вико­нанням прихованих робіт.

При виконанні монтажних робіт представник замовника контролює якість зва­рювання ОВ за внесеним загасанням у місці зварювання, правильність заповнення паспор­та на муфту, глибину і правильність викладки запасу ОК і муфт в котлованах, оглядових пристроях кабельної каналізації.

Монтаж з'єднувальних муфт і контрольні вимірювання на трасі виконуються в пересувній лабораторії вимірювання та монтажу ОК (ЛВМОК). ЛВМОК – спеціально обладнаний монтажний автомобіль підвищеної прохідності, на якому встановлений закритий кузов типу УНГ чи автобусний корпус, спеціально обладнаний для виконання монтажних та вимірювальних робіт. У кузові передбачені місця для зберігання й транспортування пристроїв для з'єднання ОВ і вимірювальних приладів.

ЛВМОК має комплектуватися засобами службового зв'язку (радіостанціями, оптичними та проводовими телефонами).

Електроживлення всіх споживачів ЛВМОК здійснюється від бортової мереж 12 В або бензоелектростанції АБ потужністю не менш як 1 кВт, яка може бути розміщене на закритому причепі автомобіля чи на землі на спеціально обладнаній підставці під захисним дахом. Якщо дозволяє технічне обладнання машини ЛВМОК та умови її роботи, може бути використана зовнішня мережа електроживлення 220 або 380 В із застосуванням знижувальних перетворювачів електричного живлення.

На змонтовану муфту має складатися паспорт у двох примірниках, один з яких має вкладатися в корпус муфти (форма паспорта наведена в Додатку М).