Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КНД 45-141-99.doc
Скачиваний:
203
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
9.2 Mб
Скачать

7 Підготовчі роботи

7.1 Улаштування кабельних майданчиків

На основі вивчення траси прокладання ОК у натурі мають уточнюватися визначені проектом місця зосередження і зберігання барабанів з кабелем, котушок (бухт) з пластиковими трубами, кабельної арматури тощо – кабельні майданчики.

При виборі місць розташування кабельних майданчиків необхідно враховувати на­явність вільних і придатних для тимчасового зберігання площадок, до яких чи біля яких прокладені дороги. Стан доріг має забезпечувати цілорічний під'їзд автотранспорту до ка­бельних майданчиків.

При будівництві міжміських ВОЛЗ кабельні майданчики слід розташовувати на рівній, сухій місцевості, яка не затоплюється водою в період осінніх дощів, танення снігу, розливу рік, безпосередньо біля траси прокладання кабельної лінії.

Місця розташування кабельних майданчиків мають бути заздалегідь узгоджені з місцевими органами влади чи власниками землі або з підприємствами, на території яких передбачається організувати майданчики. За необхідності потрібно укласти договір на оренду площі.

Розташовувати на кабельному майданчику різноманітні вироби потрібно групами за їх призначенням, окремо одну від одної.

Барабани з кабелем має розташовуватися таким чином, щоб була можливість проведення вимірювань та випробувань ОК без перекочування барабанів. При цьому реко­мендується встановлювати барабани в ряд, щоб існував доступ до кінців ОК та щоб між кожною парою барабанів був прохід шириною не менш як 2 м, а кожні два ряди поділялися проходами шириною, достатньою для проїзду транспорту та проведення вантажно-розван­тажувальних робіт.

Котушки з пластиковими трубами чи штабелі відрізків труб та кабелепроводних блоків мають розташовуватися таким чином, щоб була можливість проведення зовнішнього огляду та перевірки їх герметичності без переміщення. Котушки з трубами мають установ­люватися за правилами, наведеними у попередньому абзаці.

Складування пластикових кабелепроводів необхідно влаштовувати під навісами для захисту від постійної дії сонячних променів.

Для відводу води з території кабельного майданчика мають влаштовуватися риш­таки.

Взимку барабани та проходи необхідно очищати від снігу та льоду. Не можна допускати вмерзання барабанів з кабелем чи котушок з пластиковими трубами у грунт або лід.

7.2 Транспортування барабанів з кабелем

Транспортування барабанів з кабелем має виконуватися з додержанням загаль­них положень на транспортні перевезення ОК у кузові спеціально обладнаних бортових машин, на причепах або причіпних кабельних транспортерах, як показано на рисунку 7.1 а). Допускається перевезення барабанів з кабелем по бездоріжжю на спеціальних волоках з жорстким зчепленням.

Навантаження і вивантаження барабанів мають виконуватися автомобільним кра­ном або за допомогою покотів, як показано на рисунку 7.1 б). Вільне скочування або ски­дання барабанів з ОК з платформ чи автомашин на землю суворо заборонено!

За відсутності на кабельному майданчику автомобільного крана дозволяється здійснювати навантаження та вивантаження барабанів з кабелем за допомогою спеціаль­них апарелей чи пересувних дерев'яних платформ. Улаштування апарелей та конструкція платформ повинні відповідати вимогам, наведеним у розділі 4 Руководства по строитель­ству линейных сооружений магистральных и внутризоновых кабельных линий связи.

Навантаження барабанів з ОК на кабельні транспортери має здійснюватися за допомогою лебідок, якими обладнані транспортери.

При перевезенні барабана з кабелем у кузові автомобіля він повинен бути закрі­плений за допомогою постійних та знімних упорів у вигляді трикутника висотою від 300 до 400 мм і довжиною, яка перевищує на 300 мм ширину барабана. Упори мають скріплювати­ся між собою за допомогою поздовжніх брусів.

Навантаження і транспортування пошкоджених барабанів з ОК не дозволяється. У таких випадках кабель має бути перемотаний на справний барабан.

Барабан з кабелем, як правило, перекочувати не дозволяється. У виняткових ви­падках дозволяється перекочувати зашитий барабан на відстань до 50 м. Перекочувати барабани слід тільки в напрямі, вказаному стрілкою на щоці барабана (рисунок 7.1 в).

Транспортування барабанів з ОК у горизонтальному положенні (на щоці) заборо­нене (рисунок 7.1 г). Обшивка барабанів при транспортуванні кабелю має бути непошкодженою, кінці кабелю закріплені і загерметизовані.

Розвозити барабани з ОК вздовж траси слід у повній відповідності з укладальною відомістю. Кількість барабанів з ОК, що вивозяться з кабельних майданчиків, має відповіда­ти кількості оптичного кабелю, призначеного до прокладання за графіком проведення робіт.

Типорозміри барабанів для транспортування ОК та довжина кабелю на барабані залежно від його діаметра та типорозміру кабельного барабана наведені в Додатку Ю.