Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КНД 45-141-99.doc
Скачиваний:
203
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
9.2 Mб
Скачать

На проміжних опорах стовпової лінії повітряної волз

1 – опора

2 – трос (дріт)

З – стовпові консолі

Рисунок 10.15 – Кріплення троса (дроту) для підвішування ОК

На кутових опорах стовпової лінії повітряної волз.

Рисунок 10.16 – Сталеві оцинковані підвіси для ОК

1 – опора

2 – консоль для кріплення несучого троса

3 – оптичний кабель

4 – підвіс для підвішування OK

5 – несучий трос

Рисунок 10.17 – Підвішування несамонесучих ОК до несучого троса

а)

б)

1 – самонесучий ОК з вбудованим тросом

2 – спеціальна клема

Рисунок 10.18 – Кріплення самонесучого ОК з вбудованим тросом:

А) – кріплення ок на опорі; б) – креслення спеціальної клеми (консолі)

1 – уніфікований кронштейн

2 – серга

3 – вушко однолапчасте

4 – замок

5 – затискач

6 – оптичний кабель

Рисунок 10.19 – Затискач у зборі для підвішування самонесучого ОК

1 – гайка

2 – гайка з кільцем

3 – проміжний ланцюг

4 – тягова серга

5 – «кабельна панчоха» з розтрубом

6 – оптичний кабель

Рисунок 10.20 – Кріплення кінця самонесучого ОК, конструкція якого

Не містить несучого троса, до опори

Протягування ОК по напрямних роликах здійснюється таким чином: кабельний барабан на домкратах встановлюється на відстані 20 м від опори в напрямі, протилежному напряму протягування. Кінець ОК за допомогою «кабельної панчохи» через компенсатор обертання приєднується до кінця тягового троса кабельної лебідки, який заздалегідь укла­дений на роликах напрямних роликових блоків, як це описано в 10.7.2.

За рахунок намотування тягового троса на барабан кабельної лебідки здійснюється протягування по напрямних роликах. Після того як вся будівельна довжина кабелю буде затяг­нута на опори стовпової лінії, лебідка вимикається і ОК залежно від його типу кріпиться чи до опор, чи до несучого троса так, як про це сказано в 10.7.3.

Відстань між підвісами, якими несамонесучий ОК кріпиться до несучого троса, має бути не більш як 350 мм.

Послідовний підйом ділянок ОК здійснюється таким чином

ОК розмотується вздовж стовпової лінії підвісної ВОЛЗ. Монтажник, який перебуває в корзині телескопічної вишки-підйомника, за рахунок її підйому піднімає кабель і закріплює його залежно від типу ОК так, як це описано в 10.7.3.

Для самонесучих ОК з метою їх підйому на опори стовпової лінії рекомендуєть­ся метод «рухомого барабана», який полягає в тому, що барабан з ОК на транспортному засобі рухається у процесі підвішування вздовж траси прокладання від її початку до кінця.

Метод «рухомого барабана» прийнятний у тому разі, коли траса вільна від перешкод, що заважають вільному пересуванню транспортного засобу, на якому встанов­лено кабельний барабан.

Траєкторія підйому ОК по вертикалі має бути вільна від будь-яких перешкод (гілок де­рев, інших ліній зв'язку тощо).

Кабельний барабан розміщується на спеціальному транспортному засобі, обладнаному пристроєм автоматичного чи ручного гальмування обертання барабана, що запобігає вільному розмотуванню ОК. Транспортний засіб міститься на початку траси прокладання.

ОК кріпиться до несучого троса біля першої опори. При цьому слід залишити запас кабелю не менш ніж 12 м від нижньої точки опори, необхідної для монтажу муфти.

На першому прольоті на несучому тросі встановлюється спеціальний напрямний підйомний пристрій (рисунок 10.21), що складається з кутового жолоба, розміри якого забезпечують радіус вигину ОК, не менший від мінімального. Жолоб прикріплено до роликової системи, яка вільно рухається по несучому тросу.

1 – несучий трос

2 – роликова система

3 – кутовий жолоб

4 – оптичний кабель

5 – канат

Рисунок 10.21 – Напрямний підйомний пристрій

ОК, що підвішується, закладається до напрямного жолоба підйомного пристрою. Пересування пристрою здійснюється транспортним засобом за допомогою каната, що прикріпле­ний до напрямного пристрою. Транспортний засіб тягне напрямний підйомний пристрій у напрямі другої опори, забезпечуючи розмотування ОК з барабана з одночасним його підйо­мом до несучого троса.

Транспортний засіб із барабаном має поступово рухатися вздовж траси прокладання на відстані не менш як 20 м попереду місця безпосереднього закріплення ОК до несучого троса для забезпечення гарантованого мінімального радіуса вигину кабелю між рівнем підвісу та барабаном.

Кріплення ОК до несучого троса виконується за допомогою сталевих оцинко­ваних підвісів (дивись рисунок 10.16), які мають щільно облягати ОК, вільно висіти на несу­чому тросі (дроті) та надійно скріплятися поясками. Для всіх типів ОК, що підвішуються, відстань між підвісами має бути не більш як 350 мм.