Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КНД 45-141-99.doc
Скачиваний:
202
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
9.2 Mб
Скачать

КНД-45-141-99

Передмова

1 РОЗРОБЛЕНО ТА ВНЕСЕНО Науково-інженерним центром лінійно-кабельних споруд Київського інституту зв’язку (НІЦ ЛКС)

2 ЗАТВЕРДЖЕНО ТА ВВЕДЕНО В ДІЮ з 01.02.2000 р. наказом Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 28.12.99 №157

3 ВВЕДЕНО ВПЕРШЕ

4 РОЗРОБНИКИ: проф. В.Б.Каток, О.М.Виноградний, к.т.н. О.В.Колченко, А.Ю.Ріпенко, С.В.Кабиш, О.В.Гончаров

Науково-інженерний центр лінійно-кабельних споруд Київського інституту зв’язку

03110, м. Київ, вул.. Солом’янська, 7-А

Тел. 276-93-16; факс 276-80-31

Цей керівний нормативний документ не може бути повністю чи частково відтворений, тиражований і розповсюджений як офіційне видання без дозволу Державного комітету зв’язку та інформатизації України.

Вступ

Цей КНД розроблено згідно з тематичним планом Державного комітету зв'язку та інформатизації України з метою формування фонду галузевих нормативних документів з питань будівництва, реконструкції та ремонту лінійних споруд зв'язку.

Сучасні волоконно-оптичні системи передавання для свого функціонування потребують мережі на базі волоконно-оптичних ліній зв'язку, основою яких є оптичні кабелі.

Конструктивні відмінності оптичних кабелів порівняно з традиційними кабелями зв'язку (з металевими жилами) зумовлюють необхідність застосування новітніх технологій проведення будівельно-монтажних робіт при будівництві лінійних споруд волоконно-оптичних ліній зв’язку та вдосконалення існуючих технологій.

Проведення будівельно-монтажних робіт має регламентуватися нормативними документами. Чинні нормативні документи з питань будівництва лінійних споруд не відбивають специфіки будівництва таких споруд волоконно-оптичних ліній зв'язку, тому потребують перегляду. Цей КНД відображає набутий світовий досвід будівництва лінійних споруд волоконно-оптичних ліній зв'язку. При цьому, для зручності користування, до нього включено деякі види робіт, що притаманні будівництву ліній зв'язку з використанням як оптичних, так і металевих кабелів зв'язку.

Керівний нормативний документ

ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТУ ЗВ'ЯЗКУ ТА ІНФОРМАТИЗАЦІЇ УКРАЇНИ

КЕРІВНИЦТВО

ЩОДО БУДІВНИЦТВА ЛІНІЙНИХ СПОРУД

ВОЛОКОННО-ОПТИЧНИХ ЛІНІЙ ЗВ'ЯЗКУ

РУКОВОДСТВО

ПО СТРОИТЕЛЬСТВУ ЛИНЕЙНЫХ СООРУЖЕНИЙ

ВОЛОКОННО-ОПТИЧЕСКИХ ЛИНИЙ СВЯЗИ

_______________________________________________________________________________________________________________________

Чинний від 01.02.2000р.

1 Галузь використання

Цей керівний нормативний документ (КНД) призначається для використання керівними та інженерно-технічними працівниками проектних, будівельних організацій та експлуата­ційних підприємств електрозв'язку Державного комітету зв'язку та інформатизації України при будівництві, реконструкції та ремонті лінійних споруд (ЛС) волоконно-оптичних ліній зв'язку (ВОЛЗ) і є обов'язковим для всіх організацій та підприємств зв'язку, незалежно від їх організаційно-правової структури, підпорядкування і форми власності.