Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Organizatsiya_turizmu.doc
Скачиваний:
529
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
496.64 Кб
Скачать

77.Оформлення документів туристичної групи (на виїзд за кордон; туристичної групи, що подорожує в межах України; дитячої туристичної групи).

Ваучер - документ, який є підставою і гарантією для отримання туристом оплаченої послуги або комплексу послуг у суб’єкта туристичної діяльності, що надає послуги. Оформлення необхідних документів: 1.Наказ СТД на призначення керівника туристичної групи-на бланку, завірені підписом та печаткою підприємства; 2.Паспорти туристів-з візами-для візових країн, з ваучерами-для безвізових країн; 3.Списки груп туристів-в алфавітному порядку; українською та англійською мовами; 4.Договір з приймаючою тур фірмою-копія,що завірена підписом керівника та печаткою підприємства з позначкою «копія вірна»; 5.Путівки-групові або індивідуальні кожному туристу; 6.Програма перебування туристів-індивідуально кожному туристу; 7.страхові поліси-груповий або індивідуально кожному; 8.Медичні довідки-для в’їзду до країни з обов’язковою вакцинацією; для подорожуючих груп людей; 9.Платіжні документи-копії рахунків на туристичне обслуговування та платіжних доручень про їх оплату; індивідуально кожен турист пред’являє на вимогу митників власні кошти та виписки з кредитних карток; 10.Проїзні документи-груповий квиток+посадочні талони або індивідуально кожному туристу квиток; 11.Копії ліцензій на тур операторську діяльність; 12.Памятки туристам-на бланку, з реквізитами відправляючої та приймаючої тур фірми та посольства України в країні відвідування.

78.Порядок та послідовність оформлення документів індивідуальних туристів. Перелік питань щодо поінформувати туристів при здійсненні подорожей за кордон.

Послідовність оформлення документів індивідуальних туристів:

1.Опрацювання замовлення та вибір місця розміщення та транспортування;

2.Запит на наявність місць у готелях та на транспорті;

3.Бронювання туристичного обслуговування;

4.Оплата послуг та здача документів;

5.Оформлення документів у посольстві країни відвідування;

6. Співбесіда з працівниками посольства;

7.Оформлення квитків на транспорт;

8.Оформлення документів на виїзд;

9.Видача документів туристу та детальний інструктаж про митні, візові формальності, правила поведінки в країні відвідування; список необхідних речей та ліків, правила дії страховки та ін.

Забезпечити туристам загальної інформації про країну, інформувати про час збору та місце групи

79.Процес бронювання послуг готельних, транспортних, екскурсійних підприємств. Правила взаємодії туристичної фірми та готельного підприємства.

Бронювання – це попереднє закріплення за певним туристом чи групою туристів місць у готелях, на транспорті, квитків на культурно-масові заходи та інші послуги на конкретні дати

1). Для початку фірмі-турагенту, пропонується встановити певне програмне забезпечення та відповідно навчити персонал працювати з такою програмою (для цього на сайті туроператора вивішений графік вок-шопів )

2) Потім зявляється загальна сторінка, на якій є активні вікна, що представляють можливості програми, а саме: підбір оптимального туру, робота із заявниками, відомості про готелі, завантаження авіарейсів, лист «зупинка продажів» та лист з вказівками як працювати в системі

3) Перед початком роботи в системі необхідно зареєструватися та вказати свій логін та пароль

4) Необхідно точнити умови туру у розділі «Підбір оптимального туру», де в спеціальній «масці» вводяться: назва готелю, категорія, регіон відпочинку, терміни туру, умови харчування, категорія номера, кількість турів (персон)

Натиснути кнопку «Показать». Далі програма видає на екран всі варіанти запропонованого відпочинку та ціну подорожі

5) Після вибору туру та формування його ціни у програмі фіксуються дані щодо ідентифікації осіб туристів, записуються їх дані та дані паспортів, в тому числі закордонних. Дана заповнена форма відразу потрапляє на екран не лише фірми-туроператора, а й рецептивного готелю, який обраний базовим для розміщення туристів.

6) Кінцевою крапкою роботи є виписування рахунку відповідно до ціни обраного туру. Ця операція також автоматизована та здійснюється за допомогою натискання клавіші «Забронировать»

7) Рахунок видається туристу для оплати послуг. Разом іх рахунком можна роздрукувати ще й договір на тур. обслуговування, де вказуються наступні реквізити: номер замовлення (за яким поселяють у готелі туристів), країна відвідування, маршрут, готель, дати виїзду-вїзду,прізвища туристів, реквізити документів та терміни дії паспорта, а також перераховані всі заброньовані послуги (транспортне обслуговування; назва та категорія готелю, номера; трансфер, страховий поліс)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]