Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Organizatsiya_turizmu.doc
Скачиваний:
529
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
496.64 Кб
Скачать

33.Аквізиція туристів та основні методи продажу в туризмі.

Аквізиція- це залучення іноземних туристів, нових вантажів, страхувань до країни.

Відбувається:

  • Через туристичні агентства, агентів, дистрибюторів

  • За допомогою власних аквізиторів

  • За допомогою рекламних заходів(реалізація медіа-плану)

  • За порадою друзів (знайомих, родичів)

Методи збуду туристичного продукту:

1-Система збуту: власні системи збуту, зв’язані з підприємством, не зв’язані з підприємством

2- Форми збуту: що належать підприємству, посередники (туроператор, тур агент, агент,комісіонер, диллер), сторонні органи збуту

3- Канали збуту: опосередкований збут (оптова торгівля, роздрібна торгівля), прямий збут( туристичні агентства, філії, представництва, франшизи, вистрибютори)

34.Система транспортного забезпечення в туризмі та класифікація транспортних засобів.

У системі транспортного забезпечення в туризмі розрізняють:

-Туристські перевезення, що входять в основний комплекс туристських послуг, що включаються в тур: доставка туристів від місця їх постійного проживання до місця призначення і назад;

-Трансферт - надання транспортних засобів для забезпечення зустрічей - проводів туристів;

-Транспортне обслуговування програмних заходів по турах: екскурсійне обслуговування, виїзд на програмні заходи, відвідування околиць, переміщення за маршрутами.

Транспорт в туризмі:

  1. Повітряний (літаки цивільної авіації, гелікоптери, повітряні кулі, дельтаплани)

  2. Сухопутний: автомобільний (рейсові автобуси, власний трнспорторендований транспорт), залізничний (рейсові потяги(пригородні, місцеві,дальні) поза рейсові потяги (дальні))

  3. Водний: підводний (екскурсійні підводні лодки), надводний (теплоходи, круїзні судна,морські пароми, катери)

35.Види транспортних подорожей та їх характеристика.

Ознаки класифікаціі транспортних подорожей: способом пересування на маршруті; видом транспорту, яким користуються; побудовою маршруту; сезонністю; тривалістю подорожі.

Класифікація транспортних подорожей:

1.Спосіб пересування на маршруті: залізницею, автомобільний, авіаційний, морський, комбінований

2. Вид транспорту: поїзди, автобуси, літаки, теплоходи, пароми, яхти, човни

3. Побудова маршруту: лінійна, кільцева, радіальна, комбінована

4. Сезонність: цілорічно, сезонні, разові

5. Тривалість подорожі: короткотермінові, багатоденні, уікенд

36.Перевізні документи та правила їх оформлення.

I. Загальні положення

1.1. На кожне відправлення вантажу, порожніх власних, орендованих вагонів та контейнерів відправник надає станції відправлення перевізний документ (накладну) У разі пред'явлення до перевезення вантажу груповою відправкою або маршрутом відправник додає до накладної відомість вагонів або відомість вагонів і контейнерів, що перевозяться маршрутом (групою) за накладною. Накладна згідно з цими Правилами може оформлятися і надаватися в електронному вигляді.Електронний перевізний документ та його паперова версія мають однакову юридичну силу.

1.2. Накладна є обов'язковою двосторонньою письмовою формою угоди на перевезення вантажу, яка укладається між відправником та залізницею на користь третьої сторони - одержувача Для підтвердження приймання вантажу до перевезення один примірник накладної в паперовому вигляді з присвоєним їй номером і датою приймання вантажу надається відправнику.Накладна заповнюється відправником із застосуванням автоматизованих систем залізничного транспорту України або програмних засобів, здатних забезпечити роботу з електронними перевізними документами згідно з установленим форматом, та у разі її оформлення в паперовому вигляді роздруковується на бланку, виготовленому на білому папері формату А4 у трьох примірниках, Накладна в електронному вигляді (далі - електронна накладна) складається у формі електронної реєстрації даних, які можуть бути трансформовані у письмовий запис.

1.3. Усі відомості, передбачені формою бланка перевізного документа, повинні бути внесені відправником у відповідні графи. Виправлення не допускаються; у разі необхідності зміни відомостей, унесених до перевізного документа, відправник зобов'язаний заповнити новий перевізний документ. Зміни, які вносяться до перевізного документа залізницею,засвідчуються посадовою особою залізниці із зазначенням дати та найменування станції, на якій внесено зміни. 1.6. Перевізні документи, оформлені відправником в паперовому вигляді, перевіряються начальником станції або уповноваженим ним працівником станції у разі надання згоди на навантаження на місцях загального користування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]