Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Organizatsiya_turizmu.doc
Скачиваний:
529
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
496.64 Кб
Скачать

2.1 Міжобласні – без купе, з місцями для сидіння

2.2 загальні – з відкритивими купе,з місцями для сидіння

2.3 плацкартні – з відкритими купе з місцями для лежання

2.4 купейні – з окремими чотимісними купе з місцями для лежання

2.5 мякі – з окремими одно-,дво- і тримісними з місцями для лежання

2.6 спеціальні вагони для лежання

42.Технологія перевезення та обслуговування туристів на залізнодородньому транспорті.

Перевезення туристів рейсовими поїздами постійного сполучення здійснюю, коли туристична фірма не має потреби перевозити велику кількість туристів. Туристична фірма звертається до підприємств Укрзалізниці із письмовою заявою встановленого зразка на виділення необхідної кількості проїзних документів на регулярний графіковий поїзд.

Особливості організації роботи гіда на лінійному залізничному маршруті:

  1. Перед початком маршруту гід зобов’язаний: детально ознайомитися з програмою обслуговування у кожному пункті маршруту, правила та порядком проїзду, місцем розміщення, харчування тощо

  2. У випадку затримання, запізнення або відмови керівник групи повинен повідомити туристичну фірму - організатора

  3. Керівник групи проводить для туристів інструктаж з правил проїзду в пасажирських поїздах та забезпечення особистої безпеки під час подорожі.

43.Організація спеціальних залізничних турів (турпоїздів).

При організації спеціальних залізничних турів між залізницею і турфірмою укладається договір на виділення поїздів та вагонів.

Предметом угоди є надання залізницею спеціального поїзда на визначену кількість місць.

В угоді визначається порядок здачі- прийому поїзда,партнери обумовлюють умови експлуатації орендованого поїзда, вартість і порядок розрахунків та інші умови.

Технологія обслуговування в турпоїзді

  1. Організацією обслуговування туристів під час турмаршруту займається дирекція туристичного поїзда (4-6 осіб)

  2. Директор турпоїзда повинен отримати в тур фірмі всі потрібні документи

  3. Після прибуття на поїзд турист здає свою путівку інструктору турпоїзда в обмін на тур книжку

  4. Харчування здійснюється у вагонах-ресторанах

  5. Екскурсійне обслуговування здійснюється тур організаціями міст перебування туристів

  6. Туристам за додаткову плату надаються послуги які не включені до тур пакету.

44.Специфіка перевезення туристів залізнодорожнім транспортом за кордоном.

Послуги, що надаються залізницею:

- квиток, що дає право на поїздку

- бронювання конкретного місця на конкретну дату

- надання спального місця

- додатковий комфорт

Основні етапи розробки нового тур продукту:

  1. Пошук ідеї

  2. Відбір ідеї

  3. Розробка замислу продукту та його перевірка

  4. Розробка стратегії маркетингу

  5. Аналіз макретингових можливостей

  6. Розробка турпродукту

  7. Випробування продукту в ринкових умовах

45.Особливості обслуговування водним транспортом та формування круїзних територій.

Водний транспорт морський і річковий — є видом масового транспорту, який здатний до перевезень великої кількості пасажирів. Розвиток водного транспорту можливий при наявності відповідних водних басейнів - океанів, морів, рік, озер. Середовище, в якому здійснюється рух водних транспортних засобів, в основному і зумовлює ті техніко-економічні і експлуатаційні особливості, якими водний транспорт відрізняється від інших видів транспорту. Відзначимо в першу чергу переваги водного транспорту перед всіма іншими. До них можна віднести такі:

1. Можливість здійснення масових пасажирських перевезень при високому рівні комфортності і повному комплексі життєзабезпечення.

2. Висока пропускна здатність.

3. Відносно невеликі за обсягом капітальні вкладення у будівництво водних шляхів і інженерних споруд.

4. Можливість перевезення одночасно інших видів пасажирських транспортних засобів.

5. Багатофункціональність при використовуванні для потреб туризму. В несезонний туристичний період плавальні засоби можуть бути використані і в стаціонарному режимі на суші як засоби розміщення, харчування або розваг для туристів.

Поряд з відзначеними перевагами пасажирський водний транспорт має і певні недоліки. До них можна віднести такі:

1. Низька швидкість засобів перевезення.

2. Сезонність в експлуатації водних засобів транспорту, особливо річкових.

3. Висока питома вага витрат на початкові і завершальні операції.

До уразливих місць пасажирських перевезень водним транспортом можна також віднести синдром «замкнутого простору» і схильність деяких пасажирів до «морської хвороби».

Фахівці відзначають поступову втрату водним транспортом типово транспортних функцій. Сьогодні споживачами його послуг є переважно особи, які подорожують з туристичними цілями — для розваг, атракцій, «колекціонування» вражень і таке інше. На сучасному етапі розвитку пасажирський водний транспорт все більше утверджує себе як спеціалізована ланка в системі туристичного обслуговування. Він приваблює людей, головним чином, комфортом а також на тих напрямках подорожування, де використання інших транспортних засобів є дорожчим або пов’язано з будь-якими незручностями.

Географію морських шляхів визначає мережа портів, морських каналів, доступні для морських суден та русла судноплавних річок. Більшість морських водних шляхів належить Атлантичному океану. Тут сформувалось кілька напрямків морського судноплавства. Головним є Північно-Атлантичний, що з'єднав Європу з Північною Америкою. Іншими важливими напрямками морського судноплавства в Атлантиці є Південна Атлантика (Європа - Південна Америка), Західна Атлантика (Африка - Європа).Тихий океан займає друге місце за обсягами морських перевезень пасажирів та вантажів. Швидкий економічний розвиток країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в першу чергу "нових індустріальних» країн, їх інтеграція у світову торгівлю мають наслідком поступове переміщення потоків з Атлантики у Тихий океан. Третє місце за обсягами морських перевезень належить Індійському океану, до берегів якого виходять понад 30 країн. Для розвитку морського сполучення важливе значення має використання каналів, що дозволяє скоротити шляхи. До найбільш важливих відносять Суецький, Панамський, Кільський.Відкриття Суецького каналу дозволило скоротити шлях з Європи до країн Азії. Панамський канал особливо важливе значення має для країн Америки.

Найбільш популярною у світі є Карибська круїзна територія.

Схід Північної Америки - ця круїзна територія включає порти узбережжя Атлантичного океану Північної Америки від м. Шарлотаун (Канада) до м. Нью-Йорк (США).

ексиканська Рив'єра- круїзна територія, що простяглась від Сан-Франциско (США) до м. Акапулько (Мексика). Основним портом є Лос-Анджелес. Гавайська круїзна територія являє собою дуже привабливий район, але на повільний розвиток круїзів впливає її відцаленість від основних районів постачальників туристів. Південно-Американська круїзна територія характеризується досить невеликою насиченістю круїзних маршрутів. Більшість із них співпадають з регулярними лініями англійських або американських компаній у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Буенос-Айрес (Аргентина). Популярними є круїзи Полінезією, Меланезією та південними островами Тихого океану. Антарктична круїзна територія включає, в основному, порти Західного узбережжя Льодового континенту. Атлантика - круїзна територія, де залишилось надзвичайно мало маршрутів, крім суден, що перетинають регіон з Європи до Карибів через Мадейру та Канари.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]