Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2менеджмент шпорки.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
508.42 Кб
Скачать

0.3 Особливостi дiяльностii управлiння процесом виробництва та реалiзацii продукцiї в сучасних умовах господарювання.

Ринкова економіка вимагає адекватної їй системи управління, котра повинна витримати радикальні перетворення разом із усім суспільством. В умовах переходу до ринкових відносин найважливішим фактором успіху стає неперервне вдосконалення теорії та практики управління.

Великого значення набуває вивчення передового і прогресивного досвіду управління зарубіжних країн і використання його при аналізі власних управлінських проблем. Тому вивчення історії розвитку теорії і практики зарубіжного менеджменту дуже актуальне.

В сучасних умовах перебудови економіки на основі ринкових відносин одним із пріорітетних її напрямків є вироблення основних теоретичних і методологічних позицій із використання менеджменту в практичній діяльності організацій. Основною особливістю управлінської думки стає пошук нових конкретних і реальних шляхів вдосконалення системи управління, вироблення позиції стосовно різних проблем управління з урахуванням ринкових умов і на основі творчого осмислення передового іноземного досвіду.

0.4 Значення, змiст та структура даного курсу, його основнi складовi.

Зміст курсу передбачає набуття теоретичних та практичних навичок в управлінні організаціями різних форм власності та різної правової форми з урахуванням специфіки їх функціонування в умовах ринку.

Головною метою викладання дисципліни є формування у майбутніх інженерів та різних менеджерів сучасного управлінського мислення, розуміння концептуальних основ системного управління організаціями; набуття умінь аналізу внутрішнього та зовнішнього середовища, прийняття адекватних рішень.

Предметом навчальної дисципліни є теоретичні, економічні, математичні, інформаційні та психологічні аспекти організації, здійснення та оцінки ефективності управлінської діяльності.

Дисципліна має на меті: навчити студентів основам теорії менеджменту, розумінню процесів та функцій управління, принципам та методам управління трудовими колективами в умовах формування ринкової економіки, сформувати сучасне економічне мислення, озброїти знаннями та навичками управлінської діяльності майбутніх фахівців.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен

ЗНАТИ:

1. Теорію і методологічні основи управління в умовах ринку.

2. Функції та методи управління.

3. Методи та моделі прийняття управлінських рішень.

4. Психологію управління, теорію керівництва та лідерства.

5. Організацію управлінської діяльності в організаціях, особливості роботи менеджерів.

УМІТИ:

1. Розробляти організаційні структури управління.

2. Реалізувати основні методи управління, вибирати найбільш ефективні методи управління в конкретних умовах та ситуаціях.

3. Розробляти, приймати та реалізовувати управлінські рішення.

4. Організувати роботу колективу, проводити службові наради та ділове спілкування.

5. Обладнати робочі місця, працювати з сучасними засобами офісної техніки.

БУТИ ОЗНАЙОМЛЕНИМ:

1. З передовим досвідом організації управлінської діяльності менеджерів.