Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент персоналу_розвязки.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
1.14 Mб
Скачать

Міністерство агарної політики

Ваша Організація

НАКАЗ № 1-ОК

м. Київ

23.01.2006 року

Про прийом на роботу

Лазаренко Тамари Григорівни

Лазаренко Тамару Григорівну прийняти на роботу помічником головного бухгалтера в бухгалтерію з 23.01.2006 року додаткових умов з посадовим окладом згідно штатному розкладу.

Підстава: заява Лазаренко Т.Г.

Директор Діректоренко Д.Д.

КОМПЛЕКСНЕ КВАЛІФІКАЦІЙНЕ ЗАВДАННЯ 5

Вихідні дані

Ви – економіст великого аграрного підприємства,

На підставі спостережень за трудомісткістю двох основних блоків докладання праці економістів (централізоване обслуговування виробничих та інших самостійних госпрозрахункових підрозділів і можливості бути в ролі керівника підприємства або його заступника) вирішено уточнити потребу в професіоналах, фахівцях економічного профілю. При цьому в вирішено врахувати кількість структурних підрозділів – 20; річну нормативну трудомісткість економічної роботи в розрахунку на один підрозділ - 198 люд.-год; річні витрати робочого часу безпосередньо на госпрозрахункових об’єктах з розрахунку на один підрозділ – 168; коефіцієнт мобільного часу в залежно від виду доріг і відстані переїздів - 0,044.

На підприємстві відбулися зміни в загальній чисельності персоналу, які визначили зміни витрат на оплату праці (таблиця 1). Зміни в показниках частково обумовлені зростанням об’єму виробництва.

Таблиця 1

Зміна витрат на оплату праці та показників, що її обумовлюють

Показники

План

Факт

Виконання, в %

Об’єм виробництва продукції, тис. грн.

150000

157500

105

Фонд заробітної плати, тис. грн..

22000

22880

104

Чисельність працівників

2000

2040

102

Середньорічна заробітна плата, грн.

11000

11220

102

Актуальною для підприємства є проблема оцінювання персоналу. Для відпрацювання процедури проведення атестації персоналу на підприємстві формується такий документ, як оперограма, що виконується за певною схемою в відповідності з послідовністю операцій з ділової оцінки (таблиця 2).

Таблиця 2

Оперограма процедури проведення атестації персоналу

Назва операцій

Виконавці

Трудо-міст-кість, люд.-год.

Керівник

Відділ кадрів

Керівники підрозділів

Претенденти на посаду

Результати проведення атестації оформляються наказом по підприємству

Завдання

  1. Розрахувати потребу в професіоналах, фахівцях економічного профілю

  2. Визначити, який вплив на абсолютні і відносні перевитрати (економію) фонду заробітної плати здійснили зміни в чисельності персоналу і середньої заробітної плати, користуючись даними таблиці 1.

  3. За наведеною схемою скласти оперограму процедури атестації працівників планово-економічної служби (провідного економіста та економіста по оплаті праці).

  4. Підготувати наказ по підприємству про результати чергової атестації працівників планово-економічного відділу (дві особи – провідний економіст та економіст по оплаті праці), які отримали високу оцінку за визначеним переліком критеріїв.