Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент персоналу_розвязки.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
1.14 Mб
Скачать

Комплексне кваліфікаційне завдання 3 Вихідні дані

Ви – менеджер економіст аграрного підприємства.

Керівник підприємства стурбований низьким рівнем підготовки своїх підлеглих, зокрема керівників підрозділів і фахівців. Остання службова нарада була присвячена організації планомірного підвищення кваліфікації працівників апарату управління за довгостроковими її формами.

Оскільки відділ кадрів відсутній, Вам доручили підготовити пропозиції, щодо вирішення цього питання. Для формування плану була зібрана інформація про працівників апарату управління за таким позиціями: стать, освіта, вік, стаж роботи (загальний, в т ч. роботи на посаді), дані про підвищення кваліфікації за останні п’ять років та ін. (додатки А, Б).

Крім того. для проведення планових розрахунків чисельності робочих є потреба визначити корисний фонд часу одного працівника. На підприємстві дотримуються 40-годинноого робочого тижня. Відомі наступні дані щодо використання робочого часу в середньому на одного працівника.

Таблиця 1

Використання робочого часу (в середньому на одного працівника)

Показники

У звітному році

по плану

фактично

Кількість вихідних днів, днів

107

107

Кількість святкових днів, днів

10

10

Чергові і додаткові відпустки, днів

18,2

19,5

Учбові відпустки, днів

1,4

1,6

Відпустки по вагітності і пологах, днів

0,8

0,8

Неявки за хворобою, днів

6,1

6,0

Інші неявки, дозволені законом, днів

2,4

2,8

Неявки з дозволу адміністрації, днів

1,2

1,0

Простої в розмірі зміни (по звіту), днів

-

0,5

Прогули (по звіту), днів

-

0,2

Номінальна тривалість робочого дня, год.

7,67

7,67

Скорочений робочий день для підлітків, год.

0,02

0,01

Простої в межах зміни

-

0,02

Завдання

  1. Проаналізувати використання робочого часу в звітному році за структурою фонду робочого часу, та розробіть заходи по покращенню використання робочого часу в плановому році.

Скласти баланс робочого часу одного працівника з метою визначення корисного фонд часу одного працівника, що необхідно для проведення планових розрахунків чисельності робочих.

  1. Сформувати план довгострокового підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів аграрного підприємства. Форма виконання запропонована в додатку В.

  2. Викласти пропозиції що до першочергових рішень з питання організації підвищення кваліфікації в наступному році.(перелік керівників та спеціалістів, які мають пройти під вишення кваліфікації) у вигляді службової записки, адресованої керівнику підприємства.

Додаток А