Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НавчПос_ЗОС.doc
Скачиваний:
90
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
7.05 Mб
Скачать
      1. Приклади поліморфік-вірусів

Amoeba.2367

Дуже небезпечний резидентний поліморфик-вірус. Перехоплює INT 21h і записується в кінець COM- і EXE-файлів при їх запуску або відкритті. 21 березня і 1 листопадазнищує інформацію на вінчестері. Містить тексти:

Tosee aworld in а grain of sand,

And а heaven in а wildflower

Hold Infinity in the palm of your hand

And Eternity in an hour.

"THE VIRUS 16/3/91 AMOEBA virus by the Hacker Twins (C) 1991 This is nothing, wait for the release of AMOEBA II-The universal infector, hidden to any eye but ours! Dedicated to the University of Malta- the worst educational system in the universe,and the destroyer of 5X2 years of human life.

Simulation

Безпечний нерезидентний полиморфик-вірус. Шукає .COM-файлиі записується в їх кінець. Періодично виводить одне з повідомлень, після чого завішує комп'ютер:

HA HA HA YOU HAVE А VIRUS ! FRODO LIVES!

Have you ever danced with the Devil in the pale moonlight?

DATACRIME VIRUS RELEASED 1 MARCH 1989 ALIVE...

Your system is infected by the SIMULATION virus.

Have а nice day!

Predator (файлово-завантажувальні)

Нешкідливі резидентні COM-EXE-MBR-Boot-поліморфік-віруси. Під час запуску зараженого файлу трасують і перехоплюють INT 13h, 21h і за­пи­суються в MBR вінчестера. Потім записуються в кінець COM- і EXE-фай­лів при зверненнях до них. Вражають Boot-сектори дискет. При заванта­женні з ураженого флопі-диска перехоплюють INT 13h і чекають завантаження DOS, потім перехоплюють INT 21h і приступають до зараження. Містять текст:

THE PREDATOR. TORPNACSAELCFASVVAPC.

VANOCED

Останній рядок містить частини імен файлів (задом наперед), які не вражаються вірусом PROT,SCAN,CLEA,VSAF,CPAV,NAV,DECO.

Також містять рядки:

"Predator.2248" Predator virus #2 (c) 1993 Priest - Phalcon/Skism

"Predator.2424" Predator virus #2 (c) 1993

Here comes the Predator!

Samara.1536

Безпечний резидентний файлово-завантажувальний поліморфік-ві­рус. При старті з інфікованого файлу заражає MBR вінчестера, перехоплює INT 21h і записується в кінець COM- і EXE-файлів при їх запуску (окрім COMMAND.COM). Забороняє запуск антивірусів AVPLITE, AIDSTEST, AVP, DRWEB, SCAN.

При завантаженні з інфікованого MBR вірус пере­хоплює INT 13h, чекає завантаження DOS і потім перехоплює INT 21h. При завантаженні з boot-сектора дискети вірусще заражає MBR. При зараженні MBR і boot-секторів не зберігає їх оригінали. Для збереження працездатності системи вірус при завантаженні із зараженого диска само­стій­но прочитує і запускає на виконання перший логічний сектор дискаС, який містить заван­та­жувальний код операційної системи.

OneHalf, сімейство

Дуже небезпечні резидентні файлово-завантажувальні поліморфік-віруси. При запуску заражають MBR вінчестера, при завантаженні з ураженого диска перехоплюють INT 13h, 1Ch, 21h і записуються в COM- і EXE-файли при зверненні до них. Не заражають файли SCAN, CLEAN, FINDVIRU, GUARD, NOD, VSAFE, MSAV, CHKDSK. Код-розшиф­ро­ву­вачцих вірусів розкиданий по всьому файлу з випадковими зсувами. При зараженні вінчестера вірус прочитує його MBR і сканує таблицю розділівдиска (DPT). У ній він шукає останній DOS'івський диск–логічний диск (FAT-12,16/BIGDOS) або Extended par­ti­tion, і коли знаходить, підраховує номер першого і останнього цилінд­рівзнай­деного диска (або Extended partition). При цьому вірус досить грамотно обробляє диски, що мають більше 1024 циліндрів і не вписуються в стандарти INT 13h. Вірус запам'ятовує адреси цих циліндрів і заражає вінчестер.

Потім при завантаженні із зараженого вінчестера вірус шифрує два останні циліндри диска, при наступному завантаженні –ще два і т.д., поки не дійде до першого циліндра. При цьому вірусвикористовуєадреси першого і останнього циліндрів диска, які запам'ятав при зараженні він­чес­те­ра. Коли кількість зашифрованих циліндрів перевалить за половину диска, вірус повідомляє (залежно від поточної дати і свого "покоління"):

Disк is one half.

Press any key to continue...

Таким чином, чим частіше перезавантажується заражений комп'ю­тер, тим більше за дані виявляються зашифрованими. Після завантаження в пам'ять вірус розшифровує/зашифровує ці сектори "на льоту", тому користувач не помічає того, що його дані зіпсовані. Проте якщо вилікувати MBR, то всі дані виявляються втраченими.

"OneHalf.3518" не шифрує себе у файлах. Виводить текст:

A20 Error !!! Press any key to continue ...

"OneHalf.3544.b" не заражає файли AIDS*.*, ADINF*.*, DRWEB*.*, ASD*.*, MSAV*.*. Виводить повідомлення:

Dis is TWO HALF. Fucks any key to Goping...