Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
73
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
537.09 Кб
Скачать

57.Єдиний податок для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

ПКУ передбачено залишити спрощену систему оподаткування в тому вигляді, в якому вона існувала до 2011 року.Платники: фізичні та юридичні особи.Умови: Обсяг виручки:ЮО - < 1 млн грн за рік, ФО - < 500тис грн. за рік. Повна ч-стьпрац.: ЮО - ≤50, ФО - ≤10.Заборонені види діяльності: Для ЮО - Роздрібна торгівля п/а паливно-мастильними матеріалами, для ФО - Торгівля паливно-мастильними матеріалами (п/а та не п/а), Торгівля лікеро-горілчаними та тютюн. виробами, для ФО і ЮО - Діяльність у сфері грального бізнесу, Обмін ін.. валюти, В-во, експорт, імпорт і оптова торгівля п/а товарами, Видобуток і в-во дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, Оптова і роздрібна торгівля промисловими виробами з дорогоцінного каміння, Діяльність із перепродажу предметів мистецтва, колекціонування та антикваріату, діяльність з організації торгів виробами мистецтва, предметами колекціонування та антикваріату, Спільна діяльність без створення ЮО, яка передбачає об’єднання вкладів або майна учасників з метою отримання прибутку або досягнення спільної мети.Не можуть перейти на спрощену систему оподаткування: -СГД, на яких поширюється дія Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" в частині придбання спеціального патенту; -довірчі товариства, страхові компанії, банки, інші фінансово-кредитні та небанківські фінансові установи; -СГД, у статутному фонді яких частки, що належать юридичним особам - учасникам та засновникам даних суб'єктів, які не є суб'єктами малого підприємництва, перевищують 25% -фізичні особи - СГД, які займаються господарською діяльністю без створення юридичної особи і здійснюють торгівлю лікеро-горілчаними та тютюновими виробами, пально-мастильними матеріалами. Ставки: Для ЮО – 6%(платники ПДВ), 10%(Не платники ПДВ), Для ФО - встановлюється місцевими радами за місцем державної реєстрації платника і залежить від виду діяльності, місця її здійснення і не може бути менше 20 грн та більше 200 грн за календарний місяць. При використанні ФО праці найманих працівників або за участю у діяльності членів його сім'ї, розмір ЄП збільшується на 50% за кожну особу.

Доходи, одержані платником ЄП, не включаються до складу його загального річного оподатковуваного доходу за підсумками звітного року.

Платники ЄПзвільняються від сплати таких податків і зборів:

-ППП;-ПДФО (для ФОП);-ПДВ з операцій з постачання товарів та послуг, місце надання яких розташоване на митній території України, крім ПДВ, що сплачується юридичними особами, які обрали ставку оподаткування 6%;-земельний податок, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення підприємницької діяльності;-плата за користування надрами;-збір за спеціальне використання води;-збір за спеціальне використання лісових ресурсів;-збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

З 1.01.2011 р платники ЄП повинні сплачувати ЄСВ, як за себе, так і за своїх найманих працівників. ФО і ЮО повинні:нараховувати 36,76% -49,7% ЄСВ (залежно від класу професійного ризику діяльності), Утримувати 3,6% ЄСВ.ФОП повинні сплачувати ЄСВ «за себе» в розмірі не менше 34,7% МЗП.

Соседние файлы в папке Подт кодекс