Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.DOC
Скачиваний:
44
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
415.23 Кб
Скачать

140. Вказати напрями розрахунків з бюджетом по прибутковому податку із заробітної плати.

Ревізор керується ЗУ “Про оплату праці”, “Про відпустки”, іншими нормативними актами Уряду, які регулюють нарахування ЗП, утримання з неї, ведення БО та розрахунків з працівниками. Основним нормативним документом є Декрет КМУ “Про прибутковий подвток з громадян із змінами і доповненнями. Напрями первірки: 1)перевірка правильності визначення об’єктів опод-ня; 2)перевірка правильностірозміру сукупного оподаткованого доходу; 3)контроль порядку обчислення податку, правильності застосування диференційних ставок; 4)контроль порядку застосування пільг для деяких категорій працюючих при утриманні прибуткового податку; 5)контроль дотримання порядку перерахування податку до бюджету. Ретельно перевіряються юр. особи, які не мають рах-в в установах банків, а також ті, що виплачують ЗП з виручки від реал-ї прод-ї і надання послуг. На утримані або не повністю утримані суми прибуткового податку з громадян підлягають стягненню з під-ва згідно чинного зак-ва.

141. Методичні прийоми і способи контролю розрахунку по податку на прибуток під-ств.

Основним законом, яким керується ревізор при здійсненні контролю, є Закон “Про податок на прибуток”. Джерела інформації: Декларація, дані податкового та бухгалтерського обліку за рахунками 64 і рахунками 7 і 9 класів. Основні напрямки перевірки: 1) оцінка стану розрахунків по податку на прибуток; 2) контроль правильності визначення бази оподаткування податку на прибуток – це перевірка: а) правильності визначення обсягів валових доходів і витрат; б) правильності нарахуванні амортизаційних нарахувань; в) правильності визначення обсягу прибутку до оподаткування та застосування ставки податку на прибуток; г) правильності відображення суми нарахованого та сплаченого податку на прибуток в податковій звітності; д) обґрунтованості збитків під-ва; 3) перевірка повноти та своєчасності перерахувань за призначенням платежів до бюджету; 4) контроль відображення в БО операцій по видах розрахунків; 5) перевірка своєчасності і правильності складання встановленої звітності по податку на прибуток під-ва. Особлива увага звертається на обґрунтованість включення у витрати вир-ва та обігу валових доходів, валових витрат, вирахувань прибутку (валові доходи – валові витрати – амортизація). Ревізор перевіряє розмір податку, чи своєчасно він поданий в ДПІ. Декларацію про податок на прибуток здають щомісячно. До декларації додаються різні додаткові розрахунки (амортизація, балансова вартість, валові доходи, валові витрати). Треба уважно перевірити правильність віднесення до валових доходів і валових витрат. Якщо ревізор знайшов якісь помилки, то він застосовує штрафні санкції у розмірі, передбаченим Законом. Тут застосовуються такі методичні прийоми перевірки: нормативно-правова, зустрічна та арифметична перевірка. Нормативна-правова перевірка належить до основних мето­дичних прийомів здійснення документального контролю під час ревізій фін.-госп. ді-сті під-ств та орг-й. Суть цієї форми контролю полягає в тому, що за змістом госп. операції, відображеної в документі, установлюєть­ся, чи не суперечить вона чинним законодавчим нормам, прави­лам, вимогам статутів та інших засновницьких док-тів. Зустрічна перевірка документів — один з ефективних прийо­мів документального контролю достовірності відображення в до­к-тах госп. операцій. Суть такої перевірки полягає в дослідженні достовірності док-тів шляхом зіставлення їх і записів у облікових реєстрах, що належать до одних і тих самих або різних, але взаємопов'язаних госп. операцій ревізо­ваного під-ва та орг-ї, з якими воно має виробничі (господарські) відносини. Порівняння даних різних примірників одного й того ж док-та дає можливість установити факти порушень, які заву­альовані виправленнями в док-тах ревізованого під-ва окремих реквізитів чи складанням підставних документів, заміни ними дійсних документів. Арифметична перевірка документів включає контроль прове­дених у док-ті обчислень, підрахунків у підсумках, що здійс­нюються при оформленні та обробці документів.

144. Методом нормативно-правової перевірки ревізор перевіряє дотримання затверджених нормативів відрахувань до різних бюджетів, а методом зустрічної перевірки у відділеннях банків, податкових інспекціях та у бухгалтерії встановлює правильність розрахунків за обсягами доходів і своєчасність їх зарахування на поточний бюджетний рахунок бюджету.

148. Методичні прийоми: 1-й спосіб: нормативно-правова перевірка; порівняння даних виписок банків з даними мемор-х ордерів; суцільний документальний контроль операцій; візуальна перевірка; при підозрі на недостовірність виписок банку- зустрічна перев.; порівняння; аналіз; логічна перевірка. 2-й спосіб: нормативно-правова перевірка; аналіз; обстеження; логічна перевірка. 3-й спосіб: нормативно-правова; аналіз даних поточної звітнгості про кошторисне цільове признач-я бюдж.коштів; зустрічна перевірка; аналіз і порівняння даних бази нарахування ЗП; порівняння; візуальна перев.наявності док-ів на ОП. 4-й спосіб: обстеження; аналіз даних роботи бухгалтерії щодо організації, внутр-го контролю; візуальна перев.наявності посадових інструкцій,ін.; нормат.-правова перев.ведення архівних справ,ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]