Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.DOC
Скачиваний:
44
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
415.23 Кб
Скачать

119.Перевірка стану контрольної роботи бухгалтерії на підприємстві.

Послідовність і напрями контролю: 1. Перевірка обґрунтованості планів роботи бухгалтерії і стану їх виконання. У річному плані роботи бухгалтерії передбачають­ся роботи з удосконалення облікового процесу в структурних вир-чих підрозділах та в бухг-ї, плани контрольної роботи, техніч­ного навчання та підвищ. кваліфікації працівників бухгалте­рії. 2. Перевірка планування та орг-ї праці працівників бухг-ї. При цьому ревізор перевіряє наявність і вивчає зміст посадо­вих інструкцій на кожного працівника бухгалтерії, наявність графі­ків документообороту, графіків здачі звітності до бухг-ї структурними підрозділами під-ва та здачі виконаної роботи працівниками бухг-ї гол. бухгалтеру для контролю й узагальнення облікової інф-ї, платіжні графіки, особливо по розрахунках з бюджетом у розрізі видів податків і строків платежів. 3. Перевірка наявності нормативно-правової інформації (інст­рукцій з обліку), забезпечення бланками типових форм первинної документації, облікових реєстрів, технологічними інструкціями по експлуатації при застосуванні ПЕОМ. 4. Перевірка орг-ї архіву облікової інф-ї. У кінці зв. періоду, обов'язково наприкінці року, всі документи по­винні бути зброшуровані в папки і пронумеровані, підписані і здані в архів для зберігання. Бухг-я повинна вести описи архівних справ (папок) по роках, скла­дати акти про знищення документів, по яких закінчився норма­тивний термін зберігання, установлений чинним зак-вом. 5. Перевірка викор-ня гол. бухгалтером своїх прав і виконання служб. обов'язків як керівником облікової і конт­рольної роботи на ревізованому під-ві. При цьому ревізор оцінює дотримання гол. бухгалтером ЗУ «Про бухг. облік і фін. звітність».

120. Перевірка стану обліку і контролю касових операцій в бухгалтерії під-в і організацій.

Перевіряючи стан обліку і контролю касових операцій слід перш за все звернути увагу на своєчасність відображення в обліку первинних док-тів (в тому місяці, звітному періоді, в якому здійснена госп. операція). Також перевіряється якість записів в облікових реєстрах, вони повинні бути зроблені на підставі прикладених до них належно оформлених первинних док-тів. Ревізор обов’язково має перевірити правильність СО і АО, правильність відображення в обліку касових операцій. При ревізії стану обліку касових операцій застосовуються методи нормативної перевірки на відповідність здійснених касових операцій чинним нормативним актам НБУ. Перевіряючи первинний облік касових операцій, ревізор перевіряє дотримання застосування типових форм док-тів (прибуткові та видаткові касові ордери), правильність оформлення даних док-тів. Перевіряє наявність виправлень в даних док-тах (в касових док-тах не допускається виправлень), перевіряє стан обліку в касира.

121. Напрями контролю, джерела інформації при перевірці фінансової і податкової звітності П.

Напрями контролю: 1)Перевірка пра-ті застосув-я діючого ПР в БО, повноти наявності складу реєстрів СО та АО методо аналізу. 2). К.дотримання методики ведення поточних записів у СО та АО методом норативної перевірки. 3). Перев.прав-ті відображ-я в обліку рез-ів попередньої ревізії. 4).Проводиться поглиблене вивчення стану податкового обліку по окремих розділах облікового процесу: стан розрах-ів з бюджетом і позабюдж-ми фондами, доходи і фін.рез-ти. Перевірка достовірності показ-ів фін., податкової звітності проводиться на підставі даних поточного БО і податкового обліку. Залежно від пока­зників виду і форми звітності дані поточного БО за кожен місяць систематизуються в спец. накопичуваль­них відомостях для визнач-я обсягів у розрізі окремих показників за звітний квартал і з початку року. Тому треба перевірити прав-ть форм-я даних у цих накопичувальних відомостях, засто­совуючи методи нормативної перевірки та метод порівняння даних підсумків цих відомостей з відповідними звітними показ­никами (для встановлення прав-ті визнач-я бази оподаткув-я і відображ-я у формах фін., податкової звітності виявлених попередніми ревізіями порушень і помилок). Джерела інформації: реєстри АО, СО, оперативного, податкового обліку; звітність (податкова, бухгалтерська); наказ про облікову політику; первинні документи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]