Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 3.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
767.49 Кб
Скачать

65.Фактори,які впливають на фінансовий стан підприємства.

аналіз фінансової діяльності підприємства – це сукупність показників, водображаючих наявність, розміщення та використання фінансових ресурсів. Він включаеє в себе 3 напрямки:

1.оцінка фін. потреб підприємства; 2.розподіл потоків грошових засобів в залежності від конкретних планов підприємства. Визначення додаткових об”ємів позичаємих фін ресурсів та каналів их отримання, тобто кредити, пошук внутрішних резервів, додатковий випуск акцій та облигацій. 3.забеспечення твердої системи фін. Звітності, яка об”єктивно відображала б процеси та забеспечувала б наглядність в контролі за фін. положенням підприємства.Фін.аналіз це основа для управління фін.підприємства.

Фактори:1, наявність власних оборотних засобів як джерела покриття матеріальних оборотних засобів;2, зміни в кредиторськой заборгованості;3, наявність грошових засобів та швидко реалізуємих ціних бумаг;4, запас джерел власних засобів та співвідношення їх із позиченими кратко- та 5, довгостроковими засобами ;6, маневриність власних засобів ;накопичення зноса;7, реальна вартість основных засобів та майна підприємства;8, обіговість обігових засобів;9, ліквідність оборотных засобів ;10, коефіціенти покриття та чистої виручки;11, оцінка збереженості власних фін.ресурсів, сконцентрированих в уставном, акціонерном або паєвом капиталі;12, фін.результати та їх використання.

66.Показники оцінки майнового стану підприємства, метолика розрахунків і характерістика.

Кожне підприємство, незалежно від форми власності та видів діяльності, володіє оакремимк капіталом, тобто матеріальнимі цінностями, грошовими средствами, фінансовимі вкладеннями. Капітал – це частина фінансових ресурсів, які служать для озвитку виробничо-торгового процесу, тобто придбання сировини, предметів та засобів праці, робочей сили, та інших елементів виробництва. Розрізняють активний та пасивний капітал капитал: . Активний капітал це то, чим володіє підприємство.Забеспечення підприємства основними фондами – це фактор збільшення ефективності виробництва.Коефіцієнті оновлення = вартість поступівших осн. Віробничіх фондів / вартість осн. віробничіх фондів на кінець періода; коефіціент вибуття =(вартість вибувших ОФ / вартість осн. Віробничіх фондів на початок)*100%; Коефіц.прироста= сума прироста осн. Віробничіх фондів / вортість осн. Віробничіх фондів на початок періода; Коеф.зносу= (сума нарахованого зносу ОФ/первісна вартість ОФ на конкретну дату)*100%;Коеф.гідності=100%-конф.зноса, або сума гідних до використання ОФ / первісна вартість ОФ на конкретну дату. Система коэффициентов:

  1. коеф. співвідношення позичкових та власних засобів:КС = позичкові/ власні

2.. коеф. маневрування власних засобів:КМ = СОС/ власних засобів

3. коеф. накопичення амортизації:КА = амортизація/ первісна вартість майна

4. коеф. реальної вартості ОЗ в майнє підприємства:КР = (ОЗ-Амортизація)/знос

5. коеф. Обіговості ОЗ:КО = виручка від реалізації/ середню вартість ОЗ

6.коеф. обіговості матеріальних засобів:КОМ = виручка від реалізації/обіговості матеріальних засобів.

7. середній строк погашення дебіторської заборгованності:ВД = середняя сума средств в розрахунках / виручка від реалізації.

8. коеф. Обіговості засобів в розрахунківах (в дебіторської заборгованності):КД= виручка від реалізації / засоби в розрахунках.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]