Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Третья версия ответов на гос.docx
Скачиваний:
69
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
289.77 Кб
Скачать

3.Громадське телебачення: яким йому бути?

Цензура, засилля кіч-культури, рекламна перенасиченість зникають. Держава абсолютно не втручається в програмну політику, створюються відповідні ради, комітети чи комісії, які складаються з представників широкого кола громадськості і обираються народом на визначений термін. До повноважень таких органів входить проведення моніторингів, опитувань та соціологічних досліджень, за допомогою яких відбувається тісний контакт між телевізійниками і аудиторією: останній надається необмежене право вирішувати долю конкретних програм і особисто формувати структуру мовлення і впливати на неї. Найбільш поширена у світі модель фінансування громадського телебачення — абонентська плата користувачів (крім того — державні дотації та прибутки від продажу аудіовізуальних матеріалів), завдяки якій таке явище, як надокучлива реклама, перестає існувати. Перевіреним практикою системним засобом забезпечення свободи слова в країні є громадське (суспільне) телебачення, яке вже за визначенням покликане слугувати народу шляхом об'єктивного та неупередженого інформування громадян про події, що відбуваються в Україні та за її межами, створення високоякісних, суспільно значущих просвітницьких програм, документальних фільмів та серіалів, демонстрації кращої зарубіжної телепродукції. Гасло "Оновленому суспільству – нове телебачення" стало виразним сигналом для початку широкої суспільної дискусії та роботи над прийнятною концепцією. Ключовим словосполученням для архітекторів громадського телебачення має стати "забезпечення суспільного інтересу". Поєднання чесних новин з державницькою позицією, національним духом та суспільними потребами дасть очікуваний результат.

4.Проблеми інтерактивного процесу в сучасних засобах масової комунікації Контент, етика та інші показники в форумах та коментарях.

Інтерактивність (іnteractivity) – спілкування за допомогою інтернет-технологій, коли учасники комунікації можуть як залишити, так і прочитати повідомлення у будь-який час, при цьому відстані не грають ніякої ролі. Вважається однією з унікальних властивостей і переваг інформаційного простору веб-мережі (поруч із гіпертекстуальністю і мультимедійністю), жоден із традиційних видів ЗМІ такого рівня інтерактивності, як в інтернеті, забезпечити не здатен. Форми інтерактивного спілкування – чати, форуми, коментарі й т.п. Контент (content) – інформаційне наповнення інтернет-ресурсу. Це можуть бути як тексти, так і графічні зображення, аудіо-, відеоматеріали.

інтернет-видання з часом перетворюються на дискусійні портали, де під новинами читачі залишають свої коментарі, на деяких таких виданнях навіть є форуми. Тому інформаційні агентства і електронні видання частково втрачають свою якість, бо якщо під новиною є коментар, який містить ненормативну лексику або образи за мовні або національні приналежності, то морально-етичним такі ЗМК не

назвеш, оскільки вони дозволяють публікувати коментарі, які є непристойними.