Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ А.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
9.28 Mб
Скачать

Екзаменаційний білет № 50

1. На рисунку приведена схема електричного кола. Скласти у матричній формі рівняння для розрахунків контурних струмів. Визначити струми в гілках через контурні струми.

За другим законом Кирхгофа (ΣU=ΣE) спростимо схему: Баланс напруг в контурі

Z1

Знаходимо токи в гілках І19, І21, І3 через контурні токи

Вирішуємо ту ж задачу методом вузлових напруг (перший закон Кирхгофа)

(баланс токів в узлі)

I1 I2

Z3

[I]=[U]*[Y]

[E]=[I]*[Z]

Ze2

Розв’язок рівняння дає значення .

2. Мережі і служби зв’язку. Інтеграція служб, їх види та класифікація. Поняття про цифрові мережі інтегрального обслуговування (цміо). Вузькополосні та широкополосні цміо.

Взагалі, електрозв’язок – засіб, який дозволяє кореспонденту доставити іншому кореспонденту інформацію будь-якого роду в будь-якій формі(письмовий чи друкований документ, нерухоме чи рухоме зображення, мова, музика, видимі або чутні сигнали, сигнали керування і т. д.) із застосуванням будь-якої електромагнітної системи (проводова передача, радіопередача, оптична передача, тощо, чи поєднання цих різних систем). Існують різні види електрозв’язку – телефонний, відеотелефонний, телеграфний, факсимільний, передача даних та інші. Комплекс технічних засобів, які забезпечують передачу сигналів електрозв’язку, називається системою електрозв’язку.

Послуга надання зв’язку – це вид обслуговування, який повністю реалізує можливості зв’язку між користувачами (відповідно до протоколів, установлених для відповідного виду зв’язку).

Служба електрозв’язку – організаційно-технічна структура, яка надає послуги.

Телеінформаційна служба – служба, яка представляє собою сукупність електрозв’язку та технічні обробки даних для дистанційної обробки інформації (телефонія, телеграф, ТВ, та ін.)

Інформатизація – організаційний соціально-економічний, науково-технічний процес для задоволення інформаційних потреб громадян, установ на основі формування і використання інформаційних ресурсів.

Сигнал – повідомлення, що представлене електричною величиною.

Користувач користується послугами інформаційної мережі, створює потоки повідомлень різного виду і призначень.

Телекомунікаційна мережа – сукупність комутаційних мереж і служб, що забезпечують транспортування інформації. Вона складається з транспортної мережі (вузли зв’язку, що забезпечують розподіл інформації і канали зв’язку, що забезпечують передавання інформації). Вузли можуть бути комутаційні і мережні.

Система управління забезпечує нормальну роботу окремих пристроїв, каналів, доставку повідомлень за адресою, нормальне функціонування мереж і вцілому, розподіл задач на послуги, що входять в інформаційну мережу.

Цифрова мережа інтегрального обслуговування ISDN – це єдина цифрова мережа для передавання всіх видів інформації. Інтегральна мережа характеризується складною архітектурою, до якої входять інтерфейси з абонентськими системами, пристрої передавання та маршрутизації інформації, засоби надійного функціонування і управління мережею, набір сервісних функцій і засобів.

ЦМІО відноситься до систем, в яких основним режимом є комутація каналів, дані обробляються в цифровій формі. Для передачі низько швидкісних потоків апар. ПД можуть використовуватися додаткові канали або канали повинні об’єднуватися мультиплексуванням між термінальним обладнанням і мережним закінченням користувачів.

Ряд послуг прикладного рівня ISDN: факсимільний зв'язок , телетекст, відеотекс. Основною ідеєю ISDN є: спільне використання комутації каналів і повідомлень, однак мережа з КП виконує службові функції і тільки, якщо вільна – додаткові функції передачі пакетів.

Широкополосні В- ISDN були створені на технології АТМ для забезпечення більш широкого спектра послуг. В- ISDN розрахований на передачу з максимальною швидкістю 622 Мбіт/с. орієнтується на потреби поставників послуг:

  • для кольорового телебачення – 4-6 Мбіт/с

  • для телебачення високої чіткості – 16-24 Мбіт/с

  • машинна графіка з високим розширенням 20-100 Мбіт/с

  • пересилка файлів.

Ці характеристики свідчать про високе навантаження в цих мережах.