Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ А.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
9.28 Mб
Скачать

2. На мтм є чотири вузлових райони, кожний з яких містить по п’ять ратс різних систем.

Зобразити структурну схему одного ВР із вказанням кодів РАТС, які в нього входять (довільний тип АТС).

Зобразити схему з’єднувального тракту зв’язку викликаючого абонента А РАТС (типу АТСК-У) одного ВР з викликаємим абонентом Б, який ввімкнений в РАТС типу АТСК іншого ВР. Показати проходження керуючої адресної інформації та розподіл цифр номера по пристроям АТС.

При 6- значній нумерації вик-ся принцип побудови з вузлами вхідних з'єднань (В Вх 3), при цьому територія міста поділяється на вузлові райони , в кожному з яких станції з'єднуються за принципом «кожна з кожною»

Схема з'єднувального тракту зв'язку викликаючою абонента А РЛТС (типу АТСК-У) одного ПР з викликаємим абонентом Б.який ввімкнений в РАТС типу АТСК іншою ВРпісля прийняття коду станції аналізатор коду станції (АКС) визначає тип АТС ,з якою необхідно здійснити зв'язок Так як зв'язок з АТСК ,то не очікуючи прийняття всіх цифр номера посилається сигнал заняття на вхід І ГШ , і маркер ГШ (МГ'Ш) формує запис f0f1 ,по якому видається частотним способом інформація про першу цифру номера («к1»), оскільки зв'язок між АТС з різними мільйонний групами , то для вибору напрямку достатньо однієї цифри . Через РСЛИ -3 посилається сигнал зайнятгя на В Вих 3 .який функціонально представляє собою додаткову ступінь ГШ (ДГШ). Маркер формує запит f0f2 по якому отримує 2-гу цифру «К2», на основі якої вибирається напрямок на В Вх 3, який функціонально представлений II ГШ , маркер цієї ступені формує запит f0f2 та отримує цифру «к3», по якій визначає ,що зв'язок буде здійснюватись з АТСК, після чого маркер формує запит «передайте наступні цифри багато частотним кодом «2 з 6» », регістр перестроюється на видачу інформації БЧК «2 з 6»,та через визначені інтервали меж серійного часу видає інформацію на ступінь III ГШ та ЛШ ,якіцо Аб.Б вільний ,то з ВШК будуть транслюватись сш нали ІШ Аб.БтаКПВ АбА

Екзаменаційний білет № 15

1. Класифікація БСП. Принципи побудови БСП з ЧРК. Формування канальних сигналів. Групоутворення у БСП з ЧРК. Структурні схеми кінцевих станцій БСП з ЧРК. Лінійні тракти БСП з ЧРК з використанням різних направляючих середовищ, їх особливості.

При построение многоканальных систем передачи приимущественно используется временной или частотный способ. За каждым каналом в линии передачи закрепляется определенный спектр частот (част. Способ). Поэтому преобразователи оканечной передающей станции должны сместить частотные полосы исх. сигналов в частотные полосы которые отводятся для передачи по каналу или иному каналу. Это смещение может быть с помощью АМ, ФМ. ЧМ модуляций. Несущие частоты надо выбирать такими чтобы спектры частот канальных сигналов не перекрывались.

Формирование канальных сигналов выполняют полосовые фильтры ПФ1…ПФN, которые подавляют все побочные продукты модуляции ненужные для передачи. Выделенные фильтрами канальные сигналы занимают соответственно полосы частот f1…f2, f3…f4-эти сигналы образуют групповой сигал, полоса частот которого равна f1…fn