Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия (2) Педпрактика2008 формата А5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
386.56 Кб
Скачать

Обов’язки студента під час проходження педагогічної практики

  1. Студент зобов’язаний підпорядковуватися внутрішньому розпорядку школи, виконувати всі вказівки керівників практики (факультетського, групового та методиста кафедри педагогіки та психології), а також адміністрації школи.

2. Дотримуватися режиму навчального процесу університету, а саме: бути на педпрактиці кожного дня, у встановлений термін. Робочий день студента-практиканта становить шість годин щоденно.

3. Виконувати всі види роботи, передбачені програмою педагогічної практики.

4. Із першого дня педагогічної практики регулярно вести щоденник проведе-ної роботи, у якому записувати свої психолого-педагогічні спостереження за уч-нями, робити аналіз відвідування і проведення уроків, позакласних заходів та ін.

5. У кінці першого тижня студент повинен подати методистові індивідуальний план практики й тематичний план уроків, що будуть проводитися. У плані передбачаються всі види роботи.

6. Виконувати обов’язки помічника класного керівника.

Протягом усієї практики студент повинен проводити організаційну і виховну роботу за планом класного керівника. За цей час він зобов'язаний провести з учнями два позакласні заходи.

7. У процесі підготовки до уроків із предмета студент повинен складати розгорнуті конспекти уроків, які перевіряються і візуються вчителем, а також затверджуються методистом кафедри.

8. Скласти план-конспект залікового виховного заходу та психолого-педагогічну характеристику учня чи класного колективу, які подаються для затвердження методистові кафедри педагогіки та психології.

9. Відвідувати уроки вчителів—майстрів педагогічної праці.

10. Спостерігати за проведенням уроків вчителями-предметниками та студентами-практикантами з подальшим їх аналізом.

11. Готуватися до проведення серії уроків за спеціальністю з подальшим їх самоаналізом.

12. Брати участь у роботі педради школи, ознайомитися з документацією школи, роботою учкому, бібліотеки.

13. Вивчати план виховної роботи класного керівника, відвідати позакласні заняття в закріпленому класі, готуватися до залікових заходів у класі й проводити їх.

14. За 2-3 дні до закінчення практики подати методистам університету всю звітну документацію, прозвітувати на підсумковій нараді щодо педпрактики в школі (чи іншій навчально-виховній установі), а також на засіданні спецкафедри чи на факультетській конференції, що проводиться за підсумками практики.

Перелік звітної документації студента-практикантка

  1. Характеристика студента, видана школою, підписана директором, вчителем-предметником і класним керівником, завірена круглою печаткою.

  2. Звіт студента-практиканта, складений на основі щоденника та індивідуаль-ного плану.

  3. Щоденник педагогічної практики студента з індивідуальним планом на весь період практики.

  4. Розгорнутий конспект залікових уроків із предмета та протокол їх обговорення (кількість визначається профілюючою кафедрою).

  5. Психолого-педагогічний аналіз одного уроку з предмета.

6. Психолого-педагогічна характеристика учня класу або класного колективу, складена студентом.

7. Конспект залікового заходу позакласної роботи з предмета.

8. Конспект залікового виховного заходу.