Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
default.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
178.49 Кб
Скачать
  1. Визначте порядок обліку податкових надходжень органами податкової служби

Облік податкових надходжень здійснюється на основі даних податкових декларацій поданих платниками після закінчення звітніх податкових періодів. Податкові декларації подаються за базовий податко­вий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю — протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю — протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);

в) календарному року — протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року;

г) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб (прибуткового податку з громадян) — до 1 квітня року, наступного за звітним.

Одним із поширених способів визначення податкових зобов'язань платників податків є визначення обсягу по­датку фіскальним органом. Контролюючий орган зобо­в'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'я­зання платника податків у разі якщо:

а) платник податків не подає у встановлені терміни подат­кову декларацію;

б) дані документальних перевірок результатів діяльності платника податків свідчать про заниження або завищен­ня суми його податкових зобов'язань, заявлених у по­даткових деклараціях;

в) контролюючий орган внаслідок проведення камеральної перевірки виявляє арифметичні або методологічні помил­ки у поданій платником податків податковій декларації, які призвели до заниження або завищення суми подат­кового зобов'язання;

г) згідно з законами з питань оподаткування, особою, від­повідальною за нарахування окремого податку або збору (обов'язкового платежу), є контролюючий орган

. Податкове зобов'язання, самостійно визначене платни­ком податків у податковій декларації, вважається узгод­женим з дня подання такої податкової декларації.

Податкове зобов'язання платника податків, нарахова­не контролюючим органом, вважається узгодженим у день отримання платником податків податкового пові­домлення.

У разі, коли платник податків вважає, що контролю­ючий орган невірно визначив суму податкового зобов'я­зання, він має право звернутися до контролюючого орга­ну зі скаргою про перегляд цього рішення. Працівник податкового органу, який уповноважений розглядати скаргу платника податків має право пропону­вати такому платнику податків компромісне рішення спору, яке полягає у задоволенні частини скарги платни­ка податків під зобов'язання останнього погодитися з рештою податкових зобов'язань, нарахованих контролю­ючим органом.

З метою обліку нарахованих і сплачених платежів до бюдже­ту органами державної податко­вої служби ведуться особові ра­хунки платників за кожним видом платежів, які повинні сплачуватися платниками.

Особові рахунки платників відкриваються органом дер­жавної податкової служби щорічно за платниками, які:

— перебувають на податковому обліку — з початку року;

— взяті на податковий облік — з моменту взяття їх на облік;

— своєчасно не стали на податковий облік — з моменту нарахування або сплати платежу (залежно від того, яка з цих подій настала раніше).

Особові рахунки у підрозділах обліку та звітності ведуться на картках особових рахунків. На титульному боці картки розміщується інформація про платника та загальні умови справляння платежу. Зворотний бік ін­формації є своєрідним "дзеркалом законопослушності" платника і містить дані про нараховані та сплачені пла­тежі, недоїмки та переплати, штрафні санкції.

Картки особових рахунків платників податків інтегро­вані у Єдиний банк даних про платників податків — юридичних осіб, що створює умови для групування облі­кових даних та здійснення автоматизованого сортування за рядом ознак (для прикладу, формування списків плат­ників за обсягами нарахованих та сплачених сум, допу­щеної недоїмки, отриманого бюджетного відшкодування податку на додану вартість за адміністративно-терито­ріальним поділом, в розрізі організаційно-правових форм підприємницької діяльності, календарних періодів тощо).

Подані платниками податкові де­кларації та розрахунки, а також податкові є тими основними документами, на підставі яких здійснюється нарахування платежів за особовими рахунками платників у податкових інспекціях.

Для контролю за повнотою та своєчасністю рознесен­ня нарахованих платежів підрозділи обліку і звітності щомісяця в автоматичному режимі звіряють суми подат­кових зобов'язань, визначених у реєстрах рознесених сум, з даними реєстрів структурних підрозділів інспекції, які безпосередньо адмініструють податки з юридичних та фізичних осіб.

Найбільш поширеним способом ; погашення податкових зобов'язань s платників податків є перерахування коштів з поточних рахунків в бан­ківських установах на відповідні ра­хунки бюджетів та державних цільо­вих фондів.

Для зарахування податкових платежів на балансах обласних управлінь Державного казначейства в розрізі районів та кодів бюджетної класифікації відкриваються відповідні рахунки.

Інформація про надходження платежів до Державного та місцевих бюджетів попередньо обробляється відпо­відно органами казначейства та фінансовими органами і в систематизованому вигляді надається податковому органу для обліку сплачених податкових зобов'язань в картках особових рахунків платників.

Дані про надходження платежів до бюджету розно­сяться спеціалістами підрозділів обліку і звітності подат­кової інспекції в особових рахунках платників

З метою контролю за пов­нотою і своєчасністю внесення платежів до бюджету органи державної податкової служби нижчих рівнів складають і по­дають органам вищого рівня електронними засобами звітність про надходження, недоїмку та переплату пла­тежів до бюджету. Формою звітності податкових служб є звітність про надходження коштів до бюджетів. № 1-П "Звіт про суми фактичних надходжень податків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів та дер­жавних цільових фондів" яка складається щомісячно станом на 1 число місяця, наступного за звітним.

Для забезпечення звітною інформацією фахівців з адміністрування податків в межах податкового органу, звітність ф. № 1-П розміщують на сервері податкової інспекції (адміністрації).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]