Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпоры МЕ отредатированые.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
674.3 Кб
Скачать

1.Світовий фінансовий ринок(сфр):сутність, фун-ї,об’єкти та суб’єкти.

СФР-система відносин попиту і пропозиції щодо фінансового капіталу, який функціонує у міжнародній сфері в якості покупних і платіжних засобів, кредитів, інвестиційних ресурсів.

Оснавна фун-я СФР:полягає в забезпеченні його суб’єктів міжнародного ліквідністю, тоб то це означ. Можливість швидко залучати достатню кіль-ть коштів у різних формах на вигідних умовах на над національному ринку.

Опер.на СФР поділяються на 2ві группи:

-кредитні

-інвестиційні

Відповідно фін.ринок складається з 2х сигментів:

Кредитного-ринок на якому кошти рухаються від кредитора до постачальника на принципах поверненості, терміновості платності.

Ринок цінних папер.-на якому відбувається купівля і продаж фін.зобовязень і таким чином здійснюеться процес інвестування.

За терміном реалізації майнових прав розрізняють:

Грошовий ринок-сис-ма відносин S і D ліквідних коштів що надаються на короткий період.(він в свою чергу склад. З облікового ринку- ринок, на якому основними інструментами є казначейські й комерційні векселі та інші види короткострокових зобов’язань;

,міжбанківський ринок-,ринок, на якому залучаються тимчасово вільні кошти кредитних установ від кількох днів до кількох місяців.валютний ринок- ринок, який обслуговує між народ.платежниц обіг та пов’язаний з оплатою між нар зобовязень фіз.. і юр. осіб різних країн )

Фондовий ринок(ринок капітплів)-сис-ма відносин S і D довгострокових фін.інструментів на міжнародному рівні, коли капітал використовується позичальником для інвестування(склад.з ринку середньо та довгостр. кредитів;ринку цінних паперів(інвестиційний сектор))

Суб’єкти: на мікрорівні є-ТНК і ТНБ;міжнародні біржі , брокерські компанії.

На макрорівні- окремі держави в особі центральних банків, казначейств, міністерств фінансів.

На мега рівні- міжнародні та регіональні валютно-фінансові організації.

Об’єкти СФР: є міжнародна ліквідність.

2. Підходи до структуризації світового фінансового ринку (сфр)

Світовий фінансовий ринок – це система відносин попиту й пропозиції щодо фінансового капіталу, який функціонує у міжнародній сфері як покупні й платіжні засоби, кредити та інвестиційні ресурси.

1) Згідно з і здійснюваними на СФР операціями, які поділяються на 2 великі групи – кредитні та інвестиційні, ринок поділяється на 2 сегмента:

- кредитний ринок – ринок, де кошти рухаються від кредитора до поз начальника, де діють принципи гарантованості, поверненості, платності, терміновості.

- ринок цінних паперів – ринок, де відбуваються купівля і продаж фінансових зобов’язань і таким чином здійснюється процес інвестування.

2) За терміном реалізації майнових прав маємо:

- грошовий ринок – система відносин попиту й пропозиції ліквідних грошей, що надаються на короткий період (до 1р.). Цей р. складається з:

  • облікового ринку – р., на якому основними інструментами є казначейські та комерційні векселі та інші короткострокові зобов’язання;

  • міжбанківського р. – р., на якому залучаються тимчасово вільні кошти кредитних установ від кількох днів до кількох місяців;

  • валютного р. – р., який обслуговує міжнародний платіжний обіг та пов'язаний з оплатою міжнар. зобов’язань фізич. та юр. осіб різних країн.

  • фондовий ринок – система відносин попиту та пропозиції довгострокових фінансових інструментів на міжнародному рівні, коли капітал використовується позичальниками для інвестування. Цей р. склад. з:

  • ринку середньо- та довгострокових кредитів;

  • ринку цінних паперів (інвестиційний сектор СФР).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]