Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Методика створення та впровадження об’єктів з інших додатків Microsoft office в документах Word - вставка текстів, рисунків.

Існує 3 основні способи впровадження об’єктів з інших додатків Microsoft office : -Копіювання. Можна лише копіювати дані із однієї програми в іншу.Наприклад, можна скопировать робочий лист Excel і вставити його в Word в вигляді таблиці.При цьому способі спільного використання даних є два окремих, незалежних один від одного файла.При зміні робочого листа Excel данні в Word не модифікуються.В терстовому процесорі не можна виправляти будь-яку команду електронної таблиці. -Зв’язування. Можна вставити зв’язаний об’єкт. При цьому способі спільного використання даних також є два окремих файли, але якщо ви змінити початковий файл, то результуючий буде автоматично обновлений. Наприклад, якщо вставити робочий лист Excel в Word і зв’язати його з початковим файлом, то при зміні даних в Excel , таблиця в Word буде модифікована теж. –Упровадження. Можна упровадити об’єкт однієї програми в іншу .При цьому способі спільного використання упроваджений об’єкт стає частиною кінцевого файла. В документ можна вставляти інформацію із буфера обміну. Дані, що копіюються або дані, що видаляються в буфер, вставляються в іншу програму у форматі, доступному для редагування програмою. Наприклад, дані з книг Excel і запису з Access вставляються в Word як таблиці Word, зі збереженням форматування тексту і ширини стовпців. Текст із документа Word, розділений знаками табуляції, вставляється в комірки рядків і стовпців Excel, а записи Access вставляються в лист Excel як рядки, причому для кожного поля виділяється окремий стовпець.Малюнки поділяються на два типи: малюнки, які не можна розгрупувати (більшість імпортованих малюнків) і малюнки, який можна розгрупувати (метафайли з колекції кліпів). Після розгруповування малюнок можна перетворити в графічний об’єкт і змінити за допомогою кнопок .У колекції кліпів є набір картинок, що відносяться до Microsoft Word. Більшість картинок виконана у форматі метафайла. Тобто, для зміни картинки необхідно розгрупувати її і перетворити в графічний об’єкт. Колекція кліпів включає великий вибір малюнків, що спрощують оформлення документа професійно зробленими зображеннями.. Існує можливість вставки малюнка або сканованої фотографії, імпортованої з іншої програми або папки. Коли в Word виділений малюнок, з’являється панель інструментів Настройка изображеня з інструментами, що дозволяють обрізати малюнок, додати до нього границю або змінити його яскравість і контраст.

  1. Методика створення і впровадження об’єктів з інших додатків Microsoft office в документах Word (меню”Вставка”).

В Windows існує технологія,яка дозволяє одним додаткам використовувати інформацію, яка була створена іншим додатком.Ця технологія наз-ся OLE(об’єктне зв’язування і убудовування).При вбудовуванні об’єкту він стає частиною документа.Для його редагування потрібно активізувати додаток, в якому об’єкт був створенний, внести необхідні зміни і закрити додаток.Після цього внесені змени відіб’ються на документі.Для активізації вікна Вставка обьекта потрібно скористатися командой Обьект із меню Вставка.Доступні типи об’єктів містяться в списку Тип обьекта, із якаго необхідно вибрати потрібний.Фляжок В виде значка дозволяє зберігати в тексті не сам об’єкт,а тільки його піктограму.Після натискання в вікні Обьект кнопки ОК відбудеться активізація програми.Якщо об’єкт, який потрібно вставити в документ, існує у вигляді файла, в діалоговому вікні Вставка обьекта слід перейти до сторінки Создание из файла.Використання цієї сторінки аналогічно роботі з будь-яким діалоговим вікном.Фляжок Связь из файлом дозволяє встановити залежність між об’єктом на диску і об’єктом в документі.Зміни в початковому файлі будуть автоматично відбиватися на об’єкті в документі Word .В документ можна вставляти інформацію, яка знаходиться в буфері обміну Windows .Для цього в процесі роботи з додатками об’єкта потрібно помістити інформацію в буфер(з допомогою команди Копировать).Після цього потрібно перейти в Word і вставити вміст буфера в документ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]