Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать

5, Загальні правила користування internet

6, Засоби перегляду Word Wide Web. Оглядач Internet.

Перегляд ресурсів Web здійснюється за допомогою спеціальної програми – броузера. Найбільш поширеним броузером є Microsoft Internet Explorer, який ін сталюється разом з Windows 98/2000. Web-броузери дають користувачам можливість легко та швидко отримувати інформацію та кольоровий графічний матеріал, який може зберігатися на комп’ютерах в різних країнах світу. З допомогою Web-броузера праця в мережі стає схожою на подорож, яка на відміну від реального світу, набагато простіша.

7, Зміст елементів вікна microsoft internet explorer

Вікно програми Internet Eхplorer складається з:

  • „строка заголовка”, яка містить назву програми та кнопки згорнути, розгорнути та закрити;

  • „строка меню” , що містить пункти меню роботи з програмою;

  • „панель инструментов” забезпечує швидкий доступ до команд, які найчастіше використовуюся, а також можуть бути викликані через меню;

  • „панель адреса” відображає адресу відкритої в даний момент сторінки;

  • „строка состояния” відображає інформацію про те, що робить в даний момент програма;

  • „область документа” відображає Web-сторінка, яка відкрита в даний момент.

8, Інструментальні засоби вікна “броузер” Internet. (Панель инструментов).

Панель інструментів містить такі кнопкі:

  • Назад – завантажує попередню сторінку;

  • Вперед – завантажує сторінку, з якої було здійснено повернення;

  • Остановить – зупиняє завантаження сторінки;

  • Обновить – оновлює вміст вікна Internet Explorer;

  • Домой – перехід на основну сторінку;

  • Поиск – відкрити вікно пошуку;

  • Избраное – відображає список вибраних ресурсів4

  • Журнал – відображає список переглянутих вузлів;

  • Печать – друк поточної сторінки;

9. Найбільш розповсюджені системи і технологія пошуку інформації по ключовому слову в internet

Задача пошуку інформації була б практично неможливою, якби не спеціальні пошукові служби. На серверах таких служб є спеціальні програми, які збирають інф-цію в Web і повертають на свій сервер ін-цію про всі знайдені Web-сторінки. Іншими словами , пошукова служба – це автоматизована система збору, зберігання та сортування ін-ції про різні Web-ресурси Internet. Користувач може знайти потрібну інф-цію шляхом створення пошукового запиту, що складається із переліку слів, які мають бути на Web-сторінці, та логічних операторів, які надають запитові більшу еластичність. Результатом успішного пошуку буде перелік Web-сторінок, які відповідають даному запиту. До найбільш популярних пошукових серверів належать: AltaVista Search (www.altavista.com), Yahho! (www.yahho.com), Rambler (www.rambler.ru), Aport (www.aport.ru), META (www.meta-ukraine.com) та ElVisti (www.elvisti.net).

10.( 9.) Організація пошуку в Internet.

11.( 8.) Панель інструментів в Internet та її використання.

12.( 3,) Призначення і характеристики системи Internet.

MS WORD

  1. Взаємодія програми Word з іншими програмами.

Існує 3 основні способи використання даних з інших програм: -Копіювання. Можна лише копіювати дані із однієї програми в іншу.Наприклад, можна скопировать робочий лист Excel і вставити його в Word в вигляді таблиці.При цьому способі спільного використання даних є два окремих, незалежних один від одного файла.При зміні робочого листа Excel данні в Word не модифікуються.В терстовому процесорі не можна виправляти будь-яку команду електронної таблиці. -Зв’язування. Можна вставити зв’язаний об’єкт. При цьому способі спільного використання даних також є два окремих файли, але якщо ви змінити початковий файл, то результуючий буде автоматично обновлений. Наприклад, якщо вставити робочий лист Excel в Word і зв’язати його з початковим файлом, то при зміні даних в Excel , таблиця в Word буде модифікована теж. –Упровадження. Можна упровадити об’єкт однієї програми в іншу .При цьому способі спільного використання упроваджений об’єкт стає частиною кінцевого файла.

В документ Word можна вставляти не тільки робочі листки, але і діаграми Excel , слайд із Power Point, використовувати дані з Access .Можна вставляти дані Access в вигляді звичайної таблиці Word .Також можна вставляти інформацію із буфера обміну. Дані, що копіюються або дані, що видаляються в буфер, вставляються в іншу програму у форматі, доступному для редагування програмою. Наприклад, дані з книг Excel і запису з Access вставляються в Word як таблиці Word, зі збереженням форматування тексту і ширини стовпців. Текст із документа Word, розділений знаками табуляції, вставляється в комірки рядків і стовпців Excel, а записи Access вставляються в лист Excel як рядки, причому для кожного поля виділяється окремий стовпець.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]