Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Показники маніпулятора “Миша” та її функції в Word .

Показники миші в Word може мати різний вигляд: в вигляді курсору (вертикальна мерехтлива лінія), вказівника миші(в вигляді букви І), в вигляді стрілки. Миша в Word використовується для виділення фрагменту тексту, встанови і зняття прапорів вибору команд меню, натискання кнопок панелі інструментів, “прокручування” документу в вікні. Щоб впливати на об’єкт вікна Word , потрібно помістити вказівник миші на елемент і зробити “щелчок”. Мишу можна використовувати для “перетаскування” і “ буксирування”. Також застосовується права кнопка миші, яка визиває контекстне меню. Це меню містить найбільш застосовувані команди, які застосовуються до даного об’єкту. Наприклад, клацнувши пр.кн..миші на робочому документі відкриється меню, що складається з таких команд :Вырезать, Копировать, Вставить, Шрифт, Абзац, Список, Гиперссылка, Синонимы. При затримці миші у вигляді стрілки на піктограмі робочого столу Word через деякий час з’явиться назва відповідної піктограми.

  1. Склад і призначення піктографічного меню форматування Word (меню”Вид”).

Обычный – переключення на звичайний вигляд документа. Електронный документ –переключення в режим перегляду на екрані, що є найбільш зручним для читання документів з екрана. Разметка страницы –переключення активного вікна в режим перегляду сторінки в тому вигляді, в якому вона буде надрукована. Структура – перехід в режим структури, що дозволяє переглядати і змінювати структуру документа. Главный документ – переключення між виводом структури документа и переглядом головного документа. Панели инструментов – утримує панелі інструментів, які можуть бути виведені на екран. Линейка – вивідна екран чи видалення горизонтальної лінійки. Схема документа – відображення структури документа зліва від його тексту. Колонтитлы – введення чи зміна тексту, що знаходиться в верхній чи нижній частинах кожної сторінки. Сноски – відображення. і зміна звичайних и кінцевих посилань. Примечания – відображення всіх приміток в панелі приміток .Откл./вкл. Режиму виводу приміток на листі. Во весь экран – видалення з екрана більшості керуючих елементів, що збільшують видиму частину екрана .Маштаб – вибір масштабу зображення документа на екрані.

  1. Склад операцій і функцій для обчислення в таблицях Word 2000 (97).

В створену таблицю можна не тільки вводити дані, але й виконувати арифметичні, логічні дії і статистичні функції. Наприклад, Sum(сума)-даних по стовпчику( ТаблицяФормула). Коли необхідно підрахувати суму по горизонталі, то записуємо так Sum(LEFT).А коли по деяких комірках , то записуємо формулу (А1+А2).Для виконання простих арифметичних операцій і обчислення математичних виражень використовують поле = (Формула).У полі = (Формула) можуть використовуватися будь-які математичні оператори і оператори порівняння: +додавання;–віднімання ;*множення;/ділення;%обч-я відсотків;^ступені і корені; =дорівнює ;<менше ніж;< =менше або дорівнює;>більше чим;> =більше або дорівнює;< >не дорівнює При при виконанні обчислень в таблицях посилання на комірки таблиці мають вигляд A1, A2, B1, B2 , де буква вказує на стовпець, а номер представляє рядок. У Word посилання на комірки, на відміну від посилань у Excel, завжди є абсолютними посиланнями і відображаються без значків долара. Щоб посилатися на комірки у формулах, використовуйте кому як роздільник посилань на окремі комірки і двокрапку для поділу першої й останньої комірки. Щоб посилатися на комірки в іншій таблиці або посилатися на комірку із зовнішньої таблиці, помітьте потрібну таблицю з допомогою закладки. Наприклад, поле ( =average(Table2 b:b) )середнє значення в стовпці B, позначеному закладкою Table2. Функції, використовувані в полі = (Формула):ABS(x)- абсолютне значення,AND( x,y)- логічна операція”і”,AVERAGE( )середнє значення ,COUNT( ) – кількість рядків в таблиці,DEFINED(x),FALSE- фальшь,INT(x)- ціла частина числа,MIN( ) мінімальне число,MAX( )-максимальне число,MOD(x,y)- залишок від ділення,NOT(x)- функція заперечення,OR(x,y)- “чи”,PRODUCT( )- множення,ROUND(x,y)-округлення,SIGN(x)-знак числа,SUM( )-сума,TRUE-“істина”. Для використання функцій потрібно активізувати вікно ТаблицяФормула. Вибравши потрібну функцію, необхідно вибрати відповідний формат числа(0%; 0,00; 0,00% і ін..)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]