Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Виконання розрахунків в Word .

Здійснювати розрахунки в Word можна за допомогою форму і функцій. Розрахунки виконуються в основному в таблицях. Наприклад, Sum(сума)- даних по стовпчику( ТаблицяФормула) Коли необхідно підрахувати суму по горизонталі, то записуємо так Sum(LEFT).А коли по деяких комірках , то записуємо формулу (А1+А2).Для виконання простих арифметичних операцій і обчислення математичних виражень використовують поле = (Формула).У полі = (Формула) можуть використовуватися будь-які математичні оператори і оператори порівняння: +додавання;–віднімання ;*множення;/ділення; %обч-я відсотків; ^ступені і корені; =дорівнює; <менше ніж;< =менше або дорівнює; >більше чим;> =більше або дорівнює;< >не дорівнює При при виконанні обчислень в таблицях посилання на комірки таблиці мають вигляд A1, A2, B1, B2 , де буква вказує на стовпець, а номер представляє рядок. У Word посилання на комірки, на відміну від посилань у Excel, завжди є абсолютними посиланнями і відображаються без значків долара. Щоб посилатися на комірки у формулах, використовуйте кому як роздільник посилань на окремі комірки і двокрапку для поділу першої й останньої комірки. Щоб посилатися на комірки в іншій таблиці або посилатися на комірку із зовнішньої таблиці, помітьте потрібну таблицю з допомогою закладки. Наприклад, поле ( =average(Table2 b:b) )середнє значення в стовпці B, позначеному закладкою Table2.Функції, використовувані в полі = (Формула):ABS(x)- абсолютне значення, AND( x,y)- логічна операція”і”, AVERAGE( )середнє значення ,COUNT( ) – кількість рядків в таблиці,DEFINED(x),FALSE- фальшь,INT(x)- ціла частина числа,MIN( ) мінімальне число,MAX( )-максимальне число,MOD(x,y)- залишок від ділення,NOT(x)- функція заперечення,OR(x,y)- “чи”,PRODUCT( )- множення,ROUND(x,y)-округлення,SIGN(x)-знак числа,SUM( )-сума,TRUE-“істина”. Для використання функцій потрібно активізувати вікно ТаблицяФормула. Вибравши потрібну функцію, необхідно вибрати відповідний формат числа(0%; 0,00; 0,00% і ін.)

  1. Використання спецефекту в Word .

В Word можливе використання таких спец ефектів: - текст можна перекреслювати, роботи в різних відтінках, робити рельєфним,використовувати різні види підкреслення, виконуючи комбінацію різних опцій, можна виділяти текст,наприклад, створювати білий текст на чорному фоні, текст може володіти анімаційними властивостями і бути виділеним з допомогою «черных муравьев»,»фейерверка»,»неоновой рекламы» і т.д. Різні ефекти задаються для виділеного тексту з допомогою діалогового вікна Шрифт.Ефекти вкладки Шрифт:закреслений, подвійне закреслення, верхній індекс, нижній індекс, з тінню,контур, піднятий, утоплений, малі прописні, усі прописні або скритий. Види підкреслення: одинарне(використовується за замовчуванням), тільки слова, подвійне, пунктирне, товстою лінією, штрихове, штрих-пунктирне, штрих-подвійне пунктирне або хвилястою лінією.

  1. (2)Використання формул та функцій для розрахунку виразів в Word

  2. Вставка верхнього і нижнього колонтитулів в Word .

Колонтитули використовуються в друкованих документах. Колонтитул — це текст або малюнок (номер сторінки, дата друкуваннядокумента, і т.п.), що друкується внизу або вгорі кожної сторінки документа. У залежності від місця розташування (на верхньому або на нижнім полі сторінки) колонтитули бувають верхніми і нижніми.Існує можливість використовувати той самий колонтитул для всього документа або визначити різні колонтитули для різних частин документа. Наприклад, допускається створити унікальний колонтитул для першої сторінки документа або взагалі забрати верхній або нижній колонтитул з першої сторінки. Можна також створювати колонтитули, що відрізняються, для парних і непарних сторінок деяких розділів або всього документа.Для створення верхнього колонтитула необхідно виконати наступні дії:Меню ВидКолонтитули.Ввевти текст колонтитула.Можна використовувати панелі інструментів для вводу спеціальних елементів таких, як номер сторінки чи дата. За замовчуванням в колонтитулі встановлені 3 позиції табуляції, вирівнювання по лівому краю,по центру сторінки і по правому краю.Допускається будь-яке форматування тексту.Закінчивши створення верхнього колонтитула потрібно натиснути кнопку Зактити.Нижній колонтитул створюється так само,як і верхній.При появі на екрані панелі інструментів Колонтитули потрібно натиснути кнопку Верхній\нижний колонтитул. Колонтитули можна встановити для парних і непарних сторінок(ФайлПараметри сторінкиМакет)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]