Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Зміст і призначення елементів головного вікна Excel .

Вікно Excel містить ряд типових елементів: рядок заголовка (верхній рядок вікна) містить назву програми “Microsoft Excel”; крайня ліва кнопка є кнопкою виклику управляючого меню; праворуч розміщені відповідно кнопки згортання, відновлення і закриття вікна. Рядок меню розміщується під вікном заголовка і включає такі пункти: Файл – робота з файлами книг (створення, збереження редагування, збереження, відкриття, друк файлів книг);Правка – рерагування книг; Вид – перрегляд книг; Вставка – вставка у аркуші книг малюнків, діаграм та інших типіів даних; Формат – форматування книг(встановлення параметрів форматів таблиць); Сервис – сервісні функції (встановлення параметрів настройки Excel); Данные – робота з БД; Окно – робота з вікнами книг; ? – виклик довідкової інформації. Кожен пункт меню має вертекальне підменю. Для відкриття меню слід натиснути клавіші [Alt] або [F10] після цього один з пунктів меню виділеться інверсним кольором. Також пункт меню можна виділити за допомогою лівої кнопки миші. Панелі інструментів (розміщується під рядком меню) ПІ – це рядок кнопок при натискуванні на які виконується певна дія. Для натискання кнопки слід клацнути мишкою по кнопці. При фіксації курсора миші на кнопці під нею зявляється її назва, а в рядку стану – коротка довідка про призначення кнопки. В Excel існує кілька панелей інструментів. Для вибору потрібної панелі:[Вид][Панель инструментов] (на екрані з’являється діалогове вікно ПІ зі списком панелей).За замовчуванням Excel виводить на екран П.І. Стандартная та форматирование.Рядок формул розміщується під П.І. Рядок стану розміщується у нижній частині вікна і містить інформацію про хід виконання деяких операцій. Загальний вигляд вікна залежить від параметрів які можна встановити за допомогою команд [Сервис][Параметры и вид].

6 Зміст і призначення елементів робочого поля(листа)Excel . Робочі листи – це ЕТ, що складаються з колонок і рядків. Максимальне число колонок – 255, рядків – 16384. Колонки позначаються зліва на право літерами латинського алфавіту, а рядки – арабськими цифрами від 1 до 16384. На перетині колонки і рядка розміщуються чарунки. Адреси чарунок складається з позначення колонки та рядка. За замовчуванням Р.Л. дається ім’я Лист Поля рядків. Поля з базового джерела даних, яким у звіті зведеної таблиці задана орієнтація по рядках. Поле стовпця. Поле, якому в звіті зведеної таблиці задана орієнтація стовпця. Елемент. Підкатегорія або складова частина поля чи зведеної таблиці. Поле сторінки. Поле, якому задана орієнтація сторінки (фільтра). Елемент поля чи сторінки. Кожний унікальний запис або значення поля або стовпця вихідного списку або таблиці стає елементом списку в поле сторінки.

7. Зміст і призначення команд меню “Правка” Excel 2000(97). ПРАВКА рерагування книг;Отменить – скасування останьої виконаної команди або скасування останього виділеного фрагменту. Повторить –повтор останьої команди або дій, якщо це можливо. Вырезать – скасування виділеного фрагменту та переміщення його в буфер обімну. Копироавть – копіювання виділеного фрагменту і переміщення його в буфер обміну. Вставить – вставка фрагмента з буфера обміну з заміною виділеного тексту. Спец. вставка – вставка, створення зв'язку або впровадження вмісту буфера в поточний документ в обраному форматі. Вставить как гиперссылку – вставка вмісту буфера обміну в поточну позицію документа у вигляді гіперпосилання, що замінює виділений об'экт. Заполнить – заповнює комірки, що знаходяться вліво, вверх, вправо або вниз від активної чарунки в залежності від обраної підкоманди (вверх, вниз, прогресія чи вирівнювання). Очистить – видалення обраного об’єкта чи тексту без переміщення його в буфер обміну. Удалить – видалення виділеного об'єкту. Удалить лист – видаляє виділений лист із книги Microsoft Excel. Переместить/скопировать лист – переміщує або копіює лист в інше место або іншу книгу. Найти – пошук заданого тексту, символів або зносок в поточному документі. Замена –пошук і заміна заданого тексту, символів, зносок в поточному документі. Перейти –переміщення по листу і вибір чарунок з заданими характеристиками

  1. Зміст і призначення основних фінансових функцій в Excel Серед ф-цій, що наявні в Excel розділ присвячений фінансовим операціям, займає значне місце.АМГД – повертає річну амортизацію майна для вказаного періода. НОРМА – повертає норму прибутку за 1 період при виплаті ренти.ПЗ – повертає поточний об’єм вкладу (загальну суму, яку складуть майбутні платежі).ППЛАТ – повертає величину виплати за один період годової ренти на основі постійних виплат та постійної процентної ставки. ПРОЦПЛАТ – повертає відсотки платежа за прямим займом.

  2. Зміст і призначення панелей інструментів Excel Панелі інструментів в Excel надають швидкий доступ до команд та процедур, що часто використовуються.Набір п.і., їх розташування на екрані і навіть склад інструментів визначається самим користувачем. В Excel є 13 визначених панелей, які відображаються за допомогою команд:[Вид] [Панели инструментов]. Стандартная п.и. містить кнопки, що найчастіше викор. при форматувані тексту, операціях з файлами, друкуванні. П.и. форматирование (форматування шрифтів, вирівнювання тексту, використання деяких числових форматів, обрамлення і тд.) П.и. Запрос и сводная страница (створення підсумкової таблиці, її оновлення та операції над нею). П.и. Диаграмма (додавання та знищення легенди, стрілок, текстових полів). П.и Мастер подсказок (відображає корисні поради по Excel). П.и. Рисованиє (кнопки для малювання, заливки, зміни форми та групування об’єктів). П.и Элементы управления (прапорці, перемикачі, списки, що розкриваються).

  3. Зміст і призначення піктограм панелі інструментів Excel Панелі інструментів в Excel надають швидкий доступ до команд та процедур, що часто використовуються.Набір п.і., їх розташування на екрані і навіть склад інструментів визначається самим користувачем. Стандартная п.и. містить кнопки, що найчастіше викор. при форматувані тексту, операціях з файлами, друкуванні. Cоздать – створити новий документ; Открыть – загрузити в Word існуючиий док-т. відкривається діалогове вікно Открытие документа; Сохраныть –зберегти д-т. Печать – роздрукувати д-т. Предварительный просмотр – перегляд д-та перед виведенням на друк. Правописание – перевірка орфографії і граматики. Вырезать – скасування виділеного фрагменту та переміщення його в буфер обімну. Копироавть – копіювання виділеного фрагменту і переміщення його в буфер обміну. Вставить – вставка фрагмента з буфера обміну з заміною виділеного тексту. Формат по образцу – скопіювати форматування воділеної частини текста або об'єкта та відформатувати у відповідності зним об'єкт Отменить – скасування останьої виконаної команди або скасування останього виділеного фрагменту. Вернуть –повтор останьої команди або дій, якщо це можливо. П.и. форматирование (форматування шрифтів, вирівнювання тексту, використання деяких числових форматів, обрамлення і тд.)

11. Зміст та призначення команд меню “Сервіс” Excel Сервис – сервісні функції (встановлення параметрів настройки Excel) Орфография – перевірка орфографії в поточному документі, файлі, книзі або повідомленні. Авто замена – встановлення параметрів автоматичного виправлення тексту. Доступ к книге – перехід в режим спільного використання книги Исправления  виділети виправлення, прийняти /одхилити виправлення. Защита – встановлює захист на книгу, лист. Подбор параметра – підбір значення в заданій чарунці з метою отримання необхідного значення формули із іншої чарунки, що залежить від даної. Сценарии – створення і збереження сценаріїв, що містять набори даних, Зависимости – відображає залежності між чарунками. Макрос – дозволяє запускати, редагувати і видаляти макроси. Настройка – настройка кнопок панелей команд, меню і поєднань клавіш. Параметры – зміни параметрів настройки програми MS Office.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]