Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать

11. ( 2.) Загальна характеристика субд Access.

12.Короткий огляд СУБД БД-це систематизоване сховище інф-ції певної предметної області,до якого можуть мати доступ різні користувачі для розв”язання своїх задач.СУБД-це програмне забез-печення,що дозволяє створювати БД,онов-лювати інф-цію,що зберігається в ній,що забезпечує зручний доступ до неї з метою перегляду і пошуку.Основні можливості СУБД: 1.Оновлення,поновлення і розши-рення БД;2.Висока надійність зберігання інф-ції;3.Виведення повної та достовірної інформації на запити;4.Засоби захисту інф-ції в БД.До ф-цій СУБД відносять: управління даними безпосередньо в БД;управління даними в пам”яті ком-ра;управління транзакціями; підтримка мов БД.

13Методика створення таблиць в режимі “Конструктор” Access . Щоб створити в БД табл.,необхідно у вікні відкритої БД обрати у списку Об”єкти кнопку Таблиці і натиснути Создать.У діалоговому вікні Новая таблица слід обрати режим створення. Створення табл.в режимі Конструктора використовують для створення структури нової табл.При виборі режиму К-р буде зоб-ражено вікно,в якому необхідно визначити структуру нової табл.(тобто набір полів та їх формат).Для опису чергового поля в структурі табл.слід спочатку зазначити назву поля і тип даних, що будуть зберігаться в ньому,можна також описати призначення інф-ції,що буде вво-диться в це поле.Після визначення струк-тури табл. можна перейти безпосередньо до вводу даних.Для б.-я. табл.в реляційній БД має бути заданий первинний ключ,що дозволяє однозначно визначити той чи інший запис у табл.Для створення у табл.первинного ключа слід відкрити табл.у режимі К-ра,потім виділити поле,яке має бути ключовим, натиснувши лівою кнопкою миші на області виділення строки,що відповідає даному полю.Потім виконати команду Правка/Ключевое поле або натиснути кнопку Ключевое поле.

14.( 8.) Методика створення форм в субд Access .

15.Моделі опису даних в СУБД.Існує 3 основних типи орг-ції даних і зв”язків між ними:ієрархічний(у вигляді дерева),мереже-вий,реляційний.В ієрархічній БД існує впорядкованість елементів у запису,один елемент вважається головним,а інші-підлеглими.Пошук б.-я.елемента даних у такій системі може виявитися досить трудо-містким через необхідність послідовно пройти декілька ієрархічних рівнів. Мереже-ва БД відрізняється більшою гнучкістю, оскільки в ній існує можливість встановлю-вати додатково до вертикальних ієрархіч-них зв”язків горизонтальні зв”язки. Це полегшує процес пошуку необхідних даних, оскільки вже не вимагає обов”язкового проходження декількох ієрархічних рівнів. Реляційними БД називають БД,що містять інф-цію,організовану у вигляді прямокутних табл.Кожен рядок таблиці містить інф-цію про один окремий об”єкт,що описується в БД системи,а кожен стовпець-певні характеристики цих об”єктів.

16.Поняття “База даних” і вимоги під час її створення. Поняття “Ключове поле ” Access і технологія його створення. БД-це систематизоване сховище інф-ції певної предметної області,до якого можуть мати доступ різні користувачі для розв”язання своїх задач.При роботі з БД можна виконувати такі операції: додавання нової інф-ції в існуючі файли БД;додавання нових пустих ф-ів в БД;зміну інф-ції в існуючих ф-ах БД;пошук інф-ції в БД; видалення інф-ції з існуючих ф-ів; вида-лення ф-ів з БД.При розробці структури реляційної БД слід враховувати такі прави-ла:1)в кожному полі табл.має знаходиться унікальний вид інф-ції;2)В кожній табл.має бути “первинний” ключ чи унікальний ідентифікатор,який однозначно визначає даний запис серед ін.записів таблиці; 3)кожному значенню первинного ключа має відповідати вичерпуюча інф-ція про об”єкт таблиць;4)зміна значення любого поля табл.,що не входить в склад первинного ключа,не повинно впливати на інф-цію в інш. її полях. Для створення первинного ключа слід натиснути на маркері поля (виділити поле) і на кнопку “Ключевое поле” панелі інструментів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]