Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Загальна характеристика вікон у ос Windows .

Кожне вікно має рамку, заголовок, а деякі мають також меню з кнопками і смугами прокрутки.

Переміщення вікна – здійснюється перетягуванням рядка заголовку вікна, якщо передчасно натиснути на ньому мишею.

Зміни розмірів вікна – здійснюється натисненням миші на обрамленні і переміщенні кутка вікна при вигляді показника миші як двонаправленої стрілки.

Вибір команд меню – виконується після натиснення на потрібній команді в меню.

Прокрутка – використовується для перегляду змісту вікна.

Вибір часто використовуваних команд – відбувається при натисненні мишею на відповідних кнопках інструментарію, якв залежать від типу вікна.

  1. Зміст графічного інтерфейсу Windows

Перше, що з'являється на екрані після запуску Windows 98 — це робочий стіл — область екрана, яка використовується для роботи. Робочий стіл варто вважати своїм робочим місцем.

У лівій частині робочого столу розташовано кілька значків. Кожен значок позначає собою об'єкт, папку чи програму.

У нижній частині робочого столу знаходиться панель задач, у лівому кутку якої знаходиться кнопка ПУСК.

Практично будь-яку операцію в Windows 98 можна виконати за допомогою кнопки Пуск чи панелі задач. Панель задач і кнопка Пуск завжди доступні на робочому столі, скільки б вікон не було відкрито

Кнопки на панелі задач показують, які вікна в даний момент відкриті, навіть якщо деякі з них згорнуті чи знаходяться під іншими вікнами. Для переходу в інше вікно досить натиснути кнопку на панелі задач.

За допомогою кнопки Пуск можна виконати практично будь-яку задачу. Вона дозволяє запускати програми, відкривати документи, настроювати систему, одержувати довідкові відомості, здійснювати пошук по комп'ютеру і багато чого іншого. Деякі пункти меню Пуск містять стрілку вправо, що означає наявність ще одного меню. Якщо помістити показик на пункт меню зі стрілкою. з'явиться інше меню. Меню Пуск містить такі пункти: Программы, Избранное, Документы, Настройка, Найти, Справка, Выполнить, Завершение работы.

  1. Методика роботи з папками, файлами та ярликами за допомогою “Проводника” Windows .

Програма “Проводник” дає можливість бачити

всю файлову систему. Методика роботи з папками, файлами та ярликами полягає в тому, що для відкриття папки потрібно натиснути на об’єкт мишкою в лівому вікні один раз або два раза в правому вікні. Для запуску файла або ярлика на виконання потрібно двічі натиснути на ньому мишею.

  1. Методика (технологія) додавання та знищення об’єктів в головному меню Windows.

Існує три способи додавання та знищення об’єктів в головному меню Windows:

1. Зайти в папку Windows в папці Windows зайти в під папку “Главное меню”, а в підпапці “Главное меню” зайти в підпапку “Программы” і скопіювати туди потрібний об’єкт, або удалити непотрібний нам об’єкт, натиснувши на ньому правою кнопкою миші і вибравши в контекстному меню яке з’явиться команду ”удалить”.

2. Просто перетащити або удалити(знову ж таки натиснувши на непотрібному об’єкті правою кнопкою миші і вибравши в контекстному меню яке з’явиться команду ”удалить”) об’єкт в Пуск/Программы.

3, Натиснути правим клавішем миші на вільному місці в панелі задач, щоб викликати меню, в меню вибрати опцію Свойства. Далі натискаємо вкладиш “Настройка меню”, натискаємо кнопку “Добавить”, потім натискаємо мишею кнопку “Обзор” і вибираємо той об’єкт, який нам потрібен в меню Пуск.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]