Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Методика створення таблиць за допомогою Excel .Операції з її даними.

  2. Методика створення формул в Excel і методика їх реалізації. Формули в Excel завжди починаються з знака = і можуть включати числові та буквені величини(константи), знаки арифметичних операцій, о-ції порівняння, о-ції з текстом, ф-ції, дужки, дані та імена чарунок. Ф-лу можна вводити так,як текст або дані. При цьому набір можна здійснювати або в рядку формул, або безпосередньо в чарунці. Після завершення набору [Enter] або кляцнути по кнопці Ввод на рядку формул (значок галочки). Ф-ла буде введена в чарунку.посилання на чарунки дозволяють викор в ф-лах вміст цих чарунок. Посилання на чарунку має містити заголовок рядочка і стовпця. Щоб уникнути зміни посилання при копіюванні ф-л застосовують абсолютні посилання. При цьому перед іменем стовбця і номером стовбця ставиться знак долара ($). Щоб при копіюванні не змінювалися лише рядок або лише стовбець використовують змішане посилання. Текст, дата, час вводяться у ф-ли за допомогою лапок.

  3. Основні засоби роботи зі списком в Excel і методика їх використання. Список даних в Excel ще називають базами даних. Списки складаються з рядка заголовків стовпців(імен полів) і відповідних їм рядків фактичних даних(записів). Кожен стовпець містить і-цію однакового видую. Для того щоб створити список потрібно ввести: рядок з заголовками полів, перший запис з реальними даними. Після цього для вводу та редагування даних можна використовувати форму данных (діалогове вікно, в якому поруч з пустими полями для вводу і-ції відображаються імена полів бази даних). Меню [Данные][Форма…]. В [Форма…] є такі кнопки [Добавить](додати запис до списку), [Удалить](видалити запис зі списку), [Вернуть], [Назад], [Далее], [Критерии] (пошук записів), [Закрыть] (закриття форми). Для завдання комплексних критеріїв для роботи із списками використовуються фільтри(авто фільтр, розширений фільтр).

  4. Основні операції побудови таблиць в Excel

  5. Режим роботи і система команд Excel

  6. Таблиці в Excel .Методика створення і роботи з ними.

  7. Табличне подання даних. Електронна таблиця Excel .

Термін “електрон-а таблиця” використовується для означення простої в використанні комп’ютерної програми,що призначена для обробки даних.Обробка даних вкл в себе: проведення різних обчислень з використанням потужного апарату функцій і формул, дослідження впливу різних факторів на дані, розв’язання задач оптимізації, отримання вибіркових даних, що задовольняють певні критерії, побудова графіків і діаграм,статистичний аналіз даних .

  1. Текстові функції в Excel .Приклад використання.

В Excel можна створювати формули, що дозволяють виконувати різні дії по обробці текстової інформації: визначення к-сті символів в рядку, виділення підрядка із рядка, перетворення тексту в числове значення, зміна регістра і т.д. ДЛСТР – повертає к-сеь символів в текстовому рядку; ЗАМЕНИТЬ – замінює частину текстового рядка на ін. текстовий рядок; ЗАМЕНИТЬ(старый_текст;нач_ном;число_символов; новый_текст) ЗНАЧЕН – перетворює текст в число; КОДСИМВ – повертає числовий код першого символа в текстовий рядок; ПОВТОР – повторює текст задане число раз; ПОДСТАВИТЬ – підставляє в рядок новий текст замість старого;СЖПРОБЕЛЫ – видаляє із тексту всі пробільні символи, крім поодиноких пробілів між словами;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]