Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Папки, технологія створення і робота з ними в Windows .

Папка представляє собою, ніби частину твердого диску, в якій можуть зберігатися інші папки і файли.

Для того щоб створити папку потрібно, перш за все відкрити ту папку в якій ви хочете створити нову папку, потім натиснути правою клавішею миші на пустому місці вікна папки і вибрати в меню об’єкта пункт “Создать”. В меню яке з’явиться потрібно вибрати пункт “Папка”. Другий спосіб полягає в виборі команди “Создать” в меню Файл вікна папки і вибрати пункт “Папка”. Після цього з’явиться пуста папка, після того як ви її назвете патисніть клавішу Enter.

Для того щоб відкрити папку потрібно двічі нажати лівою кнопкою миші на цій папці. Для того щоб знищити непотрібну вам папку потрібно натиснути на ній правим клавішем миші і вибрати з меню команду “Удалить”, або ж виділити цю папку натиснувши на ніж лівою кнопкою миші і нажати клавішу “Delete”.

Для того щоб скопіювати папку потрібно перетащити її в потрібне вам місце.

  1. Перегляд документів в Windows .

Для перегляду документів в Windows існують “Стандартні” програми, наприклад для перегляду текстових документів використовується програма WordPad, а для графіки – Paint.

Для перегляду текстових документів запустіть WordPad двічі натиснувши ні його ярлику, який знаходиться в меню Пуск/Программы/Стандартные. В меню Файл виберіть команду “Открыть” і в з’явившомуся вікні виберіть той документ який вам потрібен.

Аналогічно в графічному редакторі Paint.

  1. Програма “Проводник”, можливості, зміст вікна і призначення його елементів.

Програма “Проводник” дає можливість бачити

всю файлову систему.

Як і любе інше вікно папки “Проводник Windows” містить в собі: рядок меню та необов’язкові елементи: панель інструментів та рядок стану. Рядок меню містить: меню Файл, меню Правка, меню Вид, меню Сервис, меню Помощь. Вікно Проводника дозволяє вибрати один з чотирьох режимів перегляду: “Крупне значки, Мелкие значки, Список, Таблица”. Ліва область вікна має три дуже важливих достоїнства:

  • Вона полегшує перехід між папками;

  • Дозволяє швидко передивитися структуру папок;

  • Дає можливість переміщати і копіювати файли перетаскуючи їх з лівої області в праву.

  1. Робоче середовище Windows. Технологія індивідуального налагодження параметрів (панелі задач, монітор, принтер).

Для настройки панелі задач нам потрібно натиснути правим клавішем миші на вільному місці в панелі задач, щоб викликати меню, в меню вибрати опцію Свойства. Вибираємо вкладку Параметры панели задач і бачимо чотири опції:

  • розмістити над усіма вікнами,

  • розмістити над усіма вікнами і автоматично прибирати з екрана,

  • дрібні значки в головному меню,

  • відображати годинник.

Ставлячи відмітки біля потрібних нам опцій змінюємо якості панелі задач.

Для налагодження параметрів монітора потрібно натиснути правою клавішею миші на вільному місці робочого столу, у з’явившомуся меню вибрати пункт “Свойства” і в з’явившомуся вікні вибираємо ті опції, які нам потрібні.

Для налагодження параметрів принтера потрібно зайти в папку “Принтеры” , яка знаходиться в папці “Мой комп’ютер”, на об’єкті натиснути правою клавішею миші і в меню вибрати пункт “Свойства”, в з’явившомуся вікні вибираємо ті опції, які нам потрібні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]