Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Усьо.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
365.57 Кб
Скачать
  1. Операційна система Windows .Її можливості і переваги перед попередніми версіями.

Microsoft створила операційну систему Windows, для полегшення роботи користувача з комптером. Важливими особливостями цієї ОС є багатопоточність ( швидке послідовне виконання кількох процесів у рамках однієї програми), панель задач (відображає імена кнопок усіх відкритих додатків у смузі нижньої частини екрана), інтегрування (що дає змогу повідомляти кожне доповнення при установці нових апаратних засобів – принтера, модема та ін.), погодження інтерфейса, паралельність роботи і т. д. Windows – це безперечно великий крок вперед в історії програмного забезпечення в середовищі ПЕОМ.

  1. Організація робочого столу (пуск, панель задач).

Для організації робочого столу потрібно натиснути правим клавішем миші на вільному місці в панелі задач, щоб викликати меню.

В викликаному нами меню ми бачимо три опції для впорядкування вікон на робочому столі: окна каскадом, окна сверху вниз, окна слева направо. Після того як ми виберемо якусь з цих опцій вікна на робочому столі будуть розташовуватися згідно нашого вибору.

Для настройки меню Пуск нам потрібно натиснути правим клавішем миші на вільному місці в панелі задач, щоб викликати меню, в меню вибрати опцію Свойства. Далі натискаємо вкладку “Настройка меню”, натискаємо кнопку “Добавить”, потім натискаємо мишею кнопку “Обзор” і вибираємо той об’єкт, який нам потрібен в меню Пуск.

Для настройки панелі задач нам потрібно натиснути правим клавішем миші на вільному місці в панелі задач, щоб викликати меню, в меню вибрати опцію Свойства. Вибираємо вкладку Параметры панели задач і бачимо чотири опції:

  • розмістити над усіма вікнами,

  • розмістити над усіма вікнами і автоматично прибирати з екрана,

  • дрібні значки в головному меню,

  • відображати годинник.

Ставлячи відмітки біля потрібних нам опцій змінюємо якості панелі задач.

  1. Основні можливості Windows і технологія їх виконання.

Windows має набір “стандартних” програм, які можна використовувати для роботи з текстами, графікою, для обчислення і виконання інших завдань. Корисною властивістю всіх додатківWindows є можливість вирізати і вставляти текст, графіку та іншу інформацію (таку як звук чи відео) із одного місця документа в інше, чи з однієї програми в іншу. Наприклад графіку створену в середовищі Paint, скопіювати в документ WordPad. В “стандартних” програмах існує також група “службових” програм, вони включають в себе набір системних засобів, які дозволяють оптимізувати твердий диск, перевіривши його на наявність помилок і стиснути інформацію на ньому для економії простору. Можна управляти і контролювати використання вашого комп’ютера іншими. Windows дає можливість працювати з командним рядком DOS. В наборі “стандартних” програм існує ще багато цікавих речей, і для того щоб запустити одну з “стандартних” програм потрібно натиснути кнопку Пуск, меню Програми і вибрати необхідну програму.

  1. Папка “Мой комп’ютер” і технологія роботи з його об’єктами.

Папка Мой комп’ютер вміщує об’єкти, що представляють внутрішні ресурси комп’ютера. Ось деякі особливості цієї папки:

  • Гнучкими дисками є диски А та В;

  • Тверді диски C,D,E,F і т. д. Багато систем систем має тільки диск С;

  • Дисководи CD-Rom забезпечені зображенням круглих дисків.

Якщо у вас лише один жорсткий диск С, то дисковод CD-ROM позначений буквою D. У вікні Мой комп’ютер ви обираєте об’єкт, який відповідає диску, і отримуєте доступ до його файлів. Якщо об’єкті двічі натиснути, з’являється вікно, зміст папки, файла та інші об’єкти, які є на цьому дискові.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]